Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Προθεσμία μέχρι σήμερα στα Συμβούλια Επιλογής να παραδώσουν τους πίνακες μοριοδότησης

Επιλογές νέων Διευθυντών Σχολείων: Ανάγκη πλήρους χρονοδιαγράμματος

26/09/2022

Ενημερώθηκε: 26/09/2022, 07:35

Άκουσε το άρθρο

Προθεσμία μέχρι σήμερα Δευτέρα έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προς τα Συμβούλια Επιλογής  για να παραδώσουν τους πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Πάντως μέχρι την Παρασκευή κανένα από τα 6 Συμβούλια δεν είχε παραδώσει  τους πίνακες μοριοδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι τα Συμβούλια Επιλογής είχαν ζητήσει  από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας Νομική υποστήριξη για τη διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων Συμβούλων Εκπαίδευσης, ζήτησαν.

Η νομική υποστήριξη άπτονταν  στη παροχή έγγραφης γνώμης για τη μοριοδότηση  πιστοποιητικών κλπ τα οποία κατέθεσαν οι υποψήφιοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία δεν είχε δώσει  θετική απάντηση στο αίτημα των Συμβουλίων Επιλογής.

Από τις 113 ενστάσεις έγιναν δεκτές οι 95

Σημειώνεται ότι από τους 113  ενστάσεις κατά των μη δεκτών πινάκων που έγιναν υποψήφιους Συμβούλους Εκπαίδευσης  έγιναν δεκτές οι 95.

Πρόκειται, ίσως για το μοναδικό "διαγωνισμό" του υπ. Παιδείας, που γίνονται σε τέτοιο ποσοστό δεκτές ενστάσεις.

Υπενθυμίζεται πως οι  μη δεκτοί υποψήφιοι ήταν 183 υποψήφιοι για λόγους ξένης γλώσσας μη κατάθεσης άλλων  στοιχείων όπως προυπηρεσίας, Πιστοποιητικών ΤΠΕ , διδακτικής υπηρεσίας κλπ.

Έτσι, μετά από αυτή την εξέλιξη , οι δεκτοί υποψήφιοι από τους 2.185 του προσωρινού πίνακα αυξήθηκαν  στους 2.280.

"Μπαράζ" παραιτήσεων

Υπενθυμίζεται ότι από τον Απρίλη που ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής των Συμβούλων Εκπαίδευσης, είχαμε "μπαράζ" παραιτήσεων από τα Συμβούλια Επιλογής.

Στις 31 Αυγούστου η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως υπέγραψε νέα απόφαση  (Εδώ η απόφαση) κάλυψης των δύο παραιτηθέντων πανεπιστημιακών στο Ε ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από την οποία προκύπτει , ότι:

Στις 9 Ιουνίου ο Τούλης Ιωάννης , μέλος Δ.Ε.Π. του Ιονίου Πανεπιστημίου , με άλλη απόφαση της υπουργού  (Εδώ η απόφαση) αντικατέστησε την παραιτηθείσα  Ματθαιουδάκη Μαρίνα, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Στις 14 Ιουλίου παραιτήθηκε και ο Ιωάννης Τούλης το οποίο η Ν. Κεραμέως σήμερα αντικαθιστά με την Γρίβα Ελένη, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,

Στις 14 Ιουλίου μαζί με τον Τούλη  Ιωάννη παραιτήθηκε και ο Παππάς Βασίλειος, μέλος Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος με τη νέα απόφαση αντικαθίσταται απο την Ράντζου Μαρία, μέλος Δ.Ε.Π. του Α.Π.Θ.

Πρόσφατα η υπουργός Παιδείας υπέγραψε   δύο ακόμη  αποφάσεις με τς οποίες, τοποθετούνται νέα μέλη στις θέσεις παραιτηθέντων των Α΄και Β'  Συμβουλίων Επιλογής των υποψηφίων Συμβούλων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   (Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας και Θεσσαλίας) .

  •     Πατήστε εδώ  για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Α ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  •     Πατήστε εδώ   για να ανοίξετε την απόφαση  ανασυγκρότησης του Β ́ Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι υπόλοιπες παραιτήσεις

 Επιλογές νέων Διευθυντών Σχολείων: Ανάγκη πλήρους χρονοδιαγράμματος

Η είδηση  προ ημερών στο esos  ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων θα είναι έτοιμη εντός της εβδομάδας που έρχεται και επιπλέον ότι είναι έτοιμες για δημοσίευση η σχετική ΥΑ και η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους,    σημαίνει ότι πλέον ξεκινά η διαδικασία επιλογής νέων Διευθυντών Σχολείων.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να πετύχει επίσπευση των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολείων ψήφισε το καλοκαίρι τροπολογία για τον τρόπο συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής   και επιπλέον άλλαξε τη σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ώστε να προηγηθεί η επιλογή Διευθυντών Σχολείων.

Με τις κινήσεις αυτές δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί την αλλαγή των Διευθυντών Σχολείων, η δε Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η αλλαγή θα γίνει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Μολονότι φαίνεται ότι πλησιάζει πλέον η στιγμή εκκίνησης της όλης διαδικασίας επιλογής ωστόσο παραμένει σημαντικό το ερώτημα της στιγμής ολοκλήρωσης της διαδικασίας και τοποθέτησης των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Η ανησυχία προέρχεται από το γεγονός ότι η αντίστοιχη διαδικασία για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είχε πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια ενώ η διαδικασία επιλογής νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης καθυστερεί υπερβολικά με άγνωστο το χρόνο ολοκλήρωσής της.

Εφόσον το υπουργείο Παιδείας επιθυμεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο να υπάρξουν υπερβολικές καθυστερήσεις και στις επικείμενες αλλαγές Διευθυντών Σχολείων και με δεδομένο ότι επίκεινται εθνικές εκλογές, διαδικασία κατά την οποία «παγώνουν» διαδικασίες επιλογής στελεχών του Δημοσίου, θα πρέπει να υπάρξουν:

1.    Άμεση συγκρότηση των κατά τόπους Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής με βάση τα προβλεπόμενα στην τροπολογία.

2.    Στην ΥΑ για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών να συμπεριληφθεί σαφές χρονοδιάγραμμα, δεσμευτικό για όλα τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, που θα ορίζει με ακρίβεια τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης καθενός σταδίου της διαδικασίας επιλογής. Για την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος την ευθύνη θα φέρουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής δηλ. οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συντονίζουν τη λειτουργία των Συμβουλίων.

Εάν τα Συμβούλια Επιλογής αφεθούν ελεύθερα για να ενεργήσουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν οι ίδιες μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που υπήρξαν και στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Σε αυτή την περίπτωση και εάν υπολογίσει κανείς τις χρονικές καθυστερήσεις αυτών των Συμβουλίων, η επιλογή Διευθυντών Σχολείων μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ, με δεδομένη και την διαδικασία εθνικών εκλογών που θα «παγώσει» έτσι κι αλλιώς την διαδικασία.

Επιπλέον η τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Σχολείων θα γίνει προφανώς ταυτόχρονα στα σχολεία όλης της χώρας και επομένως δεν είναι δυνατόν μια πιθανή καθυστέρηση της διαδικασίας από κάποια Τοπικά Συμβούλια να θέσει σε ομηρία τις αλλαγές Διευθυντών όλων των Σχολείων της χώρας.

3.    Τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων υποψήφιοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να λάβουν διευκρινιστικές οδηγίες για τα μοριοδοτούμενα προσόντα που προβλέπονται για τη διαδικασία επιλογής, δηλ. ποια έντυπα, έγγραφα και λοιπά πιστοποιητικά γίνονται δεκτά και ποια όχι ώστε να ληφθεί η μοριοδότηση ανα κριτήριο.

Έτσι θα αποφευχθεί μεγάλος αριθμός ενστάσεων και η διαδικασία δεν θα «κολλήσει» στην χρονοκαθυστέρηση που προκαλεί η εξέταση μεγάλου αριθμού ενστάσεων.

Δεν συνέβη αυτό στις δύο προηγούμενες διαδικασίες επιλογής και γι΄ αυτό σημειώθηκε υπερβολικός αριθμός ενστάσεων που συνοδεύτηκε από αργοπορία στην έκδοση τελικών πινάκων μοριοδότησης.

Τώρα όμως και με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα εμπειρία από τα υποβληθέντα προς μοριοδότηση έντυπα υποψηφίων κατά τις προηγούμενες διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, μπορούν να εκδοθούν και να δοθούν οδηγίες για κάθε επιμέρους κριτήριο είτε ως Οδηγός που θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είτε (που είναι και ορθότερο) ως εφαρμοστική του νόμου εγκύκλιος.

Σχόλια (15)

Στελλα καχ
|

Εγώ έχω να πω πως όταν δεν υπήρχε η πλατφόρμα κατέθεταν τα πτυχία τους οι ενδιαφερόμενοι για κρίσεις διευθυντών τον Ιούνη, τον Ιούλιο πέρναγαν από συνέντευξη και τον Αύγουστο ήξεραν σε ποιο σχολείο θα είναι από 1η Σεπτεμβρίου. Εδώ τώρα.. Δεν καταλαβαίνω γιατί η διαδικασία θα κολλήσει πάνω από δίμηνο. Αν όλα γίνουν σωστα και Οκτώβρη βγει η προκήρυξη θα πρέπει από Γενάρη να αναλάβουν οι καινούριοι.

@george
|

ΚΑΝΈΝΑ ΜΠΆΧΑΛΟ. ΜΙΚΡΌ ΤΟ ΚΑΚΌ. Δε θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Οι πιο πολλοί διευθυντες θ είναι οι ίδιοι, θα παραμείνουν στις θέσεις τους. ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΠΆΛΙ ΠΑΡΆΤΑΣΗ... ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΊ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΎΛΑ ΆΝΑΣ ΤΑΤΩΣΗ

Μαίρη
|

Επίσπευση της διαδικασίας ΧΩΡΙΣ συνέντευξη. Μόνο με κατάθεση προσόντων, πτυχίων. Έτσι και αλλιώς αυτά κυρίως θα μετρήσουν. Μη μας έχετε άλλο σε αναμονή. Δηλ... Ήμαρτον. Δεν αισχυνεστε για τπτ;;;;;

Φ. Φ. Φ.
|

Αηδία κατάντησε... Κοιτάξτε να γίνει γρήγορα η διαδικασία... Αλλιώς... Ούτε ψήφο θα δείτε, αλλά ούτε και αξιολόγηση

Μεσούσης.... αλλά ποιάς χρονιάς?
|

@steven
"Μεσούσης της σχολικής χρονιάς αλλαγές Δ/ντών".
Ε εντάξει, δεν το δέσαμε και κόμπο ακόμα, όταν χρειάστηκαν 6 μήνες για τα προσωρινά μετρήσιμα των 2300 Σ.Ε.

- δεν προκάνουμε
|

-θα σας κάνω ντα
-θα προσπαθήσουμε
-τα θέλω
-θα τα έχετε (έτοιμα τα είχαμε, αλλά περιμέναμε ανάρτηση και στήσιμο)

*οι διάλογοι είναι προϊόν μυθοπλασίας, ονειροφαντασίας κλπ κλπ

σήμερα η προθεσμία
|

στις 11 (ουπς πέρασε) , 12, στις 13 , στις 15, στις 17 ή στις 23.59 ;;;;;
ρωτάω, γιατί υπάρχει ποικιλία σε σχετικές προσκλήσεις (αψυχολόγητες πάντα) του ΥΠΑΙΘ , αχαχχαχαχαχα. νέφτιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι, σαανόοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

steven
|

Μεσούσης της σχολικής χρονιάς αλλαγές Δ/ντών ! ! ! Φύγε εσύ έλα εσύ, εσύ πήγαινε αλλού μέσα στην σχολική χρονιά ! !Αναζητείται ΛΟΓΙΚΗ εκεί στο ΥΠΑΙΘ ; ; ; ;

Μπασκετικός εκπαιδευτικός
|

Επιτέλους, μακάρι να γίνει πράξη αυτή τη φορά, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

να υλοποιηθούν τάχιστα και οι δύο διαδικασίες.

Κίμωνας
|

Έχει καταντήσει ανέκδοτο η έναρξη της διαδικασίας...

αν είχαν χιούμορ
|

έπρεπε να παραιτηθούν ΟΛΟΙ !
πλάκα να τους πήγαινε στα δικαστήρια !
να το δούμε και αυτό !
αν δε βγουν οι πίνακες (όπως όπως ), για να δουμε , για να δούμε

Βασικά, καλησπέρα σας!
|

Υπάρχει κανείς - εντός ή και εκτός της Εκπαίδευσης - που μπορεί να πιστέψει ότι αύριο, Δευτέρα 26-9-2022, θα έχουμε την μοριοδότηση των υποψηφίων σχολικών συμβούλων από ....όλα! τα συμβούλια επιλογής; Φύσει και θέσει αδύνατον!

george
|

Υπουργέ μας πάλι αναστατώνεις τα σχολεία; Φαντάζεσαι το μπάχαλο με τις αλλαγές Δ/ντών μεσούσης της σχολικής χρονιάς; Δεν υπάρχει κάποιος με λογική εκεί στο ΥΠΑΙΘ; Κάποιοι θα επιστρέψουν στις οργανικές τους, κάποιοι θα πρέπει να πάνε αλλού, οι άλλοι θα πάνε αλλού ..Μπάχαλο ! ! !

ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ
|

ΜΠΕΡΔΕΜΑ ,ΑΠΟΤΥΧΙΑ,ΠΑΡΑΤΑΣΗ,ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ,ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ,ΕΜΜΟΝΗ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ

Μαίρη
|

Και κάτι για την ιστορία στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη κατατέθηκαν 30 αιτήσεις για συντονιστές στην Π.Ε. το 2018 και από τους υποψηφίους το 1/3 τέθηκε εκτός διαδικασίας για καθαρά τυπικούς λόγους π.χ. δε συμπλήρωσαν την ειδικότητά τους ή δε μετέφρασαν το ξενόγλωσσο πτυχίο. Να σημειώσω ότι οι αιτήσεις δεν ήταν ηλεκτρονικές. Τα συμπεράσματα δικά σας..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ