Εγκαινιάστηκε το νέο Ιδιωτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Πολύτροπης , στα Νότια Προάστια

01/10/2022

Ενημερώθηκε: 02/10/2022, 20:42

Άκουσε το άρθρο

Παρουσία γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών , εκπροσώπων Επιστημονικών Ενώσεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εγκαινιάστηκε στο νέο ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα (Γυμνάσιο-Λύκειο)   των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη , στα Νότια Προάστια, στο Ελληνικό.

Το σχολείο αποτελεί συνέχεια και, παράλληλα, νέα απόπειρα για την Πολύτροπη Αρμονία που λειτουργεί εδώ και 17 χρόνια στο Χαϊδάρι, με έναν καινοτόμο τρόπο για τα εκπαιδευτικά πράγματα στον "ρόμβο" της εκπαιδευτικής διαδικασίας: εκπαιδευτικοί – μαθητές – γονείς – κοινότητα.

Οι  περισσότεροι ομιλητές , στην τελετή των εγκαινίων, εξήραν το μέχρι τώρα έργο του πρώτου σχολείου  της Πολύτροπης Αρμονίας , στο Χαϊδάρι, ενώ τόνισαν την αφοσίωση και το μεράκι  των εκπαιδευτικών στην αποτελεσματική διδασκαλία του σχολείου.

Όπως είπε η κ. Δάφνη Δασκαλάκη Μουντάνου, Διευθύντρια του Γυμνασίου «Η οργάνωση του σχολείου και το πρόγραμμα σπουδών προϋποθέτει μαθητές με καλό επίπεδο, υψηλούς στόχους και προθυμία να κοπιάσουν. Θέλουμε μαθητές που θα αποχαιρετούν με το μικρότερο κόστος την ανεμελιά της παιδικότητάς τους. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον πολιτισμό και την πνευματική καλλιέργεια, στην άθληση, στην ψυχαγωγία. Θα χρησιμοποιήσω τον Ηράκλειτο «Το αντίθετο συγκλίνει, και απ' τις διαφορές (γεννιέται) η πιο όμορφη αρμονία…».

Θέλουμε στο σχολείο να συνθέσουμε τα αντίθετα: την τάση των παιδιών να ζήσουν χωρίς κανόνες, να τεμπελιάσουν, να παίξουν, να κάνουν σκανταλιές, να ερωτευτούν, να απειθαρχήσουν, να επαναστατήσουν, να παραβιάσουν τα όρια με την ανάγκη να μάθουν, να σεβαστούν τους κανόνες της συλλογικότητας, να κοπιάσουν, να θυσιάσουν χρόνο, να χαλιναγωγήσουν επιθυμίες. Και θέλουμε μέσα από αυτό να βγαίνει χαρά και διάθεση, ικανοποίηση και ισορροπία».

Ο  κ. Αλέξης Δασκαλάκης Μούντανος, Διευθυντής του Λυκείου, υπογράμμισε τα εξής:: «Το πρόγραμμα σπουδών και η οργάνωση της Πολύτροπης χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από:

a.    Την εμβάθυνση σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα

b.    Εκπαιδευτικούς με πλούσια εμπειρία αλλά και διάθεση να εξελιχθούν στο πλευρό των μαθητών τους

c.    Ολιγομελή και ομοιογενή τμήματα τόσο στα Ελληνικά  μαθήματα όσο και στα μαθήματα των Ξένων Γλωσσών

d.    Επιστημονικά τεκμηριωμένο και αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των επιδόσεων κάθε μαθητή

e.    Δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες εξωσχολικών δραστηριοτήτων, μεταξύ άλλων οι ομάδες STEAM και Ρομποτικής, οι αθλητικές ομάδες, η ομάδα Μουσικής και Εικαστικών, η Δημοσιογραφική και η Ρητορική ομάδα.[….].

Αυτό το πρόγραμμα εξασφαλίζει:  την προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις, χωρίς οποιαδήποτε ανάγκη για εξωσχολική βοήθεια,  όλα τα απαραίτητα γνωστικά εφόδια στις Ξένες Γλώσσες, τόσο για την επιτυχία στις Εξετάσεις Γλωσσομάθειας όσο και για την ουσιαστική γνώση τους, ούτως ώστε ο μαθητής να γίνει πραγματικός πολίτης του κόσμου, τη θεμελίωση των επιστημονικών γνώσεων που θα συνοδεύουν τα παιδιά σε όλη τη διάρκεια των σπουδών και της καριέρας, τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, την καλή οργάνωση της προσωπικής μελέτης κάθε μαθητή, μέσω στοχευμένων συμβουλών των διδασκόντων, την κατανόηση των αρχών συνεργασίας και επικοινωνίας με τους συμμαθητές, αλλά και του σεβασμού προς τους καθηγητές, τη δημιουργία στέρεων φιλικών δεσμών με τους συμμαθητές τους.»

Τα εγκαίνια άνοιξαν με τη χαιρετιστήρια επιστολή του Διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ΄ Αθήνας, δρ Παρασκευά Γιαλούρη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από:

Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αργυρούπολης Ελληνικού κ. Γιάννη Τσαρπαλή.

Τον κ. Θανάση Μιχάλη, Καθηγητή στο ΠΤΔΕ Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνο του ΠΣ για τη Νεοελληνική Γλώσσα του Γυμνασίου.

Τον κ. Ηλία Καίσαρη, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ιδιόκτητων Σχολείων κύριο Καίσαρη Ηλία και Πρόεδρο των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων ΚΑΙΣΑΡΗ.

Την κ. Γιολάντα Ασημακοπούλου, Συντονίστρια ΕΕ Φιλολόγων 2ου ΠΕΚΕΣ Αττικής.

Την κ. Φωτεινή Εγγλέζου,  Συντονίστρια ΕΕ 6ου  ΠΕΚΕΣ, πρόεδρο του ΙΡΕΣΕ.

Τον κ. Ευάγγελο Ζώτο, μαθηματικό, εκπρόσωπο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Τον κ. Μανώλη Στεργιούλη, πρώην Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων, Διευθυντή του ΠΣΠΑ, μέλος του ΔΣ της Πανελληνίας Ένωσης Φιλολόγων.

Τον κ. Παναγιώτη Φιλντίση εκπρόσωπο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.

Τον κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, Διευθυντή του 5ου ΓΕΛ Αχαρνών.

Τον κ. Άγγελο Κατσαΐτη, εκπαιδευτικό των εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη Αρμονία και Πολύτροπη, παλιό μαθητή της Πολύτροπης Αρμονίας, μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΠΑ (Επιστημονικός Όμιλος Αποφοίτων Πολύτροπης Αρμονίας).

Την κ. Ιωάννα Μαρία Καμπά, μαθήτρια στη Β΄ Τάξη Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη.

Στα εγκαίνια μίλησε και ο κ. Πέτρος Παινέσης, αρχιμηχανικός της εταιρείας «ΕΘΝΟΚΑΤ » η οποία έχει αναλάβει το project ανέγερσης και απόπεράτωσης του σχολείου μας,  από τους πρώτους μαθητές των φροντιστηρίων ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ και γονέας δύο παιδιών – μαθητών της Πολύτροπης Αρμονίας εκ των οποίων η κόρη είναι και συνάδελφός του, φοιτήτρια στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

Οι ομιλίες έκλεισαν με τις  παρεμβάσεις των τριών ιδρυτών των φροντιστηρίων Πολύτροπο και των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Πολύτροπη Αρμονία κ. Γιώργου Μανεάδη, Ρούλας Μουντάνου και Σπύρου Δασκαλάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ