ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Άμεση η αντίδραση του υπ. Παιδείας στην απόφαση Εφετείου με την οποία δικαιώθηκε πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, υποψήφιος για τη θέση Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου

Ασκήθηκε και ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης με διερευνώμενο αδίκημα της παράβασης καθήκοντος από τους αρμόδιους και έχει ορισθεί δικάσιμος για τις 29 Σεπτεμβρίου
Δημοσίευση: 16/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

"Αστραπιαία" αντέδρασε η αρμόδια Διεύθυνση Στελεχών Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας , μετλα την κοινοποιηση της απόφαση  του   Διοικητικού  Εφετείου Τρίπολης, με την οποία  ακυρώνονται αποφάσεις  του πρώην υπουργού Κ. Γαβρόγλου  και του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Πελοποννήσου με τις οποίες  πρώην Περιφερειακός Δ/ντης Πελοποννήσου (σ.σ. σήμερα διδάσκει σε σχολείο) δεν επελέγη ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου, στις "κρίσεις" του 2018.

Η υπηρεσία Στελεχών Εκπαίδευσης του υπουργείου απέστειλε έγγραφο προς το αρμόδιο Συμβούλιο Επιλογής , με το οποίο ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης.

Ειδικότερα με την απόφαση το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης αναπέμπει την υπόθεση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για νέα νόμιμη κρίση , σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης

Οπως ενημέρωσε το esos ο δικηγόρος Ηλίας Κοκκίνης, ο οποίος ανέλαβε την υπόθεση:

  •     Οι αποφάσεις κρίθηκαν μη νόμιμες διότι αποδέχθηκαν την παράνομη και αναιτιολόγητη προσαύξηση της μοριοδότησης έτερου υποψηφίου, η οποία, μάλιστα, αποτέλεσε προϊόν μη νόμιμης ανάκλησης της αρχικής του υπεύθυνης δήλωσης και αποδείχθηκε αρκετή για να παραγκωνίσει την πραγματική υπεροχή του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή.
  •     Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των γραφειοκρατικών προσκωμμάτων που εξαρχής τέθηκαν από την υπηρεσία ενώπιον του δικαιωθέντος πρώην Περιφερειακού Δ/ντη και φυσικά λόγω της έκδοσης των παράνομων αποφάσεων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης με διερευνώμενο αδίκημα αυτό της παράβασης καθήκοντος από τους αρμόδιους και έχει ορισθεί δικάσιμος για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Όπως σημειώνει στο esos ο Ηλίας Κοκκίνης "Πρόκειται για μια σπουδαία απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, με την οποία επιτυγχάνεται άρση μιας παράνομης προσβολής σε θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες που προστατεύονται συνταγματικά και εξασφάλιση της αποτροπής επανάληψής τους στο μέλλον. Αρκεί βεβαίως το Υπουργείο να διασφαλίσει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα συμμορφωθούν πλήρως και σε χρόνο επίκαιρο στο διατακτικό της απόφασης, εφαρμόζοντας τις αιτιολογίες που διαλαμβάνει, διότι η θεμελιούμενη στο Σύνταγμα υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης στις δικαστικές αποφάσεις ολοκληρώνει και καθιστά αποτελεσματική τη δικαστική προστασία των διοικουμένων".

Σχόλια (10)

 
Πανος
18 Σεπ 2022 12:32

Αγαπητοί στο esos θα κριθεί το υπουργείο πόσο σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις στο τέλος Τώρα έστειλε για εφαρμογή την απόφαση στο Συμβούλιο Βέβαια αν δεν πειθαρχήσουν βγαίνει εντολή συμμόρφωσης και έχει και ποινικές ευθύνες Ας ρωτήσει ο θιγμένος το δικηγόρο του που φαίνεται ότι το κατέχει το θέμα

 
ΓΙΑΤΙ;
17 Σεπ 2022 23:00

ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2018 ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΜΕ ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ.Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΕ ΠΙΣΩ ΑΝ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.

 
ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ
17 Σεπ 2022 11:29

Τέτοια απόφαση είχε εκδοθεί και για μένα και το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό. Το μόνο που μπορεί να πετύχει ο αδικημένος είναι διεκδίκηση αποζημίωσης για την παράβαση καθήκοντος (αυτεπάγγελτη δίωξη) από την οποία ίσως απολυθούν οι υπεύθυνοι. Τα πράγματα έχουν αγριέψει.

 
ΩΔΙΝΕΝ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΜΥΝ
16 Σεπ 2022 21:38

Τέτοια απόφαση είχε εκδοθεί και για μένα και το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό. Το μόνο που μπορεί να πετύχει ο αδικημένος είναι διεκδίκηση αποζημίωσης για την παράβαση καθήκοντος (αυτεπάγγελτη δίωξη) από την οποία ίσως απολυθούν οι υπεύθυνοι. Τα πράγματα έχουν αγριέψει.

 
ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
16 Σεπ 2022 19:03

ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΡΙΣΕΙΣ Δ/ΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ,ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΑΓΩΓΕΣ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ.

 
Κώστας
16 Σεπ 2022 18:51

Τέσσερα χρόνια για να αποδώσει δικαιοσύνη η πολιτεία Ο άνθρωπος αυτός που βρίσκεται όλο αυτό το καιρό και τι πέρασε το σκέφτηκε κανένας μας; Ωστόσο φίλοι πολλά χρόνια για να αποδείξει κάποιος τα τερτιπια των συμβουλίων Για αυτό βρίσκουν και τα κάνουν ενώ θα έπρεπε να τιμωρούνται παραδειγματικά

 
Νίκος
16 Σεπ 2022 17:41

Αγαπητέ Αλέκο αρμόδια για δικαστικές αποφάσεις των ΠΕΚΕΣ σύμφωνα με νόμο του καλοκαιριού είναι τα νέα περιφερειακά συμβούλια σχολικών συμβούλων Σε κάθε περίπτωση μπράβο στο φίλο που είχε τα Κοτσια να παλεύει τέσσερα χρόνια για να αποκαλύψει την αλήθεια

 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
16 Σεπ 2022 15:20

ΟΡΘΟΤΑΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΛΛΑ ΑΡΓΗΣΕ ΠΟΛΥ.ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑΜΕΤΑΠΤΥΧΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ(ΚΥΡΙΩΣ Ε.Ε.) -ΠΟΥ ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ-ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ.Η ΕΚΔΙΚΑΣΗ -ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 29/9/2022.ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ 50 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΙ.

 
Αlekos Salonikios
16 Σεπ 2022 12:45

Aναπέμπει την υπόθεση σε Περιφερειακό Συμβούλιο (Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου) που δεν υπάρχει πια;....

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ