ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Η εγκύκλιος για την υποβολή υποψηφιοτήτων αιρετών στο ΚΥΣΔΙΠ του υπ. Παιδείας

Δημοσίευση: 14/09/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Εγκύκλιο  για την υποβολή  υποψηφιοτήτων για την εκλογή αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκδόθηκε σήμερα από  το Α΄τμήμα Υπηρεσιακών Μεταβολών Διοικητικού Προσωπικού.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ-ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

Oι υπάλληλοι, που τελούν σε διαθεσιμότητα ή αργία, δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δεδομένου ότι κατά το χρονικό διάστημα που τελούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας ή αργίας, απέχουν από την εκτέλεση οποιωνδήποτε καθηκόντων τους, κύριων και παρεπόμενων, η δε εκτέλεση των καθηκόντων των αιρετών μελών υπηρεσιακών συμβουλίων αποτελεί εκπλήρωση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Δικαίωμα να εκλέγονται έχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου καθώς και οι αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ με βαθμό τουλάχιστον Γ ́, που είναι εγγεγραμμένοι στους πίνακες εκλογέων.

Κάθε εκλογέας έχει δικαίωμα να συμμετέχει ως υποψήφιος στις εκλογές είτε ως μεμονωμένος είτε κατά συνδυασμούς υποψηφίων.
Συνδυασμός θεωρείται η κοινή συμμετοχή στις εκλογές τεσσάρων τουλάχιστον υποψηφίων στο ίδιο ψηφοδέλτιο.

Η υποψηφιότητα των μεμονωμένων υποψηφίων υποβάλλεται εγγράφως από τον ενδιαφερόμενο με αίτησή του. Στην αίτηση, θα αναγράφεται το όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, η υπαλληλική ιδιότητα και η ακριβής ταχυδρομική διεύθυνση του υποψηφίου.

Στην περίπτωση των συνδυασμών, αυτoί θα καταρτίζονται με κοινή γραπτή δήλωση των υποψηφίων που τους απαρτίζουν και η οποία θα περιλαμβάνει α) την ονομασία του συνδυασμού, β) το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, υπαλληλική ιδιότητα και ταχυδρομική διεύθυνση των υποψηφίων κατ’ αλφαβητική σειρά, γ) το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου που ορίζεται ως εκπρόσωπος του συνδυασμού. Η ιδιότητα του εκπροσώπου αποδεικνύεται από κοινή ή μεμονωμένη δήλωση των υποψηφίων του συνδυασμού.

Η αίτηση υποψηφιότητας μεμονωμένου υποψηφίου και η δήλωση για την κατάρτιση συνδυασμού υποψηφίων με την προσαρτώμενη δήλωση ως προς τον εκπρόσωπο του συνδυασμού, κατατίθεται δια του Τμήματος Πρωτοκόλλου στη Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης - Τμήμα Α ́ Υπηρεσιακών Συμβουλίων Διοικητικού Προσωπικού με την ένδειξη άμεση παράδοση στο Γραφείο 2035 από 16 Σεπτεμβρίου 2022 έως 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Δηλώσεις εκπρόθεσμες καθώς και δηλώσει που περιλαμβάνουν λιγότερους από 4 υποψηφίους δεν γίνονται δεκτές.

Συμμετοχή υποψηφίων σε περισσότερους του ενός συνδυασμού δεν είναι δυνατή.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων των περ. α’ εως δ ́ της παρ.1 του άρθρου 47 του Ν.4569/2018 (Α’ 179) στο ΚΥΣΔΙΠ του ΥΠΑΙΘ για το χρονικό διάστημα 2023-2024 θα διεξαχθούν με την ηλεκτρονική διαδικασία.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.