ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

To ΕΜΠ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 08/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ΕΜΠ συμμετέχει, για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (86η ΔΕΘ) με δικό του εκθεσιακό χώρο.  Η συμμετοχή έχει ως στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες, τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια του Ιδρύματος και να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό  τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες του ακαδημαϊκού και ερευνητικού προσωπικού του σε σχέση με τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Η ανάδειξη του ΕΜΠ σε κύριο οδηγό του εγχώριου οικοσυστήματος το οποίο συνδέει την πρωτοπόρα έρευνα με την τεχνολογική καινοτομία, αποτελεί στρατηγική στόχευση. Η παρουσία στη ΔΕΘ είναι σημαντική ευκαιρία για την πραγματοποίηση επαφών και δικτυώσεων με εγχώριους και διεθνείς παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους της βιομηχανίας και τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Επιπρόσθετα, η 86η ΔΕΘ παρέχει στο Ίδρυμα την ευκαιρία να διερευνήσει τις δυνατότητες ενδυνάμωσης ακαδημαϊκών σχέσεων και ερευνητικών συνεργασιών με ιδρύματα της τιμώμενης χώρας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΕΜΠ θα βρίσκεται στο περίπτερο 14 (stand 14).  Η Πρυτανεία και προσωπικό του Ιδρύματος θα είναι στο χώρο του περιπτέρου το οποίο έχουν προσκληθεί να επισκεφθούν ιδιωτικοί και δημόσιοι φορείς. Στο stand του ΕΜΠ θα υπάρχουν φυσικά και ψηφιακά εκθέματα. Μεταξύ των πρώτων, μονοθέσιο αγωνιστικό όχημα της φοιτητικής ομάδας Prom Racing και ρομπότ. Μεταξύ των δεύτερων, υλικό  από εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, εργαστήρια και εγχώριες και διεθνείς συνεργασίες. 

Συντονιστής της παρουσίας του ΕΜΠ στη ΔΕΘ είναι ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Eκπαίδευσης Καθηγητής Ι. Χατζηγεωργίου. Στο βίντεο που ακολουθεί είναι ο χαιρετισμός του Πρύτανη του ΕΜΠ Καθηγητή Ανδρέα Γ. Μπουντουβή, επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του ΕΜΠ στην 86η ΔΕΘ.

Ετικέτες: 
ΕΜΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.