ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Επίσημη ένταξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE

Δημοσίευση: 29/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Σε μία ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Κανταβρίας στην Ισπανία, υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο EUNICE.

Ο Πρύτανης του ΠΑ.ΠΕΛ., κ. Αθανάσιος Κατσής, παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του EUNICE, στις 27 Σεπτεμβρίου 2022, προκειμένου να υπογράψει τη συμφωνία με την οποία το ίδρυμα γίνεται μέλος μιας κοινοπραξίας 10 πλέον πανεπιστημίων της Ευρώπης, καθώς μαζί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εντάχθηκαν στην κοινοπραξία των επτά, αρχικά, πανεπιστημίων, το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο του Βιζέου (Πορτογαλία) και το Πανεπιστήμιο του Κάρλσταντ (Σουηδία).

Δύο μήνες μετά την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου να αποδεχθεί την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής στο EUNICE – που αποτελεί ένα συμπαγές δίκτυο ακαδημαϊκών ιδρυμάτων με απώτερο σκοπό τη διαμόρφωση μιας κοινής ευρωπαϊκής ταυτότητας και την προετοιμασία των πολιτών και επιστημόνων να ανταποκριθούν σε μελλοντικές κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο – επικυρώθηκε η διασύνδεση του ΠΑ.ΠΕΛ. με τον σημαντικό αυτό θεσμό.

Τα 10 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια που απαρτίζουν το EUNICE είναι τα ακόλουθα:

  1. Poznan University of Technology (Πολωνία), συντονιστής
  2. Brandenburg University of Technology (Γερμανία)
  3. University of Cantabria (Ισπανία)
  4. University of Mons (Βέλγιο)
  5. University of Catania (Ιταλία)
  6. Universite Polytechnique HAUTS-DE-FRANCE (Γαλλία)
  7. University of Vaasa (Φιλανδία)
  8. The Polytechnic Institute of Viseu (Πορτογαλία)
  9. University of Karlstad (Σουηδία)
  10. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ελλάδα)

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ