"Μπάχαλο" με τις μεταθέσεις: Το υπ. Παιδείας κυκλοφόρησε δύο διαφορετικές εγκυκλίους χωρίς να αναφέρει ποια είναι η σωστή και ποια έχει τα λάθη

Το υπ. Παιδείας πρέπει άμεσα να ανακοινώσει ποια είναι η σωστή από τις δύο εγκυκλίους

17/10/2022

Ενημερώθηκε: 17/10/2022, 12:12

Άκουσε το άρθρο

Δύο εγκυκλίους με διαφορετικό περιεχόμενο για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εξέδωσε το υπ. παιδείας, με αποτέλεσμα να έχει μπερδέψει πολλούς εκπαιδευτικούς.

Το υπουργείο Παιδείας στη δεύτερη διορθωμένη εγκύκλιο δεν υπάρχει η ένδειξη "Ανακοινοποίηση" αλλά ούτε και εκδόθηκε σχετικής ανακοίνωση.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ενώ η υποβολή αιτήσεων βρίσκεται σε εξέλιξη κανείς να μη γνωρίζει ποια από τις δυο είναι η σωστή εγκύκλιος.

Πρέπει άμεσα το υπουργείο Παιδείας να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία να αναφέρει ποια από τις δυο είναι η σωστή εγκύκλιος.

Η μία εγκύκλιος αναφέρει τα εξής:

Και η άλλη εγκύκλιος τα εξής:

Σχόλια (5)

Πιτσιφλής
|

- Πήγαινε να δεις τι γίνεται με τις εγκυκλίους. Έχουν μπερδευτεί!
- Δεν μπορώ τώρα, κάνω ποδήλατο. Εσύ τι κάνεις;
- Αλείφω ένα ψωμάκι με μέλι τρικαλινό!
- Να πάει ο Άγγελος;
- Έχει πάει στο καζάνι τα στέμφυλα που του έμειναν.
Ντριν, ντριν...
- Λέγεται;
- Πώς πάμε;
- Όλα στην ώρα τους, κυρ...
- Είμαι πολύ ενθουσιασμένος!

Νίκος
|

Στη σελ. 29-30 παρ. 8.4 της εγκυκλίου ΔΕ αναφέρει ότι διπλασιάζονται έως και 29/1/2019 μόνο τα μόρια σχολείων ΙΑ και ΙΒ και όχι της μεγαλύτερης κατηγορίας ΙΓ. Όμως από 1/9/2018 με την Υ.Α. 133529/ΓΔ4/2018 - ΦΕΚ 3941/Β/11-9-2018 η ΙΓ είναι η μέγιστη κατηγοριοποίηση σχολείων. Με τον τρόπο αυτό η εγκύκλιος δεν αναγνωρίζει 5,8 μόρια μετάθεσης.

ΣΩΣΤΟ
|

Με το ΦΕΚ μπορείτε να βρείτε ποιο είναι το σωστό!

ΔΕΠ
|

Δε θυμάμαι ποτέ τόσα λάθη και τόσες διορθώσεις στα χρονικά αυτού του Υπουργείου. Κρίμα. Αξίζουμε κάτι καλύτερο. Δεν το λέω με αντιπολιτευτική διάθεση ούτε πιστεύω ότι πρέπει π.χ να "πεφτει η κυβέρνηση" για τέτοια πράγματα. Αλλά καταντάει αηδία και ασέβεια προς τους διοικούμενος από ένα σημείο και μετά. Ένα υπουργείο έχει στελέχη και αν τα στελέχη κάνουν συνεχώς λάθη πρέπει να αντικαθίστανται με άλλα, πιο αποδοτικά - έτσι δουλεύει παντού. Εδώ δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε.

Διευθυντής
|

Μπάχαλο; αδύνατον. Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ