ΤΡ/ΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δεν απαιτείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου για τα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιεί το ΙΕΠ

Για τις προηγούμενες αναθέσεις έργου που έχουν γίνει από το Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. σχετικά με την Τ.Θ.Δ.Δ. δεν απαιτείται να γίνει κάποια ενέργεια από τους εκπαιδευτικούς
Δημοσίευση: 31/08/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μετά την ψήφιση του Ν. 4957/2022 (Α΄ 141) – 21.07.2022 δεν απαιτείται άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου για τα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιεί το  Ι.Ε.Π.. αλλά θα πρέπει υποχρεωτικά να ενημερωθεί η υπηρεσία του εκπαιδευτικού  σχετικά με την ανάθεση έργου που αναλαμβάνει.

Ως εκ τούτου, για τις προηγούμενες αναθέσεις έργου που έχουν γίνει από το Δ.Σ. του Ι.Ε.Π. σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων  δεν απαιτείται να γίνει κάποια ενέργεια από τους εκπαιδευτικούς.  

Σε μικρό χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί η ανάθεση έργου εκπαιδευτικών για την Α,Β,Γ Λυκείου θα πρέπει εντός 10 ημερών οι εκπαιδευτικοί να ενημερώσουν την υπηρεσία τους.

Ειδικότερα το  Άρθρο 377 του  Ν. 4957/2022 (Α΄ 141) – 21.07.2022, ορίζει τα εξής:

«Κατ’ εξαίρεση, για τα στελέχη της εκπαίδευσης και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιλέγονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και παρέχουν υπηρεσίες υλοποίησης των πράξεων των επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 και 2021-2027 που αναλαμβάνει το Ι.Ε.Π., δεν απαιτείται η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου, σύμφωνα με το άρθρο 31 του Υπαλληλικού Κώδικα, ή η έκδοση απόφασης, σύμφωνα με τις περ. α), β) και γ) του τρίτου εδαφίου, εφόσον απασχολούνται εκτός του ωραρίου τους.

Τα πρόσωπα του προηγούμενου εδαφίου υποχρεούνται αμελλητί, εντός δέκα (10) ημερών, να γνωστοποιήσουν εγγράφως στην υπηρεσία τους την απόφαση ανάθεσης του Ι.Ε.Π. για το έργο που αναλαμβάνουν.

Η παράλειψη εμπρόθεσμης ενημέρωσης της υπηρεσίας εκ μέρους του υπαλλήλου αποτελεί το πειθαρχικό παράπτωμα της περ. κε) της παρ. 1 του άρθρου 107 του Υπαλληλικού Κώδικα, περί άσκησης εργασίας ή έργου με αμοιβή χωρίς προηγούμενη άδεια της υπηρεσίας.

Για την παροχή υπηρεσιών προς το Ι.Ε.Π. θεωρείται ότι, για τα στελέχη εκπαίδευσης και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια ισχύος επιχειρησιακών προγραμμάτων των Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 και 2021-2027, είχε χορηγηθεί άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου.».

Σχόλια (3)

 
Πλατάρος Γιάννης
31 Αυγ 2022 12:39

....και δεν απαιτείται άδεια , διότι η απασχόληση στα προγράμματα του ΙΕΠ εξ ορισμού είναι συναφής με την επαγγελματική υπόσταση των εκπαιδευτικών , δεν γίνεται εντός ωραρίου και οι αμοιβές είναι λελογισμένες κατά ανθρωπομήνα και αυτά φροντίζονται από τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΕΠ
Μια γραφειοκρατία λιγότερη σημειακού τύπου. ΚΕΡΔΟΣ! (υπάρχουν κι άλλες βεβαίως γραφειοκρατίες)

 
Άννα
31 Αυγ 2022 12:13

Επιτέλους! Συνεννόηση φορέων με ΠΥΣΠΕ. Βαβέλ με τον εκπαιδευτικό στη μέση (Σημ. ίδιο υπουργείο).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.