ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Υπ. Παιδείας: Η ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται από τη «λάσπη στον ανεμιστήρα»

Δημοσίευση: 07/10/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδίδεται για άλλη μία φορά, με θράσος και εργαλειοποιώντας το ευαίσθητο ζήτημα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, σε μία απόπειρα σπίλωσης μίας τεράστιας προσπάθειας Κυβέρνησης και υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για κάλυψη των αναγκών στον εν λόγω τομέα».

Αυτό  τονίζει  το Γραφείο Τύπου του  Παιδείας και Θρησκευμάτων,  σε ανακοινωθέν,  σχετικά με τις αιτιάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Ειδική Αγωγή και υπογραμμίζει τα εξής:

Α. Αντίθετα, λοιπόν, με το τι έκαναν οι ίδιοι ως Κυβέρνηση, αλλά και με τα ψεύδη που διασπείρουν, ελπίζοντας ότι «κάτι θα μείνει» από τη λάσπη στον ανεμιστήρα, η εικόνα στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση έχει πλέον αλλάξει ριζικά, και τα στοιχεία είναι ενδεικτικά:

Β. Και επιπλέον:

  • 6.000 μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση, έναντι μηδενός της θητείας ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλων των προηγούμενων ετών, οι πρώτοι στην ιστορία της χώρας που διενεργούνται μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ σε απόλυτη διαφάνεια.
  • Επενδύσεις σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 10 εκ. ευρώ
  • Για πρώτη φορά στη χώρα, έχει καταρτιστεί Στρατηγικό Σχέδιο για την Ισότιμη Πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην Εκπαίδευση πάνω στο οποίο κινείται το ΥΠΑΙΘ συγκροτημένα με συγκεκριμένους στόχους και ορόσημα για απτά αποτελέσματα υπέρ των μαθητών μας και των οικογενειών τους.

Γ. Η αλήθεια είναι ότι, ενώ παραλάβαμε ένα χάος από το ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε να έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια και πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να σχεδιάσουμε στρατηγικά την ΕΑΕ, να δρομολογήσουμε την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, να εντάξουμε τους μαθητές μας στο σχολικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Σχόλια (24)

 
Θέμης
11 Οκτ 2022 13:59

@ Ιωσήφ.
Να πας συνάδελφε, να πας. Αλλά όχι του χρόνου το καλοκαίρι. Άμεσα .Μην το πολύ σκέφτεσαι. Άκου που σου λέω!

 
Google
10 Οκτ 2022 22:17

@ Έλεν, @ Ιωσήφ καλές διαδρομές Χανιά - Λασίθι και το αντίστροφο σας εύχομαι εγώ!

 
Έλεν
10 Οκτ 2022 21:18

@ Ιωσήφ ναι, να έρθεις!

 
Ιωσήφ
10 Οκτ 2022 15:17

@ Έλεν
Σκέφτομαι να έρθω ξανά, είναι πολύ ωραία η ανατολική Κρήτη τελικά!

 
Πιτσιφλής
10 Οκτ 2022 09:09

Μπράβο Σήφη, πιστεύω ότι της έμαθες τα θεμελιώδη για τη διάβαση ενός φαραγγιού. Καλές διαδρομές, σας εύχομαι!

 
Κώστας
10 Οκτ 2022 07:41

Μάλλον δεν έχουν καμμία επαφή με τη σχολική πραγματικότητα. Και οι διορισμοί που γίνανε είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση. Το αφήγημα της επιτυχίας τους δεν μπορεί να σταθεί με τίποτα...

 
Ελεν
09 Οκτ 2022 22:32

@ Ιωσηφ
Ναι σε θυμάμαι γιατί είχες έρθει πολύ καλά οργανωμένος ,ενώ εγώ είχα μόνο νερό! Τελικά το φαρμακείο που κουβαλούσες βοήθησε και σε ευχαριστώ ξανά γι αυτό.

 
Ιωσήφ
09 Οκτ 2022 21:42

@ Έλεν
Έχω μια υποψία ότι είσαι η συνάδελφος που γνώρισα τον περασμένο Αύγουστο στη διάρκεια πεζοπορίας στο Φαράγγι των νεκρών. Είμαι από Γεράνι, αν σου λέει κάτι
αυτό, αλλιώς ok never mind!

 
Nick
09 Οκτ 2022 16:23

Μπράβο ρε Έλεν, έτσι, vote κι εσύ for Αλέξη!

 
@Ελεν
09 Οκτ 2022 14:44

Πες τα Ελεν!!!!!! Μαζί σου!!!!!

 
Μαρία Κ. Δράμα
09 Οκτ 2022 02:04

Σε παράλληλο σύμπαν είστε...
Στην Αθήνα υπάρχουν κενά δασκάλων σε τμήματα του πρωινού!!!!! Για ποια έγκαιρη στελέχωση μιλάτε;;;;;;;; Τι διευρυμένο σχεδόν πουθενά δε λειτουργεί γιατί δεν καλέσατε εκπ/κους. Επομένως, αφήστε τα επικοινωνιακα παιχνίδια,τεχνάσματα. Οι εκλογές είναι κοντά. Αλήθεια, οι διευθυντές θα αλλάξουν ποτέ;;;;;; Ποτέ στην εκπ/ση δεν είχαν κάνει 6 χρόνια διευθυντές οι ίδιοι. Και πάνε για την 7η!!!!!!!!!!!!!αισχος.

 
Λαυρέντης δάσκαλος
09 Οκτ 2022 02:01

Το ότι πιστεύετε πως τα πράγματα με εσάς είναι καλύτερα... Απλώς με ξεπερνά. Ούτε για πρωταπριλιά να το λέτε...

 
Φ. Φ. Φ.
09 Οκτ 2022 02:00

Είδαμε και τη δική σας επάρκεια... Νοσηλευτές (σχολικοί) και ΕΒΠ... Οι μισοί. Παράλληλες... Μοιράζονται σε 2 παιδια. Τμήματα ένταξης κενά, χωρίς εκπ/κο σε πολλά σχολεία. Διευρυμένο ολοήμερο, στην Αττική... Μόνο 5 λειτουργούν, τα άλλα δεν έχουν εκπ/κους !!!!!!!!!! Αξιολόγηση;;;;;; Στο κενό. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΊΠΤΩΣΗ. ΘΈΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΆ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΊΤΕ ΤΗΝ ΕΠΆΡΚΕΙΑ ΣΑΣ;;;;;;;;;;;;;

 
Γ. Κ. Δ.
09 Οκτ 2022 01:58

Μαζί σου Ελεν!!!!!!!! Όλες οι "κενοτομιες"... Μπα'ι' λντισαμε. Με τις κρίσεις;;; τι γίνεται;;;;;; ακόμη η πλατφόρμα να γίνει;;;;;;; Ο ΣΎΡΙΖΑ ΘΑ χε κάνει κρίσεις απ το 2020. Α, ρε Αλέξη που είσαι!!!!!!!!!!!!

 
Τρανός
09 Οκτ 2022 01:56

Τα προβλήματα στην εκπαίδευση ξεκινούν πάντα όταν κυβερνατε εσείς. Που δεν είστε ικανοί κρίσεις διευθυντων να κάνετε. Ο ΣΎΡΙΖΑ τις είχε κάνει στην ώρα τους μπαμ μπαμ.

 
Σισσυ Αττική
09 Οκτ 2022 01:54

Ενώ η δική σας επάρκεια είναι εμφανής. Μας δουλεύετε;;;;; Που μοιράζετε μια παράλληλη σε 2 παιδια του ίδιου σχολείου...
Με τη νεοφιλελευθερη πολιτική της δεξιάς ποτέ δεν πήγαιναν στην εκπαίδευση καλά τα πράγματα. ΣΎΡΙΖΑ και πάλι ΣΎΡΙΖΑ . Να δούμε μια άσπρη μερα. Μας έχετε γονατίσει.

 
Φαίδρα
09 Οκτ 2022 01:52

Μπρος σε εσάς.... Σύριζα και πάλι σύριζα!!!!!!!!!

 
Θυμάμαι κάτι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ...
09 Οκτ 2022 00:57

«Το Υπουργείο Παιδείας επιδίδεται, καθ' όλη τη διάρκεια της τρέχουσας ηγεσίας του, με θράσος και εργαλειοποιώντας το ευαίσθητο ζήτημα της Παιδείας, σε μία απόπειρα σπίλωσης μίας τεράστιας προσπάθειας των εκπαιδευτικών για προσφορά στους μαθητές τους».
Αναφορικά με τις "συγκρίσεις", ας μας δώσει το Υπουργείο συγκριτικούς πίνακες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠΡΟΗΓΗΘΕΙΣΑ κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στη δική μου μνήμη υπάρχουν οι ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ κλάδων των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ εν μία νυκτί. Τις απολύσεις αυτές τις ακύρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε πείσμα των γερμανοκίνητων "επιτρόπων" των Μνημονίων.
Αλλά το θέμα μας δεν είναι ούτε ο Σύριζα ούτε η Νέα Δημοκρατία. Είναι οι πράξεις της τωρινής ηγεσίας του υπουργείου, που καθιστούν την ηγεσία αυτή τον μεγαλύτερο εχθρό της Δημόσιας Παιδείας, των μαθητών, των φοιτητών, των εκπαιδευτικών.

 
Κι όμως μπορείτε....
08 Οκτ 2022 16:13

Εάν η δική σας πολιτική μας οδηγήσει στην "ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ", τότε πώς θα χαρακτηρίζετε άραγε τον ευατό σας και την κυβέρνησή σας (δεν λέω το κόμμα σας)? Πιστεύω ότι είστε αρκετά άριστοι.... για να το πετύχετε....

 
Πιτσιφλής
08 Οκτ 2022 11:02

Η κατάσταση είναι πιο τραγική από την περιγραφή της Χαράς. Και παράλληλη στήριξη να έρθει, μάθημα δεν μπορεί να γίνει με ένα τέτοιο παιδί σε τάξη γενικού σχολείου. Έχω άφθονα περιστατικά να διηγηθώ από το παρελθόν, υπάρχουν και οι σχετικές έγγραφες αναφορές στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Αυτό είναι ένα πραγματικό πρόβλημα της δημόσιας εκπαίδευσης, όπου οι αρμόδιοι κάνουν την πάπια...
Έχουμε και θεατρικά δρώμενα στη διοίκηση.
- Όλα στην ώρα τους.

 
Ανήσυχος εκπαιδευτικός
08 Οκτ 2022 10:13

Τα "ψέματα" του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πλέον χαριτωμένη ανάμνηση μπροστά στις τερατολογίες που εκτοξεύονται καθημερινά από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου και τα ασταμάτητα ψέματα που έχουν γίνει δομικό στοιχείο της πολιτικής του.
Ειδικότερα όμως, όσον αφορά στους διορισμούς, το υπουργείο "παίζει" χονδροειδέστατο παιχνίδι συνεχών ψευδών ισχυριζόμενο ότι έκανε διορισμούς, ενώ εκείνοι δεν έκαναν, παρόλο που είναι παασίγνωστο ότι εκείνη την εποχή οι διορισμοί ήταν απαγορευμένοι από τους δανειστές που οι νυν κυβερνώντες έφεραν στον τόπο!
Υπάρχει φυσικά και το ψεύδος διαρκείας, ότι δηλαδή "...καταφέραμε να έχουν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό νωρίτερα από όλα τα τελευταία χρόνια...", ενώ τα κενά συνεχίζονται αυτή τη στιγμή στα σχολεία και με βάση την πρόσφατη εμπειρία, τα κενά μπορεί να συνεχιστούν για μήνες ακόμη ή και να μην καλυφθούν ποτέ, αν υλοποιηθεί το νέο ευφάνταστο σχέδιο του υπουργείου να διευρύνει το πεδίο αναθέσεων μαθημάτων δημιουργώντας, εκτός από την απαράδεκτη 3η ανάθεση, ακόμη και μια 4η!!!

 
Χαρά
08 Οκτ 2022 08:48

Αν πιστεύει το υπουργείο ότι είναι επαρκής αιθεροβατει η ζωή πάει μπροστά όχι πίσω το τι έκαναν οι προηγούμενοι δεν αποτελεί γνώμονα για τους επόμενους οι οποίοι υποτίθεται ότι είναι και άριστοι και για να προσγειωθούμε στο σχολείο μας έχουμε παιδί με νοητική υστέρηση υπερκινητικότητα επιθετικότητα που δεν λαμβάνει παράλληλη στήριξη στην τάξη αδύνατον να γίνει μάθημα στο διάλειμμα οι εφημερεύοντες κυνηγούν αδιαλείπτως ενα παιδί στο δικό μας σχολείο φαντάζομαι και σε άλλα τι γίνεται κατά τα άλλα δηλώνουμε επαρκής

 
Γιώργος
08 Οκτ 2022 08:34

Για μία ακόμη φορά αδιάβαστος ο σύριζα. Όταν έχει ήδη θητεία και μάλιστα με μηδέν διορισμούς και αυξήσεις ενώ έταζες λαγούς με πετραχήλια τι να πεις άλλο!

 
Έλεν
07 Οκτ 2022 23:58

Πολύ καλύτερα ήταν επί ΣΥΡΙΖΑ. Εύχομαι να δω σύντομα τον Αλέξη πρωθυπουργό ξανά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ