ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Ετήσιο μοριοδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Δημοσίευση: 21/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΑΠ υλοποιεί τον δεύτερο κύκλο του Ετήσιου (9μηνου) μοριοδοτούμενου εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Επίλυση Συγκρούσεων και Διαχείριση Κρίσεων στο Σχολείο - Διαχείριση Σχολικής Τάξης», συνολικής διάρκειας 500 ωρών. Μονάδες ECVET ή ECTS: Είκοσι (20)

(έναρξη: Οκτώβριος 2022 – λήξη: Ιούνιος 2023).

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και στελέχη της εκπαίδευσης, σε φοιτητές και αποφοίτους των παιδαγωγικών, καθηγητικών σχολών, σχολών με κοινωνικό και ανθρωπιστικό προσανατολισμό, και στοχεύει στην ενημέρωσή τους σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, διαμέσου σεναρίων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, στις έννοιες: επικοινωνία, διαπραγμάτευση, σύγκρουση στη σχολική κοινότητα, κρίση στον σχολικό χώρο.

Το πρόγραμμα στοχεύει, επίσης, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης σχολικής τάξης με τη χρήση μελετών περίπτωσης, σεναρίων και επιμορφωτικών δραστηριοτήτων. Η διαχείριση της σχολικής τάξης αναφέρεται σε μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών πρόληψης και παρέμβασης προκειμένου η σχολική τάξη να λειτουργεί αρμονικά και αποτελεσματικά ώστε ελαχιστοποιούνται οι συμπεριφορές που εμποδίζουν τη μάθηση, ενώ μεγιστοποιούνται εκείνες που τη διευκολύνουν ή την ενισχύουν.

Η μέθοδος υλοποίησης είναι με σύγχρονες τηλεδιασκέψεις σε κάθε ενότητα και ασύγχρονα με τη μελέτη του επιμορφωτικού και υποστηρικτικού υλικού το οποίο είναι δομημένο σε εβδομάδες μελέτης. Εκπονούνται επιμορφωτικές δραστηριότητες και αναπτύσσονται πραγματικές μελέτες περιπτώσεων που συμβαίνουν στα σχολεία.
Θέσεις 150. Η επιλογή των εκπαιδευόμενων γίνεται με βάση τη σειρά εγγραφής τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, το κόστος, και την υποβολή αίτησης εγγραφής, για κατοχύρωση θέσης, στη διεύθυνση https://kedivim.eap.gr/?page_id=3165
Λήξη εγγραφών: 3/10/2022

Επιστημονικά υπεύθυνος: Δρ. Ευάγγελος Κελεσίδης, Καθηγητής-Σύμβουλος ΕΑΠ Επιστημονική ομάδα: Δρ. Ε. Κελεσίδης, Δρ. Ι. Τρικκαλιώτης, Δρ. Στ. Γρόσδος Υπεύθυνος γραμματειακής υποστήριξης: Σταύρος Γρόσδος, stavgros@gmail.com

Ετικέτες: 
ΕΑΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ