ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

ΟΛΜΕ: Απαιτούμε να γίνουν δια ζώσης οι εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Δημοσίευση: 07/10/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘ βγάζει εγκύκλιο κατά την οποία ορίζει τη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια, αποκλειστικά με ηλεκτρονικές διαδικασίες.

Η απόφαση αυτή του ΥΠΑΙΘ δεν λαμβάνει υπόψη του την καθολική αντίθεση του εκπαιδευτικού κλάδου στις ηλεκτρονικές εκλογές, όπως αυτή καταγράφηκε στις εκλογές του 2020, κατά τις οποίες απείχε το 93%! Για μία ακόμα φορά το ΥΠΑΙΘ προχωρά χωρίς κανένα διάλογο με τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες σε αντιδημοκρατικές αποφάσεις.

Την ίδια ώρα που δεν λαμβάνεται κανένα υγειονομικό μέτρο για την πανδημία στα σχολεία, το ΥΠΑΙΘ χωρίς καμία αιτιολογία αποφασίζει ηλεκτρονικές εκλογές, παρότι ο νόμος επιτρέπει την δια ζώσης διεξαγωγή των εκλογών.

  • Απαιτούμε το ΥΠΑΙΘ να ανακαλέσει την ΥΑ και να διεξαγάγει τις εκλογές δια ζώσης ή έστω υβριδικά.
  • Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας για να συζητηθεί το θέμα των εκλογών των ΥΣ.
  • Καλούμε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να τοποθετηθούν δημοσίως για τη θέση τους σχετικά με τις ηλεκτρονικές εκλογές.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Σχόλια (15)

 
Σε ποιά σελίδα είστε εσείς?
09 Οκτ 2022 10:36

@Σιμος
"Ψηφίζουμε και από το κινητό μας". Είναι ίδιο μοντέλο με του Ανδρουλάκη? Να δείτε χαρές που θα κάνουν τα τζιμάνια της Predator ! Για τις εργατοώρες συμφωνώ. Εκεί που πήγε το κόστος ζωής, λέω να τα κάνουμε ΟΛΑ από το κινητό, ώστε να προλαβαίνουμε με να κάνουμε 2-3 δουλειές μήπως κι επιβιώσουμε....

 
Γιατί δεν κάνει
09 Οκτ 2022 09:39

ηλεκτρονικά το Υπουργείο ένα γκάλοπ για
α) αν οι εκπαιδευτικοί βιώνουν καλές συνθήκες καθημερινά στα σχολεία;
β) αν οι μαθητές ανταποκρίνονται στις αλλαγές του ΥΠΑΙΘ σε ύλη, εξετάσεις
γ) αν τα βιβλία θεωρούνται κατάλληλα από καθηγητές και μαθητές
δ) αν η 30 λεπτη διδακτική ώρα επαρκεί ή πρέπει να μειωθεί δραστικά και να επιλεγεί ποιοτικά ένα μέρος της ύλης από το σύνολο για κάθε τάξη
ε) αν τα παιδιά εκφράζουν επιθυμία συμμετοχής σε ομίλους (αφού τα περισσότερα έχουν πολύ απασχόληση το απόγευμα)
στ) αν είναι ικανοποιημένοι οι εκπαιδευτικοί από την περικοπή τον μηνμονίων 30-60% στις αποδοχές, την κατάργηση των δώρων, το πάγωμα του ΜΚ το 2016-2017 και ότι εν έχουν πάρει πραγματική αύξηση (στο ποσό του εισαγωγικού ΜΚ ή κάποιο επίδομα) από το 2009 ενώ τα προϊόντα στα σούπερ μα΄ρκετ στο αντίστοιχο διάστημα έχουν αυξήσεις από 300%-1300% !!!!

Για κάντε το ηλεκτρονικά

 
Σιμος
08 Οκτ 2022 15:46

Γυρισαμε σελίδα. Ψηφίζουμε και από το κινητό μας. Σιγά μη τρέχουμε και χάνουμε εργατοώρες περιμένοντας την ψήφο. Δείτε λίγο πως έχουν καταντήσει και οι συνελεύσεις!

 
Να ερωτηθεί.
08 Οκτ 2022 00:57

Ή μάλλον ρωτήθηκε απ' ότι μόλις διαβάσαμε, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και έβγαλε γνωμοδότηση για το υπουργείο να διεκπεραιώσει καταστάσεις πριν τις εκλογές.
Το οποίο φυσικά οφείλει να προστατεύσει τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων.
Στις δια ζώσης είναι σίγουρο ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν προσωπικά στοιχεία. Είναι ζωντανές εκλογές, και οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε επαφή. Την επαφή θέλουν να κόψουν;
Γιατί οι βουλευτικές εκλογές δεν θα γίνουν ηλεκτρονικά; Και γιατί δεν το προσπάθησαν να γίνουν με τέτοιο τρόπο αφού είναι υπέρμαχοι; Μήπως δεν μπορούν για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων; Μήπως απαγορεύεται;
Δεν γυρνάμε πίσω χρόνια χωρίς τις ηλεκτρονικές εκλογές.
Γυρνάμε πίσω όταν γίνεται φτωχοποίηση του λαού. Όταν δεν φθάνουν τα μηνιαία χρήματα να ζήσει ο κόσμος. Όταν δουλεύει όλο και περισσότερο και αμοίβεται λιγότερο. Όταν κόβονται δικαιώματα και αυξάνονται υποχρεώσεις. Όταν μειώνονται τα εργασιακά δικαιώματα. Και όταν κόβεται το ρεύμα και διαβάζει με το κερί..

 
Εκλογικά κέντρα στα ΚΕΠ
07 Οκτ 2022 23:21

Κάθε ψηφοφορία πρέπει να γίνεται παρουσία εφορευτικής επιτροπής (πχ 2 δημοτικοί υπάλληλοι). Η πιο απλή λύση είναι να καταγράφεται η ψήφος των εκπαιδευτικών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα ΚΕΠ κάθε Δήμου (περίοδος 7 ημερών).

Αδιανόητο σε μια Δημοκρατία να ψηφίζει ο κάθε πολίτης μόνος του στο δωμάτιο του - η ψηφοφορία είναι μυστική αλλά συλλογική διαδικασία.

 
Δεν αντέχω τόση πρόοδο
07 Οκτ 2022 21:24

@Νίκος
"Είμαστε στην ψηφιακή εποχή".... και πληρώνουμε αγαθά - υπηρεσίες - φόρους.... που γύρισαν τη ζωή μας στην εποχή των σπηλαίων.
Μόλις όμως ψηφίσουμε ψηφιακά.... θα γίνουμε Ίλον Μασκ.... κι αντί να "χάνουμε ώρα στη σειρά και να τρέχουμε αποστάσεις".... θα πάμε για shopping στη Βουκουρεστίου....

 
Μπράβο στην ΟΛΜΕ
07 Οκτ 2022 20:53

Αν είναι τόσο ασφαλείς οι ηλεκτρονικές εκλογές, γιατί δεν γίνονται και στις εθνικές, δημοτικές, ευρωεκλογές κτλ; Γιατί δεν γίνονται σε προηγμένες τεχνολογικά χώρες, όπως οι ΗΠΑ; Γιατί δεν γίνεται στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες; Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση των υποκλοπών θέλει να μας φακελώσει. Ξέρει ότι θα αντιδράσει το σύμπαν των εκπαιδευτικών, όπως και πέρσι, και θα απόσχει και φυσικά αυτό επιδιώκει, να κατεβούν οι δικοί της υποψήφιοι μόνο και να ψηφιστούν από ένα 3%, ώστε να ελέγχει και τα Συμβούλια. Πιο καθεστώς πεθαίνεις. Ευτυχώς φεύγουν σε λίγο...

 
Μονο ψηφιακα
07 Οκτ 2022 18:05

Όλων των ειδών οι εκλογές από τις συνδικαλιστικές μέχρι τις εθνικές οπως γινεται Π.χ σε Γερμανία Αυστρία και Βέλγιο κ.α για να μην υπάρχει το αλισβερίσι μεταξύ εκλεγόμενων και εκλεκτόρων. Ηρθε καιρός να προχωρήσουμε μπροστά.

 
Νίκος
07 Οκτ 2022 15:44

Για ποιο λόγο δια ζώσης; Να χάνουμε ώρα στη σειρά και να τρέχουμε αποστάσεις; Είμαστε στην ψηφιακή εποχή. Ας το ξανασκεφτείτε.

 
Σώστης
07 Οκτ 2022 14:49

Να τοποθετηθούν τα κόμματα; Εδώ ο κόσμος καίγεται και εσείς νοιάζεστε για τις εκλογές σας! Ηλεκτρονικά πάντα! Αυτό θέλουμε…

 
Figaro
07 Οκτ 2022 13:29

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΤΕ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ. ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ, ΕΓΚΥΡΑ, ΑΝΩΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

 
Νίκος
07 Οκτ 2022 13:25

Απαράδεκτη η Κεραμέως!
Απεργία μέχρι να δώσει:
-3ήμερη άδεια μετ' αποδοχών ΠΡΙΝ την ψηφοφορία
-5ήμερη τιμητική μετ' αποδοχών για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία, και
-η ημέρα των εκλογών να κηρυχθεί ως επίσημη κυλιόμενη αργία του Κράτους, γιατί όχι του πλανήτη

 
Λέων Αθήνα
07 Οκτ 2022 12:41

Το ότι το υπουργείο θε΄λει εξ αποστάσεως εκλογές...κάτι δείχνει. Αν είναι όντως "καθαρός ουρανός", δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και επομενως πρεπει να δεχθεί το αίτημα των κλάδων για δια ζώσης εκλογές .

 
Γεωργία Αττική
07 Οκτ 2022 12:38

Ε, βέβαια δια ζώσης. Δηλ. οι βουλευτικές ή οι δημοτικές δε θα γίνουν δια ζώσης;;; Αυτές δηλαδή γιατί όχι;;;;;;;;;;

 
Φ.Φ.Φ.
07 Οκτ 2022 12:36

Φυσικά και να γίνουν δια ζώσης οι εκλογές!!!! Η εμμονή του Υπουργείου στις εξ αποστασεως εκλογές δεν εξηγείται. Βάζει σε σκέψεις (αρνητικές).

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ