ΜΑΘΗΤΕΣ

Aν. υπουργός Υγείας: «Μάλλον» χωρίς μάσκες το άνοιγμα των σχολείων

Αύριο Τρίτη θα συνεδριάσει η Επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό, προκειμένου να συζητήσει τη διαμόρφωση του Πρωτοκόλλου για τη λειτουργία των σχολείων από τις 12 Σεπτεμβρίο
Δημοσίευση: 29/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέσα στις επόμενες ημέρες η επιτροπή των ειδικών θα λάβει της αποφάσεις για τον τρόπο λειτουργία τους, πάντως φαίνεται πως εκτιμούν ότι θα ξεκινήσουν «λίγο πιο χαλαρά» και  «μάλλον» χωρίς μάσκες.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα η Αναπληρώτρια υπουργός   Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στον Σκαϊ,  ενώ διατύπωσε την    εκτίμηση ότι δεν θα χρειαστεί ξανά η χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού έναντι του κορωνοϊού,.

Ο υπ. Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη  θα συνεδριάσει η  Επιτροπή  των ειδικών για τον κορωνοϊό, προκειμένου να συζητήσει τη διαμόρφωση του Πρωτοκόλλου για τη λειτουργία των σχολείων από τις 12 Σεπτεμβρίου, και τόνισε:

  • Έχουμε δύο εβδομάδες ακόμα να ανοίξουν τα σχολεία. Είμαστε σε συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας. Η λογική, η οποία έχουμε είναι ότι στο πλαίσια που προσπαθούμε να μην έχουμε μέτρα τα οποία δεν χρειάζονται ή μέτρα υποχρεωτικότητας, αυτό να είναι και το μοντέλο στα σχολεία. Οπότε κατά βάση θέλουμε τα σχολεία να είναι πολύ κοντά στην κανονικότητα.
  • θεωρούμε ότι πια έχουμε φύγει από τα τεστ όπως τα είχαμε ζήσει ως τώρα, που ήταν τα συνεχόμενα τεστ.
  • Πρέπει να είναι στοχευμένα και στα σχολεία, καθώς δεν έχουνε το νόημα, το οποίο είχανε την προηγούμενη περίοδο. Η μάσκα αντίστοιχα συνολικά -δεν λέω μόνο για τα σχολεία- περισσότερο θέλουμε να έχει μία κατεύθυνση σύστασης, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα νοσοκομεία που έχουμε πει ξεκάθαρα ότι εκεί πέρα υπάρχει υποχρεωτικότητα.

Σχόλια (8)

 
Κατερίνα
30 Αυγ 2022 07:48

Δεν καταλαβαίνω γιατί συνεδριάζουν οι ειδικοί κάθε φορά αφού οι αποφάσεις έχουν ληφθεί. Άλλη μια χρονιά με κανένα μέτρο στα σχολεία. Η κρατική ευθύνη ανύπαρκτη αντικατασταθηκε από την ατομική. Η δυσαρέσκεια για τις μάσκες θα βρει δυστυχώς πολλούς υποστηρικτές και έτσι θα καλύψουν την ανεπάρκεια τους.Καταλαβαινει κανείς τι θα συμβεί με το κοκτέιλ γρίπη-κορωνοιος-ευλογια των πιθηκων-ιος της ντομάτας... Σκεφτείτε το όσοι δυσανασχετειτε με το μόνο μέσο προφύλαξης που έχουμε ,τη μάσκα.

 
Αριστοτέλης
30 Αυγ 2022 06:02

Φτάνει πια το ανέκδοτο με τη μάσκα, ξέφτισε (μεταφορικά και κυριολεκτικά).

 
Όμηροι θα είμαστε
30 Αυγ 2022 01:11

Όχι η μάσκα δεν ενοχλεί, στο βαθμό που μας προστάτευσε αποτελεσματικά. Οι μακροχρόνιες συνέπειες της νόσου είναι ακόμη απροσδιορίστες, ακούγονται πολλά. Εντάξει, σίγουρα όλοι θέλουμε να καλοπερνάμε χωρίς τον παραμικρό περιορισμό. Προτιμώ να φοράμε μάσκες και να έχω την ηρεμία μου, παρά να έχω την αίσθηση ότι διακινδυνευω καθημερινά να νοσησω σοβαρά. Δεν ξέρω πώς μπορεί να αντιδράσει ο οργανισμός μου αν νοσησω.

 
@Φιλολογος
29 Αυγ 2022 22:22

Η ανθρωπότητα συμβιώνει με τους ιούς από την αρχή της. Η επαφή και η νόσηση από τους ιούς που κυκλοφορούν "εκπαιδεύει" το ανοσοποιητικό μας, ειδικά κατά την παιδική ηλικία " ώστε να μην πεθαίνουμε από τον παραμικρό ιό αν εκτεθουμε ξαφνικά "παρθένοι" σε αυτόν. Μια ολιγοήμερη ταλαιπωρία 2-3 φορές το χρόνο με λίγο βήχα ή πυρετό είναι φυσιολογική. Το να ζεις με μάσκα έχει όφελος μόνο για αυτούς που μία ίωση έχει μεγάλες πιθανότητες να αποβεί μοιραία και όχι για τον γενικό πληθυσμό. Όπως ακούσατε τους επιστήμονες και εμβολιαστηκατε ή φορέσατε μάσκα σε κάποιες φάσεις, δείξτε τους εμπιστοσύνη τώρα που, παγκοσμίως, σας λένε ότι πλέον δεν είναι απαραίτητο παρά μόνο για τους ευπαθείς.

 
Φιλόλογος
29 Αυγ 2022 20:52

Αν και δεν είμαι ενθουσιώδης με τη χρήση της μάσκας σε μικρές ηλικίες, και δεν μπορώ να πω ότι οι μαθητες γενικα ειναι σχολαστικοι στη χρήση της, ομολογώ ότι με έχει εκπλήξει αυτή γ απόλυτη αδιαφορία. Οι γιατροί επιμένουν ότι καλό ειναι να μην μολυνθούμε, η νόσος αυτή χτυπάει διαφορα όργανα και αφήνει παθήσεις. Δεν καταλαβαίνω την τόση άνεση. Ένα παιδί λυκείου ας πούμε γιατί να επιβαρυνθεί με έναν ιό που θα τον κρατήσει με κόπωση και πονοκέφαλο κάποιες μέρες και θα του στερήσει το διάβασμα; ένα νηπιο που επιβαρύνεται από τόσες ασθένειες έτσι κι αλλιως, γιατί να εξασθενήσει κι άλλο το ανοσοποιητικό και γιατί στο κάτω κάτω να ταλαιπωρηθεί ο εργαζόμενος γονέας με άδειες; Μια οικογένεια με βρέφος ή έγκυο γιατί να φοβάται που το μεγάλο θα πηγαίνει σχολείο απροστάτευτο; Ένας ανοσοκατεσταλμένος μαθητής ή εκπαιδευτικός γιατί να μην έχει από την υπηρεσία μια προστασία; Κουραστική ειναι η μάσκα, αλλά ειναι κάτι που εν τελει επιτρέπει να λειτουργούν όλοι οι τομείς τξς οικονομίας με μια κανονικότητα και μια υποτυπώδη προστασία ταυτόχρονα. Μακάρι να είχαμε καθαριστές αέρα και να μην χρειαζόμασταν κάτι άλλο, μακάρι να είχαν εμβολιαστεί όλοι κ να εμβολίαζαν κ τα παιδιά τους νωρίς για να κοβόταν η μετάδοση, δυστυχώς δεν έγιναν αυτά, αλλά πόσο πια θα είμαστε θύματα των κακομαθημένων και των αρνητών; Κάποιοι δεν έχουμε κολλήσει και δεν θελουμε να γίνουμε πειραματόζωα. Α και να σταματήσει η ανοησια με την ασφάλεια των παιδιών στο σχολείο. Η πλειονότητα των παιδιών που κόλλησαν, ήταν στο σχολείο, αφού στην ιδιωτική ζωή η οικογένεια τα προφυλλασσε.

 
Εκπαιδευτικάς
29 Αυγ 2022 20:36

Επιτέλους ας γίνει προαιρετικη η χρήση μάσκας! Είναι δυνατόν να διδάξεις με μάσκα 2 χρόνια μετά τον κοβιντ και ενώ έχουν πλέον όλοι νοσησει ή εμβολιαστει; αρκετά η τρομοκρατία..

 
Ηλίας
29 Αυγ 2022 19:48

Δεν υοαρχει λόγος μάσκας και φόβου. Όλοι έξω είμαστε μέσα στον
Κόσμο.

 
Το μάθαμε το ποιήμα
29 Αυγ 2022 17:09

Ναι ναι ξέρουμε, όπως άλλωστε έγινε και πέρυσι και προπέρυσι.
- ΠΡΩΤΑ μίλησε η Κεραμέως, ο Πλεύρης και η Γκάγκα. Μακρή και Συρίγος θα μιλήσουν, αμέσως μόλις τελειώσουν με τις πτήσεις τους(εδάφους-εδάφους).
- ΜΕΤΑ θα μιλήσουν οι ειδικοί.... για να επιβεβαιώσουν αυτά που είπαν οι προλαλήσαντες.
- Και ΤΕΛΙΚΑ θα γίνει.... αυτό που προαποφάσισε το Μαξίμου εδώ και ένα μήνα και χωρίς να ρωτήσει κανέναν....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ