ΜΑΘΗΤΕΣ

Ξεκίνησε η ενισχυτική διδασκαλία στα Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Δημοσίευση: 24/10/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Ξεκίνησε σήμερα, νωρίτερα από τις προηγούμενες δύο χρονιές λειτουργίας της, η Ενισχυτική Διδασκαλία  στα   Ειδικά Μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων,στα Λύκεια της χώρας.

Η  Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων (ΕΔΕΜ) απευθύνεται στους υποψήφιους πανελλαδικών εξετάσεων, μαθητές/μαθήτριες της Γ’ τάξης Λυκείου και της Δ’ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων και Λυκείων, και παρέχεται δωρεάν και προαιρετικά στα δημόσια σχολεία στα μαθήματα:

  1. Ελεύθερο Σχέδιο,
  2. Γραμμικό Σχέδιο,
  3. Γαλλικά,
  4. Γερμανικά,
  5. Ιταλικά,
  6. Ισπανικά,
  7. Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση.

Η ΕΔΕΜ υποστηρίζει και προετοιμάζει, δωρεάν μέσα στο δημόσιο σχολείο, τους υποψηφίους στα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει, προκειμένου να λάβουν μέρος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, φέτος θα λειτουργήσουν Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ) σε όλη τη χώρα που εξυπηρετούν όμορα σχολεία με 6-10 μαθητές ανά τμήμα, ενώ οι αντίστοιχοι περσινοί αριθμοί ήταν 12-15 μαθητές ανά τμήμα.

Σημειωτέον, επίσης, ότι φέτος, πέραν του ότι διατίθενται περισσότεροι εκπαιδευτικοί για περισσότερα τμήματα και περισσότερους μαθητές, με λιγότερους ανά τμήμα, η ΕΔΕΜ ξεκινά περίπου ένα μήνα νωρίτερα (24/10 αντί 19/11).

Επιπλέον, από φέτος το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο γίνεται τρίωρο μάθημα (αντί διώρου), ενώ ένα τμήμα ΕΔΕΜ μπορεί εκτάκτως να λειτουργήσει ακόμη και με τρεις μαθητές.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Συνεχίζεται και φέτος, διαρκώς βελτιούμενη και ενισχυόμενη, ενώ ξεκινά και νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η διδασκαλία όλων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων Ειδικών Μαθημάτων στο δημόσιο σχολείο. Στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε ίσες ευκαιρίες στη δημόσια εκπαίδευση και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως της οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους. Όλα τα παιδιά μας αξίζουν να λάβουν από το δημόσιο, δωρεάν σχολείο τα αναγκαία εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Η Παιδεία αλλάζει. Στην Πράξη.»

Σχόλια (1)

 
Γονέας
24 Οκτ 2022 21:14

Εύγε στην κ. Υπουργό Παιδείας, που ξεκίνησε φέτος (για πρώτη φορά) την ενισχυτική διδασκαλία στο σχε΄διο στις 24/10! Εύγε που το παιδί μου θα κάνει για πρώτη φορά το πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα στις 24/10! Αφού το έκοψε από το πρωινό πρόγραμμα και θα πρέπει να πηγσίνει μεσημεριάτικα, για να το παρακολουθεί... Και μιλάμε για 6ωρο εξεταζόμενο μάθημα! Δυστυχώς δε διαθέτω τα χρήματα για να πληρώνω φροντιστήρια για το σχέδιο του παιδιού μου. Ούτε μπορώ να το στείλω στο εξωτερικό, όπως πήγατε εσείς. Τα παιδιά μας είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού, του θεού της φτώχειας... Ντροπή σας κα Υπουργέ! Θα έπρεπε να παραιτηθείτε, αφού δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε στο παιδί μου μου και σε κάθε φτωχόπαιδο το δικαίωμα σε ίση μόρφωση. Και υπερηφανεύεστε ότι ξεκινήσατε τα ειδικά μαθήματα στις 24/10....!!!

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ