ΒΟΥΛΗ

Ψηφίστηκε η πολυτροπολογία για την επιλογή Διευθυντών Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, ΔΟΑΤΑΠ και Επαγγελματικές Σχολές

Τι είπε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος για την πολυτροπολογία
Δημοσίευση: 13/10/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, η πολυτροπολογία ,  η οποία αφορά την επιλογή Διευθυντών Πρότυπων  και Πειραματικών Σχολείων, τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου,τον  ΔΟΑΤΑΠ  και τις Επαγγελματικές Σχολές.

Ειδικότερα ψήφισαν:
Ν.Δ.: ΝΑΙ
ΣΥΡΙΖΑ: ΠΡΝ
Κίνημα Αλλαγής: ΝΑΙ
Κ.Κ.Ε.: ΠΡΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΠΡΝ
ΜέΡΑ25: OXI

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος αναλύοντας την  πολυτροπολογία, είπε τα εξής:
 
Με το άρθρο 6 προβλέπεται ρύθμιση για τις προϋποθέσεις επιλογής διευθυντών των προτύπων και πειραματικών σχολείων που δεν έχουν συμπληρώσει δώδεκα μήνες λειτουργίας. Και ο λόγος είναι ότι ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, προκειμένου να μπορέσουν οι διευθυντές να θέσουν υποψηφιότητα πρέπει να έχουν διανύσει τουλάχιστον δώδεκα μήνες είτε σε πρότυπα είτε σε πειραματικά σχολεία. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου τα πρότυπα ή τα πειραματικά σχολεία δεν έχουν κλείσει δώδεκα μήνες, προβλέπονται οι διατάξεις που ισχύουν για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως που διαθέτουν τα προσόντα ασκήσεως καθηκόντων διευθυντή στα λοιπά σχολεία της αντίστοιχης βαθμίδας.

Ως προς το άρθρο 7, είναι μεταβατικές διατάξεις για τους Οργανωτικούς Συντονιστές και τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπαιδευτική και διοικητική συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, ορίζεται μέχρι την επιλογή και τοποθέτηση των Συμβούλων Εκπαιδεύσεως των Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης και των Εποπτών Ποιότητας, σε περίπτωση ελλείψεως για οποιονδήποτε λόγο Οργανωτικού Συντονιστή, πώς θα γίνεται η αναπλήρωσή του. Θα γίνεται από το άτομο εκείνο το οποίο έχει τη μεγαλύτερη συνολική εκπαιδευτική υπηρεσία.

Στην περίπτωση β΄ της αξιολογούμενης ρυθμίσεως προβλέπεται επίσης μεταβατικά ότι σε περίπτωση κατά την οποία σε μία περιφερειακή διεύθυνση εκπαιδεύσεως ελλείπει για οποιονδήποτε λόγο –δηλαδή συνταξιοδότηση, παράλειψη, παύση, απουσία, κώλυμα και τα λοιπά- Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για την Ειδική Αγωγή και την Ενταξιακή Εκπαίδευση να μπορεί να ασκήσει καθήκοντα προέδρου και παράλληλα αυτός ο οποίος είναι Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου για την Ειδική Αγωγή και Ενταξιακή Εκπαίδευση όμορης περιφερειακής διευθύνσεως εκπαιδεύσεως.

Το άρθρο 8 αφορά στη δυνατότητα εκδόσεως βεβαιώσεως γνωστικού αντικειμένου για τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά στις επιστήμες της αγωγής από τον ΔΟΑΤΑΠ, όπου δίνεται η δυνατότητα να εκδοθούν σχετικές βεβαιώσεις και προβλέπεται επίσης παράταση μέχρι 31-12-2022, να μπορούν να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ.

Επίσης, προβλέπεται με την παράγραφο 3 αναδρομική ισχύς από την έναρξη ισχύος του ν. 4957/2022 που ψηφίστηκε το καλοκαίρι της Κοινής Υπουργικής Αποφάσεως για τον καθορισμό του ύψους του παραβόλου που καταβάλλεται υπέρ του ΔΟΑΤΑΠ.

Τέλος, με το άρθρο 9 προβλέπεται η παροχή ειδικοτήτων στις επαγγελματικές σχολές καταρτίσεως που λειτουργούν για πρώτη φορά το 2022-2023 και προβλέπονται ζητήματα που αφορούν στην αρμοδιότητα, στον καθορισμό, προσθήκη, τροποποίηση, αντιστοίχιση, συγχώνευση, ή κατάργηση αρμοδιοτήτων που παρέχονται από τις επαγγελματικές σχολές καταρτίσεως.

Θεσπίζεται, επίσης, η δυνατότητα παροχής πειραματικών ειδικοτήτων ή ειδικοτήτων με πιλοτικό πρόγραμμα, με σκοπό τον εμπλουτισμό των συγκεκριμένων επαγγελματικών σχολών καταρτίσεως.

Σχόλια (4)

 
ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
14 Οκτ 2022 16:29

ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ1,5 ΧΡΟΝΟ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΥΝ Δ/ΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Δ/ΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ 12ΜΗΝΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΦΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΠΕΙΔΗΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.

 
Φωτογραφε
14 Οκτ 2022 14:55

Για τη φωτογραφική ρύθμιση δεν είπε κάτι ε ;
Και τα 37 μόρια

 
ΑΔΙΚΙΑ
13 Οκτ 2022 23:21

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 1,5 ΧΡΟΝΟ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΥΝ Δ/ΝΤΕΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ;

 
Εκλογούλες
13 Οκτ 2022 22:34

Αν σας προλάβουν οι εκλογές θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι !!!!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.