ΒΟΥΛΗ

Τροπολογίες για νόμο "Κεραμέως" για ΑΕΙ,Πανελλαδικές, μετεγγραφές Ελλήνων φοιτητών από την Ουκρανία. συμβάσεις ΓΠΑ και Παν. Αιγαίου

Κατατέθηκαν από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως σήμερα στη Βουλή,
Δημοσίευση: 29/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Τροπολογίες, κατατέθηκαν από την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως σήμερα στη Βουλή, οι οποίες προβλέπουν :

Α. Πέντε τροποποιήσεις στο νόμο "Κεραμέως" για τα ΑΕΙ ν. 4957/2022, ο οποίος πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή.

Β. Μετεγγραφή Ελλήνων φοιτητών από την Ουκρανία: Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν στην εμπόλεμη Ουκρανία, το Υπουργείο μεριμνά ώστε Έλληνες φοιτητές που φοιτούσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 σε Πανεπιστήμια της Ουκρανίας και συνεχίζουν να φοιτούν κατά το έτος 2022-2023, να μπορούν να ζητήσουν μια μόνο φορά τη μετεγγραφή τους σε αντίστοιχο ή με συναφές αντικείμενο σε περίπτωση μη αντιστοιχίας Τμήμα ελληνικού ΑΕΙ, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου ποσοστού μετεγγραφόμενων ανά Τμήμα.

Γ. Παράταση ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου για την καθαριότητα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που λήγουν από την 21η.10.2022 έως την 23η.11.2022, καθώς και ατομικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται για την καθαριότητα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η ισχύς των οποίων λήγει την 30η.9.2022, μπορούν να παραταθούν έως την 31η.12.2022.

Δ. Θέσπιση προθεσμίας καθορισμού του προγράμματος πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση: Σε συνέχεια των εξαγγελιών της Υπουργού Νίκης Κεραμέως στις αρχές Σεπτεμβρίου 2022, τίθεται αποκλειστική προθεσμία για την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία καθορίζεται το πρόγραμμα εξετάσεων της τακτικής εξεταστικής περιόδου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η 15η Σεπτεμβρίου του σχολικού έτους εντός του οποίου πραγματοποιούνται οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Ε. Ρυθμίσεις για το μηχανογραφικό δελτίο: Προβλέπεται ότι οι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, μετά από την ολοκλήρωση των εξετάσεων και τη γνωστοποίηση των βαθμών της τελικής τους επίδοσης στα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα, τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες, καθώς και τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των ικανοτήτων, συμπληρώνουν μηχανογραφικό δελτίο σε μία φάση, δεδομένου ότι, μετά και τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής προκύπτει ότι αυτή έχει οδηγήσει στην εισαγωγή της συντριπτικής πλειονότητας των υποψηφίων (90%) στις πρώτες προτιμήσεις τους.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ

Σχόλια (4)

 
Απαραδεκτο
30 Σεπ 2022 09:23

Και πάλι από το παράθυρο μια τροπολογία ντροπή. Τα παιδιά αυτά όσο και ατυχα να είναι δεν δικαιούνται να κάνουν μεταγραφή στην Ιατρική Αθηνών (κατά κύριο λογο). Μπορούν όμως να πάνε σε κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο - μακρυά από τον οποίο κινδηνο-πως όλοι οι άλλοι φοιτητές εξωτερικού. Κανένας πια σε αυτό τον τόπο δεν ελέγχει τίποτα? Επειδή η κυρία το αποφάσισε έγινε και νόμος?
Δεν μπορείς να βάζεις από το παράθυρο φοιτητές! Δηλαδή ένα παιδί που σπουδάζει στη Βουλγαρία και παρουσιάζει μια ανίατη ασθένεια θα έρθει πίσω? Ένα άλλο που χάνει τους γονείς του και χάνει κάθε εισόδημα?
Δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο το αυτονόητο να ακούγεται περίεργο.. Αυτήν αξιζουμε!

 
*απαράδεκτη η ρύθμιση για φοιτητές εξωτερικού
29 Σεπ 2022 15:56

Λυπάμαι πραγματικά για την απάντησή σας. Υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις 2 περιπτώσεις? Μια εμπόλεμη κατάσταση με το τι δεν περάσατε εσείς? Αντίστοιχα είχε γίνει στο παρελθόν και στη Σερβία, η ασφάλεια είναι πάνω από όλα και προφανώς το ίδιο θα πρέπει να γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις που μακάρι να μην υπάρχουν. Αυτή η νοοτροπία να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μας ΄έφερε εδώ σαν ΄κράτος...

 
Πατέρας φοιτητή στην Ουκρανία
29 Σεπ 2022 11:43

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την στήριξη σας στις δύσκολες μας ώρες κυρία Υπουργέ !!!

 
απαράδεκτη η ρύθμιση για φοιτητές εξωτερικού
29 Σεπ 2022 10:29

να ξαναδώσουν πανελλαδικές. γιατί από το παράθυρο μέσα ; από μια ατυχία; κι εμείς ήμασταν άτυχοι και δεν περάσαμε ιατρική, θα βολευτούμε; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, αυτά έχει η ζωή.

τροπολογία για ΔΣΜ δεν θα έρθει;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ