ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Διαχείριση Συναισθηματικού, Ψυχικού Τραύματος

Εξ Αποστάσεως Πρόγραμμα από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ- Διάρκεια: 4 μήνες (110 ώρες)
Δημοσίευση: 20/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σκοπός του επιμορφωτικού προγράμματος «Διαχείριση Συναισθηματικού, Ψυχικού Τραύματος» που προσφέρεται την τρέχουσα περίοδο από το E-Learning του ΕΚΠΑ είναι η παροχή υψηλού επιπέδου επιμόρφωσης και κατάρτισης γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο πρακτικών δεξιοτήτων. Με χρήση στοιχείων και αναφορών από διαφορετικές ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις, αλλά και την παροχή υλικού από τη θεωρία της παρέμβασης κρίσεων, ο εκπαιδευόμενος θα μπορέσει να αντλήσει σημαντικές πληροφορίες από μια πλούσια δεξαμενή θεματολογίας, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζει την ύπαρξη συναισθηματικού και ψυχικού τραύματος, να το αξιολογεί και τελικά να το αντιμετωπίζει θεραπευτικά.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας παρέχονται βασικές γνώσεις για την έννοια του συναισθηματικού και ψυχικού τραύματος, τις συνέπειες του και τις θεραπευτικές παρεμβάσεις που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως. Στη συνέχεια αναπτύσσονται διεξοδικά θεματικές που σχετίζονται με τις ειδικές κατηγορίες ψυχικών τραυμάτων (τραυματικές κρίσεις – κακοποίηση – απώλεια – διαζύγιο), με έμφαση στις στρατηγικές και τις δεξιότητες αντιμετώπισης τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, συμβούλους, κοινωνικούς λειτουργούς και θεραπευτές ομάδων), εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που έρχονται σε επαφή με τραυματισμένα παιδιά κάθε ηλικιακής φάσης, γονείς που βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια κρίσιμα γεγονότα, αλλά και σε όποιον επιθυμεί να κατανοήσει και να αντιμετωπίσει το συναισθηματικό και ψυχικό τραύμα.

Το πρόγραμμα συνοδεύεται από live streaming συνάντηση στη θεματική: «Προληπτικές παρεμβάσεις στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων», με εισηγήτρια την κα Λαζαράτου Ελένη, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

(Η σύγχρονη (real time) εξ αποστάσεως εκπαίδευση (live streaming) πραγματοποιείται μέσω ειδικά διαμορφωμένης εκπαιδευτικής πλατφόρμας. Πρόκειται για ζωντανά μαθήματα με εισηγητή τα οποία καλούνται οι εκπαιδευόμενοι να παρακολουθήσουν από το χώρο τους, σε συνεδρίες που λαμβάνουν χώρα σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, χωρίς να είναι υποχρεωτική η φυσική παρουσία.

Το Live Streaming παρέχει στους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα να έχουν στον υπολογιστή τους ήχο και εικόνα και να μπορούν να υποβάλλουν ερωτήσεις στους εισηγητές, είτε φωνητικά είτε γραπτά).

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Προγράμματος είναι η Λαζαράτου Ελένη, Καθηγήτρια Παιδοψυχιατρικής, Α΄ Ψυχιατρική Κλινική, της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα στη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/diaxeirish-sunaisthhmatikou-psuxikou-traumatos

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.