ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

Πανελλαδικές 2022-23: Μάρτιο-Απρίλιο οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για Λιμενικές, Στρατιωτικές Σχολές, Πυροσβεστικού Σώματος, Ελληνικής Αστυνομίας και υγειονομικών εξετάσεων για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας
Δημοσίευση: 19/10/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Α. Για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο το σχολικό έτος 2022-2023, προκειμένου να εισαχθούν σε Σχολές του Λιμενικού Σώματος, στις Στρατιωτικές Σχολές, στις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, στις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας, οι ΠΚΕ καθώς και οι υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού προγραμματίζονται να διεξαχθούν την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου του 2023.

Β. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων υπουργείων.  

Τα παραπάνω ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

 

Σχόλια (1)

 
Δισκοβόλος (πρώην Ανήσυχος εκπαιδευτικός)
19 Οκτ 2022 15:47

Δυστυχώς τα λάθη δε συνετίζουν και γιαυτό επαναλαμβάνονται τόσο προκλητικά. Πρόκειται για μια τελείως λανθασμένη επιλογή χρόνου για τις συγκριμένες εξετάσεις που αναγκάζουν πολλά παιδιά να απουσιάσουν επί σχεδόν μία εβδομάδα από τα μαθήματά τους, λες και αυτό έχει μικρότερη σημασία από τις απουσίες των μαθητών από καταλήψεις ή άλλες αιτίες, ώστε το υπουργείο ελαφρά τη καρδία να στέλνει οδηγία να μην υπολογιστούν αυτές οι απουσίες κι έτσι να τελειώνει εκεί το ζήτημα!
Βεβαίως θα μου πείτε ότι τελικά το υπουργείο στέλνει οδηγία να μην υπολογιστεί καμία απουσία (κατά την κρίση του συλλόγου διδασκόντων), ούτε από καταλήψεις, ούτε από οποιοδήποτε λόγο, οπότε ουδέν καινόν υπό τον ήλιον! Τι ωραία περνάμε στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ