Στο ΠΑΔΑ ο νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας

05/10/2022

Ενημερώθηκε: 06/10/2022, 10:55

Άκουσε το άρθρο

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή του έκανε ο Αndrei Popov, νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την επομένη της διαπίστευσής του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Ν. Σακελλαροπούλου, δίνοντας έμφαση στην ανάπτυξη περαιτέρω επιστημονικών σχέσεων μεταξύ Μολδαβίας και Ελλάδας και επιλέγοντας το ΠΑΔΑ ως ταχέως αναπτυσσόμενο ΑΕΙ.  

Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή,  την   Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγήτρια Ευσταθία Παπαγεωργίου και τον Kαθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών Παναγιώτη Γιαννακόπουλο, Διευθυντή του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Κυβερνοασφάλεια», που το ΠΑΔΑ υλοποιεί με τέσσερα πανεπιστήμια της Μολδαβίας.

Μετά την ανταλλαγή απόψεων και την εκατέρωθεν πληροφόρηση, ο Πρέσβης ενημερώθηκε και για το πρόσφατο πρόγραμμα διαπανεπιστημιακής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της υγείας, το οποίο υπεγράφη στις 30/9/2022 μεταξύ του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, συζητήθηκε η περαιτέρω δυνατότητα διεύρυνσης της ήδη υπάρχουσας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον εκπαιδευτικό  και ερευνητικό τομέα, όπως και η ανάπτυξη καινοτόμων και «έξυπνων» εφαρμογών προς όφελος των πολιτών στο πλαίσιο της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Ο Πρέσβης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου, ως πρώτο πράσινο πανεπιστήμιο και δεύτερο σε αριθμό φοιτητών ιδρύματος στην Αττική. Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στους μακραίωνους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών που χαρακτηρίζονται από διαρκές πνεύμα συνεργασίας, φιλίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, συμβολικά,  επιδόθηκε από τον Πρύτανη Καθηγητή Παναγιώτη Ε. Καλδή, παρουσία του Πρέσβη, το μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Natalia Spinu, Διευθύντρια του Institutul European de Studii Politice din Moldova, η οποία και ευδοκίμως αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Κυβερνοασφάλειας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ