Επιθυμία της Ν. Κεραμέως είναι η θητεία της στο υπ. Παιδείας να γίνει συνώνυμο της αναβάθμισης της Παιδείας

Πριν γίνω πολιτικός φωτογράφιζα γάμους και βαπτίσεις - Εμπνέομαι από τα παιδιά μου

01/10/2022

Άκουσε το άρθρο

"Θα ήθελα η θητεία μου να γίνει συνώνυμο της αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες".

Την επιθυμία της αυτή διατύπωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε Συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, και συνεχίζει:

  • Να με θυμούνται ως μια  πολιτικό που λειτουργεί με συνέπεια , αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και καταφέρνει να μετατρέπει τις δεσμεύσεις της σε πράξη.
  • Αυτή είναι η προσπάθειά μου  τα τρία τελευταία χρόνια στο υπουργείο Παιδείας.
  • Σημασία δεν έχουν τόσο οι οι μεταρρυθμίσεις που ονειρευόμαστε. Σημασία έχουν οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούμε. Και εμείς , εδώ και τρία χρόνια, υλοποιούμε μια ολιστική μεταρρύθμιση στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

Ερώτηση: Ποιοι αποτελούν πρότυπο για εσάς σήμερα; Από ποιους εμπνέεστε; Ποιοι σας επηρεάζουν;

Απάντηση: Θα σας εκπλήξω! Από τα παιδιά μου, διότι βγάζουν από μέσα μου ότι πιο αυθόρμητο  έχω και βλέπω μέσα από τα δικά τους μάτια τον κόσμο διαφορετικά. Είναι πάρα πολύ αναζωογονητικό να έρχεσαι  σε επαφή με τα αθώα τους μάτια, επηρεάζει πολύ την οπτική της.

Σε άλλη ερώτηση για το ποια    δραστηριότητα την  βοηθά να ξεφύγει από την απαιτητική καθημερινότητα , η υπουργός Παιδείας απάντησε:

"Η φωτογραφία. Προτού ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική, φωτογράφιζα για λογαριασμλο φίλων  γάμους, βαπτίσεις αφιλοκερδώς φυσικά. Με χαλαρώνει , μου αρέσει πολύ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (114)

Ελεν
|

Σιγά μην είναι 40 -42 ετών η Κεραμεως. Φαίνεται πολύ μεγαλύτερη.

@φιλελεύθερος @@Λενα @Λένα
|

Γεννήθηκε το 1980 σύμφωνα με τη wiki.... Ταυτότητα δεν είδαμε....

ΔΑΣΚΑΛΑ
|

Το καλό θα ήταν να αφουγκραστεί και τους εκπαιδευτικούς η κυρία υπουργός.
Να λειτουργήσει με ταχύτητα και όχι με τόση χρονοκαθυστέρηση.
Έκανε πράγματα σίγουρα. Όμως τόση καθυστέρηση στις κρίσεις.... Ήμαρτον.
Ας προχωρήσει τουλάχιστον γρήγορα τις κρίσεις διευθυντών σχολείων και ας αναλάβουν τις νέες θέσεις το σχ. έτος 2023-24 οι νέοι διευθυντές ώστε να μη δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή στα σχολεία.

φιλελεύθερος
|

@Λένα
40 ετών.

@Λενα
|

Νομίζω 44

Λένα
|

Η Κεραμεως τι ηλικία έχει; Ξέρει κάποιος;

dimitris
|

Η Επιθυμία της Ν. Κεραμέως κατα την διαρκεια της θητείας της στο υπ. Παιδείας να γίνει συνώνυμο της αναβάθμισης της Παιδείας μπορει να πραγματοπιηθει με γενναια χρηματοδοτηση της παιδειας, της εκπαιδευση και της εκπαιδευτικης κοινοτητας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
|

Για τους Καθηγητές της 1ης γραμμής, εκείνος ο Υπουργός Παιδείας που θα μείνει στην ιστορία, θα είναι αυτός που θα δρούσε στο χώρος της πολύπαθης εκπαίδευσης αφαιρετικά και όχι αυτός που λειτουργεί προσθετικά. Είναι πασιφανές ότι αυτήν την περίοδο η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από Δασκάλους - Παιδαγωγούς, έχει ανάγκη από καρδιακή επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα και όχι από επιφανειακές και για το θεαθήναι, γραφειοκρατικές λειτουργίες και προσεγγίσεις.
Πρακτικό παράδειγμα: Οταν η τράπεζα θεμάτων σε υποχρεώνει να διδάξεις 407 σελίδες (με τις αντίστοιχες ασκήσεις), τότε δεν σου απομένει ούτε μία σχολική ώρα για να μιλήσεις και να επικοινωνήσεις με τους αγαπημένους σου μαθητές. Το υπουργείο αυτήν την περίοδο είναι κατακυριευμένο από νοητικές – εγκεφαλικές προσεγγίσεις, οι οποίες αποτελούν το “εργοστάσιο” του Εγωισμού και του Φαίνεσθαι. Η αποθέωση των ψευδαισθήσεων.
Η 1η γραμμή της εκπαίδευσης έχει ανάγκη από καρδιά και επικοινωνία.
Κα Υπουργέ εμπιστευθείτε μας.

Ζορρο
|

Φωτογραφος απο χομπυ γιατι εχεις λεφτα ενω εμεις δουλευουμε καθημερινα για την επιβιωση αντιγραφο της αντουανεττας οσο για το αλλο εχεις θα μεινεις ως η χειροτερη υπουργος παιδειας απο συστασης του ελληνικου κρατους με διαφορα ξεπερασες και τους ασχετους του συριζα

ΔΟΞΑΣΤΕ ΜΕ
|

ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ,ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΗ,ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ,ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΡΙΑ!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ.

Παρατηρώ απλά...
|

Την φωτογραφία, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο,...

Ας
|

Τι θα γίνει με τις κρίσεις των διευθυντών των σχολείων; Θα καταδεχθείτε να μας ενημερώσετε; Έφτασε Οκτώβριος και ακόμα το σκέφτεστε; Γιατί τόση υποτίμηση;

Υποκρισία
|

Στόχος δεν είναι να μπαίνουν όλοι στο Πανεπιστήμιο αλλά όσοι εισάγονται να αποφοιτούν σε καθορισμένο χρόνο και με ένα ικανοποιητικό επίπεδο γνώσεων - πώς αυτό διασφαλίζεται αν δεν υπάρχει ελάχιστη βάση εισαγωγής (πχ. 9 στα 20), όταν δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές, όταν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα υστερούν σε σχέση με τα ευρωπαϊκά σε όλους τους δείκτες;

Περίσσεψε η υποκρισία, ενώ έχουμε χιλιάδες νέους πτυχιούχους μετανάστες ή ανεργους και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την πραγματική στήριξη των μαθητών και των φοιτητών κατά τη διάρκεια των σπουδών τους - από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο, είναι ευθύνη του κράτους να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη σωστή εκπαιδευτική λειτουργία.

Νέα εποχή στο Σχολείο και το Πανεπιστήμιο
|

Πρέπει επιτέλους να συγχωνευτούν τμήματα και σχολές, σε Αττική, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, αν θέλουν οι ακαδημαϊκοί και το Υπουργείο να μιλούν για ΠΟΙΟΤΗΤΑ σπουδών.

Αναφορικά με το Δημόσιο Σχολείο, έπρεπε ήδη να έχει δρομολογηθεί νέος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ ώστε οι νέες γενιές αποφοίτων να έχουν την ευκαιρία να αξιολογηθούν και να προσληφθούν ως μόνιμοι δάσκαλοι και καθηγητές.

Τέλος, τι γίνεται με τα νέα σχολικά βιβλία και τα ωρολόγια προγράμματα; Μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση δεν είναι η τηλεκπαίδευση...

Μαυροπίνακες κ' ιδιωτικός τομέας
|

Όταν υπήρχαν μαυροπίνακες (ποιός τους πέτυχε άραγε;) και πράσινοι πίνακες, οι μαθητές γνώριζαν μαθηματικά. Με τα ψηφιακά εργαλεία δεν ξέρουν ούτε πράξεις να κάνουν (τις αναλαμβάνει όλες το κομπιουτεράκι και το κινητό), ούτε και "καλημέρα" να γράψουν (γράφουν με greeklish και κάνουν και λάθη)! Είναι "μπροστά" αυτό;
Τα 1000€ σε εργασία για αποφοίτους ΑΕΙ είναι λίγα! Αν το συνήθισε κάποιος και το θεωρεί φυσιολογικό, αυτό είναι άλλη δουλειά. Οι ώρες δουλειάς είναι πάρα πολλές. Θα το δει κανείς στην πορεία.. Εργασίες στη δουλειά, προετοιμασία στο σπίτι, διορθώματα, ετοιμασία υλικού, επιμορφώσεις..
Αυξήσεις ζητάνε οι εκπαιδευτικοί τις πρέπουσες, να τους δοθεί ότι τους κόπηκε με τα μνημόνια. Εξάλλου όλοι οι υπάλληλοι των άλλων υπουργείων και όχι μόνο, πληρώνονται πολύ καλύτερα και ας είναι πολλοί απόφοιτοι λυκείου!. Δίνουν εκεί που θέλουν τελικά!

Νικόλαος
|

Ξέρει όμως να παίζει volleyball.

@Η θητεία της υπουργού.. 03 Οκτ 2022 02:15
|

Στείλανε τους μαθητές εκτός Πανεπιστημίου επιτρέποντας μόνο τη δήλωση 15 σχολών!!

Αυτό είναι κάτι που δεν ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ, μη γράφουμε κι ότι θέλουμε
(Στο βαθμός της ηλιθιότητας του μέτρου δε διαφωνώ...)

Μπουλανζερί-Πατισερί
|

Έχει δίκιο ο @Γονιος και εκπαιδευτικός.... τόσα τσορέκια που μας έκαναν εδώ και 3 χρόνια, είναι δυνατόν να μην σπάζουν αβγά? Άλλωστε, πρώτος το είπε ο κος ΠΘ.... είναι δυνατόν να ΜΗΝ ξέρει εκείνος?....

@Γονιος και εκπαιδευτικός
|

Θα πάρετε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, όταν δείτε την ήττα της κεραμεως... Κι όχι μειοψηφία όπως λέτε. Αν ισχύουν όλα όσα ευαγγελιζεστε, τότε θα πρέπει να σαρώσει. Πάμε στοίχημα ;;; στο ότι θα πέσει πανηγυρικά να ποντάρετε, αν θέλετε να κερδίσετε...

Λενιω
|

Πάντως πριν γίνει πολιτικός δεν ήταν στη Εκπαίδευση. Καμια σχέση μ αυτή. Κι αυτό είναι εμφανές καθημερινά. Δυστυχώς.

Κλεομενης
|

Ανεφικτη η επιθυμία της...
Μη ρεαλιστική...
Οι εκλογές είναι κοντά.

@Γεωργια
|

Μαυροπίνακες δεν υπήρχαν. Όλοι ήταν με μαρκαδόρους. Στη χειρότεροι να υπήρχαν πρασινοι κιμωλίας.αμφιβαλλω και αν άλλαξαν κι αυτοί... Για μαυροπίνακα δεν ξέρω. Για το μαύρο που θα πέσει σε λίγους μήνες στην κάλπη, σας διαβεβαιώ!

@Γεωργια
|

Ούτε εσείς είστε εκπαιδευτικός. Που είχε μαυρομινακεςς;;; Μας δουλεύετε;;;;

@Γεωργια
|

Μας τρολαρεις;;;; ;;

Η θητεία της υπουργού..
|

Έγινε συνώνυμο της οικονομικής αναβάθμισης των κολεγίων και αντώνυμο της αναβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης!
Στείλανε τους μαθητές εκτός Πανεπιστημίου επιτρέποντας μόνο τη δήλωση 15 σχολών!!
Αυτό ήταν το δώρο για τους φουκαριάρηδες Έλληνες των μνημονίων!!
Να μη μείνει σάλιο στην τσέπη τους, να στεγνώσουν εντελώς, να στερηθούν τα πάντα, να ξεπουλήσουν ότι έχουν, για να μη μείνουν τα παιδιά τους χωρίς μόρφωση Πανεπιστημιακή, αναγκάζοντάς τους να τα στείλουν σε ιδιωτικούς φορείς ώστε να πάρουν εκείνο το χαρτί που ισοδυναμεί με Πανεπιστημιακό πτυχίο!! (Αφού θα έχουν πληρώσει αδρά, δεν χρειάζεται βάση εισαγωγής.. ).
Αν και υπάρχουν άτομα από όσους επικροτούν και εγκρίνουν τέτοια νομοσχέδια που δεν εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο (μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων)..
Αυτό δεν είχε γίνει ποτέ να δηλώνουν οι υποψήφιοι τόσες λίγες σχολές. Παλιότερα δήλωναν το 50% των σχολών..
Μέγα Λάθος έκανε ο πρωθυπουργός που σε συνέντευξη έλεγε ότι μειώνουν τον αριθμό των σχολών που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν τα παιδιά, ώστε να μπαίνουν στις πρώτες προτιμήσεις τους, δηλ. στις σχολές που επιθυμούν.
Ας γνωρίζει ότι οι υποψήφιοι τις τελευταίες προτιμήσεις τους δηλώνουν πρώτα, από φόβο μήπως μείνουν εκτός Πανεπιστημίου, και δεν έχουν και λεφτά να στραφούν σε κολέγια. Άρα δεν σπουδάζουν αυτό που θέλουν!
Μόνο οι εξαιρέσεις με τις υψηλότατες βαθμολογίες (αφού έχουν εξασφαλιστεί) δηλώνουν αυτό που θέλουν!
Εξάλλου άτομα από τον πολιτικό κόσμο σπουδάσανε στο εξωτερικό αυτό που θέλανε γιατί είχανε χρήματα ή γιατί δεν τα κατάφεραν να εισαχθούν στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο.
Δεν έχουν όμως όλοι χρήματα για να πάνε στο εξωτερικό και να κάνουν αυτό που τους αρέσει, ούτε τους χρηματοδοτεί κάποιος!
Τι θα απογίνουν λοιπόν;
Η ελληνική ηγεσία οφείλει να λάβει υπόψη αυτή τη σημαντική παράμετρο και να πράξει τα δέοντα..

Κεραμίδας
|

Λατρεύω τις φωτογραφίες που βάζεις esos!...

Νέο διορισμένη
|

Οι γονείς μου δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και είναι απόφοιτοι ΑΕΙ με 1000 ευρώ το μήνα . Νιώθω τυχερή με το διορισμο γιατί οι ώρες είναι λίγες και η αμοιβή κακή. Για τα παράπονα του καθενός δικό του θέμα. Αν νομίζει κάποιος ότι θα έρθουν αυξήσεις χωρίς αξιολόγηση είναι λάθος. Γιατί μόνιμα αυτή γκρίνια;

@ Γεωργία
|

τα ψηφιακά εργαλεία έχουν μπει στα σχολεία από τη δεκαετία του 2000.
Τί νέο έφερε λοιπόν; πόσο επηρεάζουν τα ήδη υπάρχοντα στα σχολεία (βιντεοπροβολείς και διαδίκτυο σε κάθε τάξη);
Συμφωνείτε πως πρέπει ο μαθητής να έχει και εναλλακτικούς τρόπους να σκέφτεται και όχι μόνο ψηφιακά; Οι παλιοί λαμπροί επιστήμονες που διδάσκουν ακόμα και σήμερα σε κορυφαία πανεπιστήμια με μαυροπίνακα βγήκαν. Αν π.χ. ένας μοντέρνος μαθητής δεν ε΄χει κομπιουτεράκι δεν θα κάνει πρόσθεση;

@ανησυχις
|

Τι κρίμα που δε δέχεστε την αντίθετη γνώμη! Και είστε και εκπαιδευτικός!

@Γονιος και εκπαιδευτικός
|

Σε ποιες αλλαγές αναφέρεστε;;; Μπορείτε να μας πείτε;;;Σπασινο αυγών;;; Που το είδατε;;; Μόνο τσοφλια.
Απαριθμω μερικές "αλλαγές" φαινομενικες:
1) τα περιβόητα εργαστήρια δεξιοτήτων : ήδη ατονισαν και ακολούθησαν, μοιραία, τον ίδιο δρόμο μ αυτόν της ευέλικτης ζώνης
2) αξιολόγηση : καμία αξιολόγηση μέχρι στιγμής δεν έγινε πουθενά και ούτε πρόκειται φυσικά. Για πάρα πολλούς λόγους που θα απαριθμήσω άλλη φορά
3) σχολεία διευρυμένο ωραρίου (ως 5:30) : στην Αττική δουλεύουν μόνο τα 5 από τα 30 που έγιναν διευρυμένο, γιατί δεν έχουν στελεχωθει με εκπ/κους
Επομένως, εσείς που αναφέρεστε;;;; Γονιός μπορεί να στε, αλλά εκπαιδευτικός σίγουρα όχι. Αν είστε εκπ/κος και λέτε αυτά τα πράγματα τότε ζούμε σε παράλληλο σύμπαν.
Εκπ/κος Αθήνας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ