ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Δήμος παρέχει δωρεάν στέγη και σίτιση στους αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση: 21/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ο Δήμος Δωρίδος ενέκρινε την παράταση της θέσπισης κινήτρων για οκτώ   εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων του Λιδωρικίου, που υπηρετούν ή θα επιλέξουν να υπηρετήσουν σε αυτές τα επόμενα 2 έτη (2022 και 2023), ως ακολούθως:

1. Παροχή δωρεάν στέγασης ποσού έως 200,00 € για συνολικό χρονικό διάστημα δύο ετών, ήτοι 2022-2023.

2. Παροχή δωρεάν σίτισης ποσού έως 150,00 € για συνολικό χρονικό διάστημα δύο ετών, ήτοι 2022-2023.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Περαιτέρω, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι προβλεπόμενες αποφάσεις των συναρμόδιων Υπουργών σχετικά με τον καθορισμό των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την εκκαθάριση των σχετικών δαπανών και λαμβάνοντας υπόψη το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 2/66803/0026/04.11.2016 έγγραφο της Διεύθυνσης Συντονισμού και Ελέγχου Εφαρμογής Δημοσιονομικών διατάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, εγκρίνει τον τρόπο πληρωμής σίτισης και καταλύματος διαμονής έως οκτώ (08) Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων του Λιδωρικίου και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι δικαιούχοι, προκειμένου να τους καταβληθεί το σχετικό επίδομα από το Δήμο, όπως αυτό κατά περίπτωση προσδιορίζεται ανωτέρω, να είναι τα εξής:

1. Απόφαση έγκρισης του Υπουργού Παιδείας για την τοποθέτηση του Εκπαιδευτικού.

2. Πρωτόκολλο ανάληψης υπηρεσίας.

3. Βεβαίωση από το αρμόδιο όργανο περί εκτέλεσης των καθηκόντων του, στη συγκεκριμένη θέση για το χρονικό διάστημα στο οποίο αφορά η καταβολή του επιδόματος.

4. Προσκόμιση όλων των σχετικών παραστατικών που αποδεικνύουν τα γενόμενα έξοδα διαμονής και σίτισης από επιχειρήσεις της Δ.Ε. Λιδωρικίου, μέχρι τους ύψους του προβλεπόμενου επιδόματος, (αποδείξεις αγοράς προϊόντων σίτισης και καταβολής ενοικίου). Σε περίπτωση που δεν εξαντλείται το ύψος του θεσπισθέντος επιδόματος αυτό θα καταβάλλεται μέχρι το ύψος των προσκομισθέντων παραστατικών.

5. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος εκπαιδευτικού περί του ότι παρείχε υπηρεσίες σε συγκεκριμένη θέση για την οποία προβλέπεται με την παρούσα η χορήγηση χρηματικού επιδόματος καθ’ όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο αιτείται την καταβολή του επιδόματος και ότι τα παραστατικά που προσκομίζει ανταποκρίνονται σε πραγματικές δαπάνες τις οποίες πραγματοποίησε για τη διαμονή του εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος.

6. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

7. Το επίδομα θα δίδεται με την έκδοση ονομαστικού Χρηματικού Εντάλματος Πληρωμής στο όνομα του
δικαιούχου με τη συμπλήρωση ενός μήνα πραγματικής υπηρεσίας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ : Τα ανωτέρω επιδόματα, προϋποθέτουν την πραγματική υπηρεσία στις ανωτέρω θέσεις και δεν θα καταβάλλονται σε περίπτωση υπηρεσιακής μεταβολής (απόσπασης – μετακίνησης, απόλυσης, παραίτησης, μετάθεσης κλπ.) η οποία συνεπάγεται τη μη παροχή υπηρεσιών από τον εκπαιδευτικό στη θέση για την οποία έχει προβλεφθεί η χορήγηση επιδόματος.

Εγκρίνει να προβλεφθούν οι παρακάτω σχετικές πιστώσεις στον Προϋπολογισμό εσόδων - εξόδων του Δήμου Δωρίδος για τα έτη 2022 και 2023, που αναλύονται κατ’ έτος ως εξής:

2022 : 28.000,00 €

Σίτιση: 150,00 € Χ 8 εκπαιδευτικοί Χ 10 μήνες (Ιανουάριος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος- Δεκέμβριο) = 12.000,00 €.

Ενοίκιο: 200,00 € Χ 8 εκπαιδευτικοί Χ 10 μήνες (Ιανουάριος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Δεκέμβριο) = 16.000,00 €.

2023 : 28.000,00 €

Σίτιση: 150,00 € Χ 8 εκπαιδευτικοί Χ 10 μήνες (Ιανουάριος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Δεκέμβριο) = 12.000,00 €.

Ενοίκιο: 200,00 € Χ 8 εκπαιδευτικοί Χ 10 μήνες (Ιανουάριος-Ιούνιος και Σεπτέμβριος-Δεκέμβριο) = 16.000,00 €.

Σχόλια (12)

 
εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας
25 Σεπ 2022 12:47

@ 21 Σεπ 2022 19:59 Αγαπητή Έλεν, ο καλός συνάδελφος Πιτσιφλής σίγουρα διατηρεί την επαφή με το παιδί και τον έφηβο που όλοι κρύβουμε μέσα μας.Έχει το ταλέντο να εμπιστεύεται τη φαντασία του , να μη δειλιάζει και αφιερώνει πολύ χρόνο στην ανάγνωση.Συνήθως οι αναγνώστες είναι εκείνοι που θέλουν να γράψουν. Όπως σωστά ανέφερες μιλάει στην καρδιά και πολλά κείμενά του ,όπως αυτό με το δάσκαλο και την Ειρήνη σίγουρα δεν τα ξεχνάς μόλις τελειώσει η ανάγνωσή τους . Δικαίως λοιπόν κι εσύ αξιολάτρευτη δεσποινίς έχεις "ερωτευτεί" το μυαλό του και την ψυχή του. Διπλό εύγε στον Πιτσιφλή.

 
Πιτσιφλής, ο Αριστούχος
23 Σεπ 2022 00:29

@ Ανήσυχος εκπαιδευτικός
Τους κέρασα όλους. Στην αρχή δεν τους είπα τον λόγο, όταν όμως άκουσαν ότι πήρα το πρώτο Άριστα από καθηγητή - με μια καθυστέρηση μισού σχεδόν αιώνα!.. - και μάλιστα από έναν λαμπρό κλασικό φιλόλογο, παιδαγωγό - γνωρίζουν την εμμονή που έχω στους κλασικούς φιλολόγους - τραντάχτηκε το καφενείο! Άντεξα όλα τα πειράγματα, απολαύσαμε όλο το δρώμενο για αρκετή ώρα και στο τέλος φύγαμε με άριστη πίεση...
Σε ευχαριστώ, Δάσκαλε!

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
22 Σεπ 2022 21:05

@Πιτσιφλής
Υποκλίνομαι...

 
Touristic islands
22 Σεπ 2022 14:44

Άντε και στα τουριστικά νησιά το ίδιο! Για να δούμε .

 
Συγκροτημένο σχέδιο για εκπαιδευτικούς
21 Σεπ 2022 22:31

Ο μισθός ΟΛΩΝ των νέων εκπαιδευτικών πρέπει να είναι περίπου 900-1100 ευρώ (ανάλογα με τυπικά προσόντα και προϋπηρεσία) ώστε να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Είναι υποχρέωση του κεντρικού κράτους και όχι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξει τη Δημόσια Εκπαίδευση σε ΟΛΑ τα Σχολεία της χώρας.

 
nik
21 Σεπ 2022 20:22

αν ήταν χωροφύλακες θα έπαιρναν τα διπλά στα νησιά ή επιμίσθιο

 
@ Πιτσιφλής
21 Σεπ 2022 19:59

Αγαπημένε μου Πιτσιφλή, σίγουρα ξέρεις να γράφεις. Έχεις τον τρόπο να μιλάς στο μυαλό και στην καρδιά, σαν πραγματικός συγγραφέας.

 
Πολλά χρόνια πίσω λοιπόν
21 Σεπ 2022 19:05

Να μην δούμε στο τέλος, να μας μοιράζουν κομπόστα και γάλα οι Αμερικάνοι.... Εν έτη 2022 άλλα περιμέναμε....

 
Ηλίας
21 Σεπ 2022 18:16

Μπράβο στο Δήμο!

Απο την άλλη, μήπως θα έπρεπε να δούμε λίγο αυτό το κομμάτι?

Δεν είναι λίγο περίεργο, που εργαζόμενοι με ανώτατη εκπαίδευση (πτυχίο, ορισμένοι με 1 ή και 2 μεταπτυχιακά) χρειάζονται βοηθεια για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα διαβίωσης?

 
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
21 Σεπ 2022 17:01

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!!!

 
Πιτσιφλής
21 Σεπ 2022 12:16

Προς όλους τους Δημάρχους,

Η Ειρήνη η΄ταν η πιο φτωχιά του χωριού. Ο άντρας της είχε σκοτωθεί στον καταρράχτη, δε μάθαμε λεπτομέρειες, μπορεί και οι μεγάλοι τότε να μην ήθελαν να μας πουν, στο Δημοτικό πηγαίναμε, εγώ ήμουν σε μικρή τάξη. Δούλευε τη λιγοστή γη της για να ταΐσει τα τρία παιδιά της. Το μεγάλο, ο Γιώργης, παράτησε το Γυμνάσιο για να βοηθά τη μάνα του. Με τα άλλα δύο ήμασταν μαζί.
Ένα πρωί, διάλειμμα ήταν κι εγώ ήμουν μέσα τιμωρία, μπήκε ξαφνικά μέσα στην τάξη, είπε καλημέρα στον δάσκαλό μου και άφησε ένα ή δυο αυγά μέσα σ' ένα μικρό καλάθι που υπήρχε στο περβάζι, δίπλα ακριβώς στην πόρτα. Ειρήνη, φώναξε δυνατά ο δάσκαλος, αλλά πριν προλάβει να της πει μια δεύτερη λέξη, αυτή είχε φύγει... Του πήγαιναν συχνά οι γυναικές του χωριού ένα πιάτο φαΐ, τον αγαπούσαν όλοι τον δάσκαλό μας στο χωριό. Έμενε στο πέτρινο σπιτάκι που είχαν χτίσει οι άντρες του χωριού πριν από μερικά χρόνια.
Και τότε, έγινε κα΄τι που δεν το έχω ξαναδεί σε άλλο δάσκαλο, όταν ήμουν παιδί.
Ο δάσκαλός μου άρχισε να κλαίει και ξαφνικά σταμάτησε, με είχε ξεχάσει, καθόμουν στο τελευταίο θρανίο, στην άκρη και μόλις είδε ότι τον κοιτώ, έβγαλε γρήγορα το μαντίλι του, σκούπισε τα μάτια του και μου 'πε:
- Πιτσιφλή, πήγαινε στην αυλή.

 
μπάρμπα Μήτσος
21 Σεπ 2022 10:47

Εύγε! Χίλια Εύγε, στον δήμαρχο και στο συμβούλιο του Δήμου. Να ακολουθήσουν και οι άλλοι, οι πλούσιοι που διαθέτουν μόνο βάρκες...
Ας δείξουν τη δύναμή τους και οι γονείς, για τα παιδιά αγωνιζόμαστε όλοι.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ