Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού: Το υπ. Παιδείας παροτρύνει τους μαθητές να εκφράσουν με ζωγραφιές και ποιήματα την ευγνωμοσύνη τους προς τους εκπαιδευτικούς

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

20/09/2022

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο για την Παγκόσμια  Ημέρα Εκπαιδευτικού (5 Οκτωβρίου), εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο Παιδείας με την εγκύκλιο παροτρύνει τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Γυμνασίων    να αφιερώσουν μία (1) διδακτική ώρα, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, για να φιλοτεχνήσουν, με φυσικό ή ψηφιακό τρόπο, καλλιτεχνικό υλικό (π.χ. ζωγραφιές, ποιήματα, φωτογραφίες, κάρτες) με στόχο να εκφράσουν οι μαθητές/μαθήτριες την ευγνωμοσύνη τους προς τους δασκάλους τους.

Σχετικά με τη διαδικασία αποστολής, οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν τη δημιουργία των παιδιών τους σε εφαρμογή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να αναρτηθούν στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής αποστολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι η ακόλουθη:

Α. Οι μαθητές/μαθήτριες ζωγραφίζουν ή γράφουν σε χαρτί (μεγέθους το πολύ Α4) τη δημιουργία τους.

Β. Οι γονείς ή οι μαθητές/μαθήτριες την φωτογραφίζουν με το κινητό τους και την αποθηκεύουν σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).

Γ. Εναλλακτικά, οι μαθητές/μαθήτριες μπορούν να αξιοποιήσουν στον υπολογιστή τους κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής, π.χ. paint και να αποθηκεύσουν τη δημιουργία τους σε αρχείο εικόνας (.jpg, .png).

Δ. Οι γονείς/κηδεμόνες με τα συνθηματικά πρόσβασης1 του παιδιού τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο συνδέονται στην ιστοσελίδα https://gallery.sch.gr και υποβάλλουν τη δημιουργία του.

Ε. Με την επιτυχή υποβολή λαμβάνουν το μήνυμα: «Η δημιουργία σας υποβλήθηκε. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας».

Η διαδικασία υποβολής έχει ολοκληρωθεί.

Επισημαίνεται ότι σε κάθε δημιουργία πρέπει να αναγράφεται μόνο το μικρό όνομα του/της μαθητή/μαθήτριας που τη φιλοτέχνησε καθώς και η σχολική μονάδα φοίτησής του/της.

Επειδή οι καλλιτεχνικές δημιουργίες θα αναρτηθούν σε ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών, δεν πρέπει να αναγράφεται σε αυτές το επώνυμο ή άλλα προσωπικά στοιχεία του/της μαθητή/μαθήτριας.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες που θα υποβληθούν θα ελεγχθούν από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ως προς την καταλληλότητά τους.

Οι καλλιτεχνικές δημιουργίες θα αναρτηθούν έως την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022.

Σχόλια (10)

Δάσκαλος
|

Πωπωπω τι κουραστική έγινε αυτή η άριστη. Ότι βλακεία της κατέβει θέλει να εφαρμόζεται κιόλας. Έλεος πια. Ας φύγει να ησυχάσει το σύμπαν.

μπάρμπα Μήτσος
|

@ Μαθήτρια
Μην ζωγρασίσεις παιδί μου, μερικές φορές κάνουμε κι εμείς λάθη.

Μαθήτρια
|

Μαμάαα, β ο ή θ ε ι α!
Έλα να με πάρεις από το σχολείο!

Παντελάκης Δημητρης
|

364 μέρες εκπαιδευτικό Έργο Όλοι οι εκπαιδευτικοι και 1ξεκουραση εκτός αν το έτος είναι δισεκτο

Χαρά
|

Εγώ πάντως θα πρότεινα να δώσει το υπουργείο καμία γενναία αύξηση για να εκφράσει την δική του ευγνωμοσύνη από τα παιδιά είμαστε πλήρεις την εκφράζουν κάθε μέρα αδιάλειπτα αυθόρμητα ειλικρινά

Κωνσταντίνος
|

Εργαστήρια δεξιοτήτων: Παναγιά μου κάτι δεξιότητες!!!! Γελάνε και τα μουστάκια μας....

Φ. Φ.Φ.
|

Μήνες είχα να γελάσω έτσι... Αυτό το υπουργείο συνεχώς μας εκπλήσσει.

Λεττα
|

Θα χε ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικοί να ζωγραφίσουμε για την υπουργό μας κάτι...

Αφηρημένη τέχνη
|

Εγώ θα πρότεινα οι μαθητές να φαναστούν και να ζωγραφίσουν τα μόρια που θα πάρουν οι δάσκαλοι και καθηγητ΄ές για την εργασία τους ως Μέντορες και Ενδοσχολικοί Συντονιστές.

Ζωγραφίζω και εκφράζομαι
|

Ας ζωγραφίσουν και οι φοιτητές ηλικίας 18 έως 28 ετών, ώστε να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για το εκπαιδευτικό σύστημα που έχουν βιώσει στην Ελλάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ