Το όνομα του αείμνηστου Β. Παπάζογλου πήρε το Κεντρικό Αναγνωστήριο του ΕΜΠ

22/09/2022

Ενημερώθηκε: 22/09/2022, 15:11

Άκουσε το άρθρο

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, υλοποιώντας σχετική απόφαση της Συγκλήτου, ονομάτισε το Κεντρικό Αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ», τιμώντας τη μνήμη του Βασίλη Παπάζογλου, Καθηγητή της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών. Η τελετή για την ονοματοδοσία έγινε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε στον χώρο της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 21/09/2022.  
 
Σε μία φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα, παρουσία της οικογένειας του Βασίλη, οι πρυτανικές αρχές, συνάδελφοι, συνεργάτες, φοιτητές και φίλοι του, εντός και εκτός ΕΜΠ, τίμησαν τον άνθρωπο που υπηρέτησε το Ίδρυμα και εργάστηκε ακάματα για τη μεταρρύθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης και ειδικά για τον εκσυγχρονισμό των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών στη χώρα μας.

Όλοι οι ομιλητές, ανέδειξαν τα μοναδικά χαρίσματα του ξεχωριστού αυτού ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ΕΜΠ και σε όλους τους φορείς της πολιτείας που υπηρέτησε. Η κοινότητα του ΕΜΠ θα θυμάται με αγάπη και συγκίνηση τον Βασίλη Παπάζογλου, τον δάσκαλο, τον ερευνητή, τον άνθρωπο των βιβλιοθηκών, υποκλινόμενη στην προσφορά του.

Το όνομά του, που από χθες δεσπόζει στο κεντρικό αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης, θα είναι για πάντα εκεί να μας τον θυμίζει.

Ψηφιακό υλικό από την εκδήλωση είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΕΜΠ (www.ntua.gr)

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (2)

DIMITRIOS PAPACHRISTOS
|

ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Konstantinos Kolovos
|

Ο Θεός να τον αναπαύσει....Υπέροχος άνθρωπος και ακραιφνής Καθηγητής με πολύ ουσιαστικό έργο στο ΕΜΠ. Παράδειγμα προς όλους μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ