Κολλέγια: Το Ο.Ε.Ε. είναι υποχρεωμένο να εγγράφει ως μέλη του αποφοίτους Κολλεγίων

Το ΟΕΕ, αν και είχε χορηγήσει επαγγελματική ταυτότητα λογιστή-φοροτεχνικού β’ τάξης στον απόφοιτο, για την εγγραφή στο μητρώο μελών υποστήριξε ότι χρειαζόταν αναγνώριση του πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ

29/09/2022

Ενημερώθηκε: 29/09/2022, 21:40

Άκουσε το άρθρο

Παράνομη έκρινε, με απόφασή του,   το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την άρνηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) να εγγράψει ως μέλος του απόφοιτο Κολλεγίου, το πτυχίο του οποίου είχε λάβει αναγνώριση της επαγγελματικής ισοδυναμίας του από το ΑΤΕΕΝ.

Συγκεκριμένα, το ΟΕΕ, αν και είχε χορηγήσει επαγγελματική ταυτότητα λογιστή-φοροτεχνικού β’ τάξης στον απόφοιτο, αρνούνταν την εγγραφή του στο μητρώο μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου, θεωρώντας ότι με μόνη τη χορήγηση επαγγελματικής ταυτότητας κάλυπτε τις υποχρεώσεις του βάσει του π.δ. 38/2010, ενώ για την εγγραφή στο μητρώο μελών του το Επιμελητήριο υποστήριξε ότι χρειαζόταν αναγνώριση του πτυχίου από τον ΔΟΑΤΑΠ.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών έκρινε ότι η πρακτική αυτή του Οικονομικού Επιμελητηρίου παραβιάζει την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία που αφορά την επαγγελματική αναγνώριση τίτλων σπουδών.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ότι το ΟΕΕ μη εγγράφοντας τον απόφοιτο στα μητρώα μελών του τού στερεί παρανόμως την πλήρη αξιοποίηση του πτυχίου του και την επαγγελματική εξέλιξή του, καθώς του απαγορεύει την πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχονται μόνο σε μέλη του Επιμελητηρίου (επιμορφωτικά σεμινάρια, ενημερώσεις κ.λπ.).

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την εγγραφή των αποφοίτων Κολλεγίων και ως μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου και συμβάλλει σημαντικά στην πλήρη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων τους.

Την υπόθεση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών χειρίστηκε η δικηγόρος Αθηνών Σοφία Γκιόκα.

Σχόλια (2)

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
|

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΝΗ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΙΝΗ ΣΤΟ ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΙΝΗ.

Akis
|

Μιά ζωή η Ελλάδα ΄όλο πίσω πηγαίνει σε όλα τα θέματα. Όλες οι χώρες του κόσμου έχουν λύσει το παραπάνω πρόβλημα και άλλα παρόμοια εδώ και 100 χρόνια και εμείς ακόμα δεν μπορούμε να μοιράσουμε σε 2 γαιδουράκια φαγητό να φάνε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ