Η ΠΟΣΥΠ για τις εκλογές ανάδειξης αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

20/09/2022

Άκουσε το άρθρο

κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ,

Με αφορμή την έκδοση των πρώτων Υπουργικών Αποφάσεων σας, για την εκλογή των Αιρετών Εκπροσώπων των υπαλλήλων μονίμων και ΙΔΑΧ στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε την θέση της ΠΟΣΥΠ και όπως αυτή επικαιροποιήθηκε με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, για ψηφοφορία σύμφωνα με  την κείμενη νομοθεσία, και με δια ζώσης ψηφοφορία για τις 14 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και για όσες ακόμη έχουν  στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα αποκτήσει  περισσότερους από 40 υπηρετούντες υπαλλήλους.

Σας τονίζουμε ότι η δια ζώσης ψηφοφορία  προβλέπεται μάλιστα  και από την σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, ΔΙΔΑΔ/Φ.37.22/1318/οικ.10294/24-06-2022 (ΑΔΑ: ΡΙΒΘ46ΜΤΛ6-25Θ), για την ανάδειξη  των Αιρετών Εκπροσώπων των εργαζομένων στο  Δημόσιο, για το έτος 2022!

Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις σας, 112075/Γ4/15-09-2022 (ΑΔΑ:ΨΑΔ546ΜΤΛΗ-Α6Δ) με την οποία προκηρύσσετε στις 11 Νοεμβρίου 2022 δια ζώσης  ψηφοφορία για την ανάδειξη  των Αιρετών Εκπροσώπων των υπαλλήλων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο ΚΥΣΔΙΠ, και την 112063/Γ4/15-09-2022 (ΑΔΑ:9ΡΕΛ46ΜΤΛΗ-1Α0) με την οποία προκηρύσσετε στις 11 Νοεμβρίου 2022 δια αλληλογραφίας ψηφοφορία για την ανάδειξη  των Αιρετών Εκπροσώπων των υπαλλήλων των Δημόσιων Βιβλιοθηκών, στο ΚΥΣΔΙΠ, φορείς  που αμφότεροι ανήκουν  συνδικαλιστικά στην ΠΟΣΥΠ.

Με αφορμή την έκδοση της Υπουργική σας Απόφασης 112133/Ν4/15-09-2022 (ΑΔΑ: 6ΚΞΤ46ΜΤΛΗ-4ΡΘ)για την  παράταση των προθεσμιών για την εκλογή των Αιρετών Εκπροσώπων των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ, σας γνωστοποιούμε ότι μας προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη η τελευταία παράγραφος της, ότι « κατά τα λοιπά θα τηρηθούν οι προθεσμίες που προβλέπονται στην σχετική εγκύκλιο για την  ηλεκτρονική ψηφοφορία», αναφορά που αν δεν οφείλεται σε εκ παραδρομής παρατήρηση της Υπηρεσίας σύμφωνα με τα περσινή της εγκύκλιο, θα προκαλέσει νέο γύρο έντασης με την ΠΟΣΥΠ και με ότι αυτό συνεπάγεται για την υποχρέωση όλων μας, να διασφαλίσουμε ομαλές συνθήκες εκλογής και ανάδειξης των Αιρετών Εκπροσώπων των υπαλλήλων των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι η περσινή μονομερής Απόφασή σας για καθολική ηλεκτρονική ψηφοφορία και ο τρόπος που οργανώθηκε και διεξήχθη αυτή, από το Υπουργείο Παιδείας, ευτέλισε κάθε έννοια εκλογικής διαδικασίας, νομιμότητας και δεοντολογίας.

Επειδή η ΠΟΣΥΠ, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς,  έχει ζητήσει συνάντηση μαζί σας, για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης, τα οποία και επί της θητείας  σας  παραμένουν άλυτα, σας καλούμε να ορίσετε άμεσα συνάντηση με το Δ.Σ. της ΠΟΣΥΠ, ώστε μεταξύ των άλλων προβλημάτων και ζητημάτων να συζητήσουμε και το τρέχον ζήτημα του τρόπου εκλογής των Αιρετών Εκπροσώπων μας στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια, ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση, διότι η ΠΟΣΥΠ δεν περιορίζεται μόνον στο να διεκδικεί αλλά πάντα έχει θέσεις τεκμηριωμένες και προτάσεις επεξεργασμένες και εφαρμόσιμες.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                               Η  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                             
ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ                                                                                     ΓΕΩΡΓΙΑ  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΤΟΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ