ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Μεταπτυχιακό: «Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης Ιστορικών Πηγών»

Δημοσίευση: 30/09/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου θα λειτουργήσει από τον Οκτώβριο του 2022 νέος κύκλος σπουδών του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεθοδολογία Κριτικής και Έκδοσης Ιστορικών Πηγών», με διάρκεια τριών εξαμήνων και καταβολή διδάκτρων (500 ευρώ ανά εξάμηνο). Προσφέρεται η δυνατότητα δωρεάν φοίτησης βάσει κοινωνικών-οικονομικών κριτηρίων για το 1/3 των εισακτέων. Για τους εκτός Κερκύρας διαμένοντες παρέχεται η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης .

Δυνατότητες επαγγελματικών προοπτικών για τους απόφοιτους του ΠΜΣ σε:

  • Εκδοτικές επιχειρήσεις
  • Δημοσιογραφικούς οργανισμούς
  • Έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης
  • Δημόσια και ιδιωτικά αρχεία
  • Ερευνητικά κέντρα και ερευνητικά προγράμματα
  • Πολιτιστικούς φορείς
  • Εκπαιδευτικά ιδρύματα
  • Δημόσια διοίκηση

Επιπλέον παρέχεται μοριοδότηση στις εξετάσεις ΑΣΕΠ.

Δεκτοί γίνονται πτυχιούχοι όλων των Τμημάτων και Σχολών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (ΑΕΙ, ΤΕΙ, Στρατιωτικές Σχολές) της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τελειόφοιτοι δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση υπό την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν Βεβαίωση Περάτωσης Σπουδών πριν την επικύρωση του πίνακα επιτυχόντων.

Μεταξύ των υποψηφίων θα επιλεγούν το Σάββατο, 8/10/2022, οι 45 πρώτοι με: (α) προσωπική συνέντευξη (40% της γενικής αξιολόγησης) (β) γραπτές εξετάσεις(40% ) καθώς και βάσει (γ) του πτυχίου και της γλωσσομάθειάς τους (20% ).

Οι γραπτές εξετάσεις θα διεξαχθούν με γενικές ερωτήσεις κρίσεως από επιλεγμένη βιβλιογραφία (συγκεντρωμένη σε αρχείο pdf) που αποστέλλεται ηλεκτρονικά από την Γραμματεία του ΠΜΣ. Σε περίπτωση μη κατοχής πιστοποιητικού γνώσης ξένης γλώσσας, διεξάγονται γραπτές εξετάσεις σε μία (κατ’ επιλογήν του υποψηφίου): αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Όλες οι διαδικασίες επιλογής (γραπτές και προφορικές) θα διεξαχθούν με χρήση πιστοποιημένης εφαρμογής τηλεδιάσκεψης και συστήματος εξ αποστάσεως εξέτασης.

Λήξη προθεσμίας κατάθεσης αίτησης και πλήρους φακέλου: Παρασκευή, 7/10/2022.

Η αίτηση και ο πλήρης φάκελος αποστέλλονται σε μορφή αρχείων pdf στο e-mail mpmonast@ionio.gr, κ. Χαρ. Μοναστηριώτης, Πρωτόκολλο Τμήματος Ιστορίας, και σε έντυπη μορφή στην ταχ. δ/νση: Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Τμήμα Ιστορίας, ΠΜΣ Μεθοδολογία, Ι. Θεοτόκη 72, Τ.Κ. 49132, Κέρκυρα.

Πληροφορίες: τηλ. 26610 -87343, -87329, -87303, -87331, και 6977 177 940, καθώς και στην ηλ. δ/νση http://history.ionio.gr/postgraduate/methodology/ .

Ετικέτες: 
Μεταπτυχιακά

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.