ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Βραβεύσεις για τις καλύτερες Πρακτικές Ασκήσεις Φοιτητών/τριών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 20/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΑΠΘ διοργανώνει την απολογιστική εκδήλωση, με θέμα «Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΠΘ» αύριο, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18.00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν φοιτητές/ τριες και επόπτες Φορέων Υποδοχής με τις καλύτερες πρακτικές, για τα ακαδημαϊκά έτη 2019-2020 και 2020-2021, καθώς και επιστημονικοί υπεύθυνοι πρακτικής άσκησης Τμημάτων που έχουν αποχωρήσει. Συνολικά, θα βραβευθούν 64 φοιτητές/τριες από 39 Τμήματα του ΑΠΘ, 67 επόπτες Φορέων Υποδοχής και τρεις επιστημονικοί υπεύθυνοι.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου. Στη συνέχεια, ο ιδρυματικά υπεύθυνος, Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ Αντώνιος Κορωναίος, θα παρουσιάσει τον απολογισμό της λειτουργίας του προγράμματος από το έτος 2016.

Το Πρόγραμμα «Πρακτική Άσκηση Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΠΘ» στοχεύει στην ουσιαστική επαφή των φοιτητών με τους εν δυνάμει χώρους απασχόλησης, στην ενημέρωσή τους για τις τάσεις της αγοράς και τις δεξιότητες που απαιτούνται, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των πτυχιούχων, στη διοχέτευση στην αγορά εργασίας πτυχιούχων με επαγγελματική πείρα, καθώς και στη δημιουργία ενός σταθερού δεσμού μεταξύ του Πανεπιστημίου και του φοιτητικού δυναμικού με την αγορά εργασίας.

Οι φοιτητές/τριες ασκούνται για διάστημα από 1 έως 3 μήνες ανάλογα με το Τμήμα, σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Το Πρόγραμμα αναλαμβάνει εξ’ ολοκλήρου την αμοιβή των φοιτητών και την ασφάλισή τους.

 

Ετικέτες: 
ΑΠΘ

Σχόλια (2)

 
Παναγιώτης
21 Σεπ 2022 10:44

Μήπως το έχουμε παρακάνει με τις βραβεύσεις για κάθε τι άσχετο προς την ακαδημαϊκή επίδοση στα Πανεπιστήμια;

 
Βραβεία (!) Πρακτικη΄ς Άσκησης
20 Σεπ 2022 19:11

Μήπως το έχουμε παρακάνει με τις βραβεύσεις για κάθε τι άσχετο προς την ακαδημαϊκή επίδοση στα Πανεπιστήμια;

Εξάλλου, το αν ένας οργανισμός, ιδιωτικός ή δημόσιος, προσφέρει καλές εργασιακές συνθήκες στους εργαζομένους του θα κριθεί στο μόνιμο προσωπικό που διατηρεί και την επιχειρησιακή κουλτούρα (απολαβές, δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης, αξιοκρατία στις προσλήψεις, καινοτομία και εταιρική ευθύνη κ.α.)

Η Πρακτική Άσκηση είναι απλώς ένα εξάμηνο μαθητείας, ώστε οι νέοι απόφοιτοι να έχουν κάποια εργασιακή προϋπηρεσία πριν την είσοδό τους στην αγορά εργασίας.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ