ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Και σε μαθητές Δημοτικού επεκτείνεται το πρωτοποριακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ηγεσία «Diploma in Leadership Skills»

Δημοσίευση: 21/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Tο πρωτοποριακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για εξειδίκευση στην ηγεσία, «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», που επί μια δεκαετία επιμόρφωνε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από φέτος θα συμπεριλάβει για πρώτη χρονιά και μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, με τις συνεντεύξεις επιλογής των υποψηφίων να ολοκληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022.

Για φέτος θα επιλεγούν να συμμετάσχουν 20 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη τη Θεσσαλονίκη, όπως επίσης και 10 μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον πρώτο κύκλο του νέου προγράμματος «Leaders of Today».

Το πρόγραμμα «Diploma in Leadership Skills: Παιδιά του Σήμερα, Ηγέτες του Αύριο», το οποίο λειτουργεί από το 2013, έχει στόχο να προάγει την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των ηγετικών δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι μαθητές βιώνουν την ηγεσία και εξειδικεύονται στην ομαδική εργασία, την επικοινωνία, την επίλυση συγκρούσεων, την λήψη αποφάσεων, την ομιλία σε κοινό και τη διαχείριση των συναισθημάτων.  

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, τηρείται σειρά προτεραιότητας για τη συνέντευξη επιλογής των συμμετεχόντων.  

Επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Dr. Anthony Montgomery, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συνεργάτες του προγράμματος με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση: childrenleaders@uom.edu.gr

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ