ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

"Έρχεται" νέο "πακέτο" διορισμών εκπαιδευτικών μέσα στο 2023

Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν θα γίνει γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ
Δημοσίευση: 28/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Νέο "πακέτο" διορισμών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ετοιμάζει η Κυβέρνηση.

'Ηδη εξετάζονται τα δημοσιονομικά καθώς και ο αριθμός των εκπαιδευτικών, οι οποίοι αποχώρησαν από τη δημόσια εκπαίδευση, λόγω συνταξιοδότησης.

"Στις προθέσεις μας είναι ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστεί μέσα στο 2023 . να είναι στα επίπεδα των διορισμών που έγιναν φέτος", είπε χαρακτηριστικά στο esos ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Σε ερώτησή μας εάν οι διορισμοί εκπαιδευτικών θα γίνουν μέσω Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΑΣΕΠ μας είπε: "Να περιμένουμε πρώτα πως θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ το Μάρτιο για τον διορισμό δημοσίων υπαλλήλων και θα εκτιμήσουμε εάν θα γίνει και για τους εκπαιδευτικούς"

Η υπουργός Ν. Κεραμέως, σε σχετική ερώτηση είχε δηλώσει , πρόσφατα:"Είναι κάτι που εξετάζουμε. Το είχαμε συζητήσει και στο παρελθόν. Για την ακόμη καλύτερη επιλογή και στελέχωση των σχολείων μας να υπάρχει και διαγωνισμός  και για τους εκπαιδευτικούς, όπως θα γίνει και στο  ευρύτερο δημόσιο. Άρα είναι μια πολιτική την οποία εξετάζουμε . Δεν είμαστε ακόμη σε θέση για να κάνουμε ανακοινώσεις. Πάντως είναι κάτι το οποίο εξετάζουμε για τις προσεχείς προσλήψεις (σ.σ. αναπληρωτών) και διορισμούς (σ.σ. μονίμων εκπαιδευτικών)".

Το νέο σύστημα διορισμών

Με εντολή άνωθεν "πάγωσε" στο υπουργείο Παιδείας κάθε διαδικασία κατάρτισης του νέου συστήματος διορισμού των εκπαιδευτικών

Τι είχε αποκαλύψει το esos

Το esos πρώτο είχε αποκαλύψει και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε με δημόσιες δηλώσεις από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αλ. Κόπτση ότι το   νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών  το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο, έχει ως "κορμό" τις εξετάσεις ΑΣΕΠ".

Ειδικότερα το  Προσχέδιο το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έστειλε στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας για παρατηρήσεις,  περιλαμβάνει τέσσερις   άξονες :

Α. Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ για μόνιμους διορισμούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β. Συνυπολογισμός με αντίστοιχη μοριοδότηση

  •                 προϋπηρεσίας,
  •                 παιδαγωγικής κατάρτισης
  •                 επιστημονικής κατάρτισης
  •                 κοινωνικά κριτήρια

Γ. Κατάρτιση πίνακα   μόνο για τους εκπαιδευτικούς που "πιάνουν" τη βάση.

Δ. Θα τίθενται εκτός πίνακα όσοι εκπαιδευτικοί δεν πιάνουν τη βάση, ανεξάρτητα πόσα μόρια συγκεντρώνουν από  άλλα κριτήρια.

Σχόλια (21)

 
Αλλού είναι τα "πακέτα"....
03 Δεκ 2022 11:28

@Καλά νέα 28 Σεπ 2022 13:25
Έχω ακόμα καλύτερα νέα.... Η κυβέρνηση "θα πιέσει" τις Τράπεζες....
- να μην αυξήσουν τα bonus (στους ήδη αστρονομικούς μισθούς) των golden boys τους....
- να διευκολύνουν τους συνεπείς δανειολήπτες, για να μην "κοκκινήσουν" κι αυτοί (με τα νέα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού που επιβάλει η ΕΚΤ τη χειρότερη οικονομικά χρονιά μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο)....
- να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων από το 0.01% και το 0.04%.... όταν τα επιτόκια δανεισμού "πετάνε" στο 4% έως 14%....

 
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ ανά διετία
03 Δεκ 2022 01:06

Απαράδεκτο να συντηρείται ένα σύστημα επετηρίδας και κανείς -ούτε τα στελέχη εκπαίδευσης ούτε οι συνδιακαλιστικές οργανω΄σεις- να μην καταθέτουν προτάσεις για τον εξορθολογισμό του.

https://www.esos.gr/arthra/80918/neo-paketo-diorismon-ekpaideytikon-prot...

 
Αδιόριστος εκπαιδευτικός
02 Δεκ 2022 21:57

Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι οι βουλευτές πρέπει να εισέρχονται στη Βουλή κατόπιν εξετάσεων του ΑΣΕΠ και εφόσον έχουν ”πιάσει την βάση» ! Για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα στο έργο τους προς όφελος του ελληνικού λαού …
Λοιπόν δεν αφήνουνε την πλάκα ; Ξέρετε πόσοι αδιόριστοι κοντεύουμε τα 50 και δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα παρόλο που έχουμε , μεταπτυχιακά , προϋπηρεσία κλπ ..,Το κράτος μας εξαπάτησε για μια ακόμη φορά ; Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη επιτυχίες στους προηγούμενους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ; Τι θα γίνει με όσους έχουν πάνω από 10 χρόνια προϋπηρεσίας και είναι ακόμα «ζητιάνοι στο σύστημα διορισμών;». Τι θα γίνει με όλους όσους βρίσκονται τα ονόματα τους στους πίνακες ;
Καλή μας τύχη σε ένα πάντα ψηφοθηρικό αντικοινωνικό σύστημα …..

 
Νέοι εκπαιδευτικοί
24 Οκτ 2022 16:01

Αδιανόητο και αντισυνταγματικό να συνεχιστεί ο αποκλεισμός από τη Δημόσια Εκπαίδευση όσων ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους μετά το 2010 - επιτέλους, τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν με ΝΕΟΥΣ δασκάλους και καθηγητές.

 
Ρέα Τ.
24 Οκτ 2022 12:25

Δεν καταλαβαίνω γιατί να διοριστούν μόνο οι επιτυχόντες του 2008. Η 521/15 του ΣτΕ είναι ξεκάθαρη και τους 3 γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ 2004 ,2006 και 2008 :ακριβώς ίδιες οι αδικίες λόγω αδιαφανών διαδικασιών.
Όσο για πιθανό νέο γραπτό διαγωνισμό, ουδέν σχόλιον. Αν εφαρμοζόταν η βάση στους γραπτούς διαγωνισμούς και για τους αναπληρωτές (έμεινε στα χαρτιά) θα είχαμε ήδη διοριστεί. Ξανά από την αρχή; Έλεος!

 
Αξιοκρατια
06 Οκτ 2022 21:47

Προεκλογική δέσμευση Μητσοτάκη ο γραπτός διαγωνισμός εκπαιδευτικών. Διόρισε χιλιάδες με το προσοντολογιο Γαβρόγλου, που καταψήφισε η ΝΔ. Φτάνει.. Πολλοί νέοι εκπαιδευτικοί τους ψηφίσαμε γι'αυτό ακριβώς. Εάν δεν το πραγματοποιήσουν, θα χάσουν την αξιοπιστία τους κ πολλούς ψηφοφόρους...

 
@Πιτσιφλης
29 Σεπ 2022 06:21

Δυστυχώς ο αριθμός των μαθητών έχει μειωθεί δραματικά τα τελευταία Χρόνια.,Υπάρχει μεγάλο ποσοστό τάξεων με μονοψήφιο αριθμό στην πρωτεύουσα και οι συγχωνεύσεις είναι αναπόφευκτες.

 
Πάμε
28 Σεπ 2022 22:55

ενώ τριγύρω διορισμούς βρέχει
αυξήσεις για τον απλό εκπαιδευτικό δεν έχει.
Δάσκαλοι και καθηγητές περιμένουν μάταια
μήπως προλάβουν πρίν γίνουν κουρέλια τα ιμάτια.
Αλλά όπως αυστηρά οι πολιτικοί απαντάνε
"δεν υπάρχουν πια χρήματα, πάνε"
Φυσικά ενώ αυτά λε΄γουν σε άλλους αυστηρά
εταιρείες με αναθέσεις, επιδόματα,στελέχη κολυμπάνε στα λεφτά.

 
50 χιλιάδες αναπληρωτές το 2030
28 Σεπ 2022 22:30

Αν δε διοριστούν νέοι δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν μέλλον τα δημόσια σχολεία, σε 5-10 χρόνια θα αρχίσουν οι μαζικές συνταξιοδοτήσεις ή αποχωρήσεις των μεγαλύτερων σε ηλικία (58-63 ετών) και θα φτάσουμε στους 50.000 αναπληρωτές.

 
Παράδοξο
28 Σεπ 2022 19:22

πως δεν επιτρέπουν τα δημοσιονομικά αυξήσεις στους δασκάλους και καθηγητές αλλά επιτρέπουν χιλιάδες διορισμούς στο Δημόσιο σε όλους τους τομείς (Υπουργεία, ΟΤΑ, κλπ)
Κάποιος δεν τα λέει καλά...

 
Πιτσιφλής
28 Σεπ 2022 18:33

Είκοσι μαθητές σε κάθε αίθουσα στο Δημοτικό, ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα υποστήριξης του εκπαιδευτικού έργου στην Πρωτοβάθμια, ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ενισχυτικής διδασκαλίας των αδύναμων μαθητών, ένα μηνιαίο επίδομα στήριξης των νέων εκπαιδευτικών που υπηρετούν μακριά από τον τόπο τους κι ένα εξωδιδακτικό επίδομα μόνο γι' αυτούς που υπηρετούν στις αίθουσες.
Για να αλλάξει το κλίμα και να νιώσει επιτέλους ο Πρωθυπουργός έναν αληθινό ενθουσιασμό!...

 
αναπληρωτης
28 Σεπ 2022 17:33

Μακαρι κι ας γκρινιαζουν καποιοι.Αυτοι στο τελος ειναι ικανοι να μας πουν οτι δεν χρειαζονται.

 
Ρέα Ν.
28 Σεπ 2022 16:52

Ας τολ΄μησει να κάνει γραπτό ΑΣΕΠ χωρίς να λύσει τα ζητήματα με τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008 και θα τα πούμε έξω από το υπουργείο! Άντε γιατί βαρεθήκαμε να μας χτυπάνε το ντέφι και να χορεύουμε! Μιλάνε για αριστεία και αξιοκρατία αυτοί που μας έσβησαν από τον χάρτη...

 
Σώστης
28 Σεπ 2022 16:40

Σημαντικό να γίνονται διορισμοί. Σπουδαίο να εδραιωθούν διαγωνισμοί για κάθε θέση στο δημόσιο. Αξιοκρατικό και αδιάβλητο σύστημα. Και κυρίως σταθερό! Μπράβο! Αναμένουμε…

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
28 Σεπ 2022 15:30

@Καλά νέα
Άνθρακες ο θησαυρός, φίλε μου. Οι διορισμοί αυτοί είναι ελάχιστοι! Πάντα η αξία ενός μεγάθους συναρτάται με κάποιο μέτρο σύγκρισης. Όταν λοιπόν στα χρόνια της υποχρεωτικής (από τους δανειστές) αδιοριστίας τα κενά κυμαίνονταν στα 8.000-10.000, ενώ τώρα με τους διορισμούς Κεραμέως τα κενά που απομένουν ξεπερνούν τις 30.000, δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς πόσο πενιχροί είναι οι διορισμοί.
Φυσικά ο κάθε τυχερός που εμπίπτει στον αριθμό των διοριζόμενων εύλογο είναι να πανηγυρίζει για τον εαυτό του κι αυτό βεβαίως είναι απολύτως κατανοητό. Αν όμως το δει κανείς με την οπτική του συνόλου, τότε δυστυχώς είμαστε πολύ μακριά από ένα στοιχειωδώς επιθυμητό επίπεδο και πάντως παραμένουμε σε πολύ δυσμενέστερη κατάσταση εν σχέσει με τα άγονα εκείνα χρόνια της αδιοριστίας.

 
Στράτος
28 Σεπ 2022 15:18

"Να περιμένουμε πρώτα πως θα διεξαχθούν οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ το Μάρτιο για τον διορισμό δημοσίων υπαλλήλων και θα εκτιμήσουμε εάν θα γίνει και για τους εκπαιδευτικούς".
Χωρίς καμία λογική χρονικού προγραμματισμού. Εάν περιμένουν μέχρι το Μάρτιο και υποθετικά αποφασιστεί τελικά να γίνει διαγωνισμός, πότε θα γίνει; Πότε θα διορθωθούν τα γραπτά; Πότε θα υπολογιστούν και τα λοιπά μόρια των επιτυχόντων και πότε θα γίνουν διορισμοί; Χρονικά δεν βγαίνει, τουλάχιστον για τους διορισμούς του 2023. Για τους επόμενους, του 2024, βλέπουμε... ανάλογα και με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

 
Έχεις κι εσύ "πακέτο"
28 Σεπ 2022 15:03

στις εκλογές. Λίγη υπομονή ακόμα....

 
ΠΟΛΙΤΕΣ
28 Σεπ 2022 14:48

ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ :
ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΙΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΕΠ.
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ .
1) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ .( ΑΟΘ)
2) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
3) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
4) Α.Ο.Δ. Γ΄ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ.

ΑΦΟΥ Ο ΓΡΑΠΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ......ΑΣ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ.......!!!

 
ΑΣΕΠ Διαγωνισμός?
28 Σεπ 2022 14:03

Πλάκα κάνεις, τα ξέχασες τα 70-80% αποτυχία και σε ύλη Βθμιας κιόλας το 2008...πάλι με επιλαχόντες θα καταλήξεις για αυτ΄ό με κοινωνικά κριτήρια (που σιγουρα εκει θα την πάς)

 
μην σπρωχνεστε παιδια
28 Σεπ 2022 14:01

ολοι θα πάρετε (μία θέση)..με το μαλακό

 
Καλά νέα
28 Σεπ 2022 13:25

Καλά τι συμβαίνει βρε παιδιά; Η υπουργός θα γίνει υπουργός των πολλών διορισμών.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ