Πρύτανης ΕΜΠ: Συνθήκες τρόμου στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου αναφέρουν φοιτητές και προσωπικό

H κατάσταση στην παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου στην Πολυτεχνειούπολη ήταν από καιρό, αλλά ειδικά το τελευταίο δίμηνο, εξαιρετικά επικίνδυνη λόγω της δράσης ομάδας κακοποιών που κυκλοφορούσαν στην εστία.
Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος.
Η χτεσινή επέμβαση ήταν επιβεβλημένη.
Η Φοιτητική Εστία Ζωγράφου πρόκειται να ανακαινισθεί εκ βάθρων και γι’ αυτό σύντομα θα εκκενωθεί. Έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη, που έγινε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, και η χρηματοδότηση οδεύει προς έγκριση.
Aνδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του ΕΜΠ
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Κανονικά θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα όλα τα σχολεία της Φαρκαδόνας
- Χορήγηση υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την Γενική Γραμματεία Κοινωνική...
- Ανασυγκροτήθηκε η Επιτροπή Ένταξης Εκπαιδευτικών σε Κλάδους
- Υφ. Παιδείας: Σε ελάχιστα σχολεία της Θεσσαλίας θα γίνει τηλεκπαίδευση
- Η υφ. Παιδείας για τα κενά στα σχολεία
- Οδηγίες για την εξέταση του μαθήματος Αρχιτεκτονικό Σχέδιο ΕΠΑΛ
- Αύριο η ανακοίνωση των βαθμολογιών των βαθμολογίας Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ
- Το Πολυτεχνείο Κρήτης για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιοχή της Θεσσαλίας
- Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προτείνει λύσεις για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία
- "Κατέρρευσε" το webmail του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
Σχόλια (10)
Τα τελευταία 2 χρόνια έχουν γίνει δύο μεγάλες αστυνομικές επεμβάσεις στη φοιτητική εστία Ζωγράφου. Οι εγκληματικές οργανώσεις είναι εκεί για 10ετία.
Γιατί δεν γίνονταν πριν...; Ποιός εμπόδιζε τις αρχές;
Πρύτανη προχώρα έτσι, με θάρρος και αποφασιστικότητα. Και να προσέχεις...
Το θέμα δεν είναι άμα έπρεπε να γίνει αλλά πώς έγινε. Σαφώς ήταν απαραίτητη η αστυνομική παρέμβαση αλλά το να σπας πόρτες και να συλλαμβάνεις τυχαία φοιτητές ενώ κοιμούνται δεν είναι ορθή αστυνομική επιχείρηση. Ούτε να βγάλεις όπλο και να αρχίζεις να πυροβολείς κοντά σε αμφιθέατρο με κίνδυνο τον τραυματισμό φοιτητών.
Είναι επιτακτική ανάγκη η πανεπιστημιακή αστυνομία, η ασφάλεια και ευπρέπεια των χωρών που διαμένουν και φοιτούν φοιτητές και κάμερες ασφάλειες εκεί . Τα ΑΕΙ και οι εστίες ανήκουν μόνο σε φοιτητές και κανέναν άλλο. Αλλαγή Νομικου πλαισίου για κουκούλες και βανδαλισμούς. Τα έξοδα στους συλληφθέντες.
Ως φοιτήτρια του ΕΜΠ δηλώνω πως όλοι ξέρουν πως το κτήριο των Παλιών Εστιών είναι ένα ερείπιο και θα έπρεπε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ανακαίνισης ή και κατεδάφισης.
Εκεί, άλλωστε, δε μένουν φοιτητές του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) αλλά στέλνουν παιδιά από όλες τις σχολές της Αττικής, ακόμα και από τα ΤΕΙ που είναι στην άλλη άκρη της Αττικής, κάτι εντελώς παράλογο που απαξιώνει εντελώς τον θεσμό της φοιτητικής μέριμνας.
Καλύτερα να μισθώνουν τα ΑΕΙ ξενοδοχεία ή κατασκηνώσεις παρά να διαιωνίζεται αυτή η κοροϊδία προς τους σπουδαστές - δεν είναι οι εστίες το πρόβλημα που απασχολεί τους νέους αλλά η στέγαση και η σίτιση, το κόστος πλέον είναι δυσβάσταχτο για τις οικογένειες όλων όσων σπουδάζουν.
Στην ουσία είναι σαν να πληρώνουν δίδακτρα.
... τα λόγια είναι περιττά.
... δυστυχώς όλοι διαπιστώνουμε πως έχετε χάσει τη μπάλα. Το θέμα των εστιών και των παραβατικών πράξεων μέσα στα ΑΕΙ είναι γνωστά εδώ και χρόνια, αλλά δεν πράξατε τίποτα. Σε κάθε περίπτωση αυτό που συνέβη χθες αποτελεί για εσάς μια ευκαιρία. Θα την εκμεταλλευτείτε ώστε να οργανώσετε σε σωστή βάση την φοιτητική εστία? Ή θα συνεχίσουμε το ίδιο μοτίβο με το χάος που έδειξαν οι χθεσινές εικόνες μέσα στην φοιτητική εστία? Αναμένουμε...
Ποιοι ανέχονταν την παρανομία μέσα στην εστία; Γιατί οι εστίες δεν είναι όπως στο εξωτερικό η την υπόλοιπη Ευρώπη; Τι δουλειά έχουν στις εστίες και τα ΑΕΙ οι μη φοιτητές;
Και αφου ενημερωσες απηλλαγης των ευθυνων σου;Προτεινες κατι;Δυστυχως ο καθενας πεταει το μπαλακι στον αλλον.Προφανως φοβουνται.
Επιβάλλεται η πανεπιστημιακή αστυνομία και οι κάμερες ασφαλείας. Έλεγχος αυστηρός ποιος μπαίνει εκτός των ενοίκων. Να πληρώσουν τις ζημιές οι βάνδαλοι.
Και μετά ποιος θα το προσέχει το καινούριο σπίτι;
Προτείνω καμιά δεκαριά αυστηρές μάνες, φαίνεται αστείο αλλά είναι η μόνη βέβαιη ελληνική λύση! Η επιλογή πρέπει να γίνει μόνο με συνέντευξη.