Γ' φάση πρόσληψης αναπληρωτών: Μέχρι το Σάββατο τα ονόματα

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα προσληφθούν για την Παράλληλη Στήριξη θα ανακοινωθούν μετά τις 10 Νοεμβρίου

31/10/2022

Ενημερώθηκε: 31/10/2022, 07:07

Άκουσε το άρθρο

Το αργότερο μέχρι το ερχόμενο Σάββατο  θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας    τα ονόματα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Τα ονόματα των εκπαιδευτικών οι οποίοι θα προσληφθούν για την Παράλληλη Στήριξη θα ανακοινωθούν μετά τις 10 Νοεμβρίου.

Το αργότερο μέχρι αύριο Τρίτη θα γίνει, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, η επεξεργασία των στοιχείων με τα κενά,  τα οποία κοινοποιήθηκαν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Εκτιμάται ότι την  Τρίτη ή Τετάρτη το υπουργείο Παιδείας θα αποστείλει στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης των "πακέτο" προσλήψεων (πχ. 3 Φιλόλογους από 5 που ζήτησαν).

Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα πρέπει με αυτό το "πακέτο" να ορίσουν την κάλυψη των κενών.

Αφού ολοκληρωθούν οι προαναφερόμενες διαδικασίες, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα ονόματα των εκπαιδευτικών  οι οποίοι θα προσληφθούν ως αναπληρωτές.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας  Αλ. Κόπτσης,  επανέλαβε τις συστάσεις στους Διευθυντές Εκπαίδευσης να είναι ιδιαίτερα φειδωλοί ως προς τη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού  και έδωσε οδηγία  όπου υπάρχει ανάγκη για λίγες ώρες διδασκαλίας να γίνεται χρήση του νόμου για υπερωριακή απασχόληση των εκπαιδευτικών που διδάσκουν ήδη στα σχολεία.

Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 έχουν ήδη προσληφθεί   38.934 αναπληρωτές  εκπαιδευτικοί και μέλη  ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού σε όλες τις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ