ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Μέχρι την Παρασκευή οι Προκηρύξεις

Τι πρέπει να κάνει η υπουργός Παιδείας για να αποφευχθούν καθυστερήσεις
Δημοσίευση: 01/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθούν οι Προκηρύξεις για την επιλογή των νέων Διευθυντών Σχολείων, ανέφερε πηγή του υπουργείου Παιδείας στο esos.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων, είναι έτοιμη και αναμένεται να παραδοθεί  στο υπουργείο Παιδείας, από την ιδιωτική εταιρεία, στη οποία ανατέθηκε η κατασκευή της,  σήμερα ή αύριο.

Στο στάδιο κατασκευής, από ιδιωτική εταιρεία, βρίσκεται ακόμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα  για την υποβολή αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάθεση κατασκευής της πλατφόρμας στην  ιδιωτική εταιρεία έγινε απευθείας, και θα κοστίσει 72,5 χιλιάδες ευρώ, συμπεριλαμβανομένου το ΦΠΑ.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για να πετύχει επίσπευση των διαδικασιών επιλογής Διευθυντών Σχολείων ψήφισε το καλοκαίρι τροπολογία για τον τρόπο συγκρότησης των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής   και επιπλέον άλλαξε τη σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης ώστε να προηγηθεί η επιλογή Διευθυντών Σχολείων.

Με τις κινήσεις αυτές δήλωσε ξεκάθαρα ότι επιθυμεί την αλλαγή των Διευθυντών Σχολείων, η δε Υπουργός ξεκαθάρισε ότι αυτή η αλλαγή θα γίνει μέσα στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Μολονότι φαίνεται ότι πλησιάζει πλέον η στιγμή εκκίνησης της όλης διαδικασίας επιλογής ωστόσο παραμένει σημαντικό το ερώτημα της στιγμής ολοκλήρωσης της διαδικασίας και τοποθέτησης των νέων Διευθυντών Σχολείων.

Η ανησυχία προέρχεται από το γεγονός ότι η αντίστοιχη διαδικασία για τους Διευθυντές Εκπαίδευσης είχε πολύ μεγάλη χρονική διάρκεια ενώ η διαδικασία επιλογής νέων Συμβούλων Εκπαίδευσης καθυστερεί υπερβολικά με άγνωστο το χρόνο ολοκλήρωσής της.

Το πρώτο "αγκάθι"

Το πρώτο "αγκάθι" το οποίο ήδη συνάντησε το υπουργείο Παιδείας είναι η αδυναμία συγκρότησης
τα κατά τόπους Τοπικά  Συμβούλια  Επιλογής, καθώς στις σχετικές Προσκλήσεις που ήδη εκδόθηκαν διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι για να τα συγκροτήσουν

Για το λόγο αυτό οι Περιφερειακοί Διευθ, εκ νέου,  σχετικές Προσκλήσεις.

Τι πρέπει να κάνει η υπουργός Παιδείας για να αποφευχθούν καθυστερήσεις

Η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως για να υλοποιήσει την επιθυμία της οι "κρίσεις" Διευθυντών Σχολείων να ολοκληρωθούν μέσα στο τρέχον σχολικό έτος , θα πρέπει:

Α. Στην ΥΑ για τη διαδικασία επιλογής Διευθυντών να συμπεριλάβει  σαφές χρονοδιάγραμμα, δεσμευτικό για όλα τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, που θα ορίζει με ακρίβεια τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης καθενός σταδίου της διαδικασίας επιλογής.

Για την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος την ευθύνη θα φέρουν οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής δηλ. οι Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συντονίζουν τη λειτουργία των Συμβουλίων.

Εάν τα Συμβούλια Επιλογής αφεθούν ελεύθερα για να ενεργήσουν χωρίς χρονικούς περιορισμούς, τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν οι ίδιες μεγάλες χρονικές καθυστερήσεις που υπήρξαν και στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Σε αυτή την περίπτωση και εάν υπολογίσει κανείς τις χρονικές καθυστερήσεις αυτών των Συμβουλίων, η επιλογή Διευθυντών Σχολείων μπορεί να μην ολοκληρωθεί ποτέ, με δεδομένη και την διαδικασία εθνικών εκλογών που θα «παγώσει» έτσι κι αλλιώς την διαδικασία.

Επιπλέον η τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Σχολείων θα γίνει προφανώς ταυτόχρονα στα σχολεία όλης της χώρας και επομένως δεν είναι δυνατόν μια πιθανή καθυστέρηση της διαδικασίας από κάποια Τοπικά Συμβούλια να θέσει σε ομηρία τις αλλαγές Διευθυντών όλων των Σχολείων της χώρας.

Β. Στα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής αλλά και στους ενδιαφερόμενους για τις θέσεις Διευθυντών Σχολείων υποψήφιους  εκπαιδευτικούς  θα πρέπει να δοθούν διευκρινιστικές οδηγίες για τα μοριοδοτούμενα προσόντα που προβλέπονται για τη διαδικασία επιλογής, δηλ. ποια έντυπα, έγγραφα και λοιπά πιστοποιητικά γίνονται δεκτά και ποια όχι ώστε να ληφθεί η μοριοδότηση ανα κριτήριο.

Έτσι θα αποφευχθεί μεγάλος αριθμός ενστάσεων και η διαδικασία δεν θα «κολλήσει» στην χρονοκαθυστέρηση που προκαλεί η εξέταση μεγάλου αριθμού ενστάσεων.

Δεν συνέβη αυτό στις δύο προηγούμενες διαδικασίες επιλογής και γι΄ αυτό σημειώθηκε υπερβολικός αριθμός ενστάσεων που συνοδεύτηκε από αργοπορία στην έκδοση τελικών πινάκων μοριοδότησης.

Τώρα όμως και με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα εμπειρία από τα υποβληθέντα προς μοριοδότηση έντυπα υποψηφίων κατά τις προηγούμενες διαδικασίες επιλογής στελεχών εκπαίδευσης, μπορούν να εκδοθούν και να δοθούν οδηγίες για κάθε επιμέρους κριτήριο είτε ως Οδηγός που θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων είτε (που είναι και ορθότερο) ως εφαρμοστική του νόμου εγκύκλιος.

Σχόλια (66)

 
Εκπαιδευτικός
11 Νοε 2022 15:43

Λέγεται ότι μέλη των συμβούλιών επιλογής πρέπει να είναι εκπαιδευτικοί τοποθετημένοι σε σχολείο και όχι σε αποσπασμένοι σε γραφείο, ΚΠΕ, ή άλλη δομή.
Είναι που είναι δύσκολο να βρουν βάζουν και παραπάνω προϋποθέσεις ποιος εγκέφαλος το σκέφτηκε.
Ο νόμος επιλογής στελεχών έχει ελάχιστες διαφορές με αυτόν του Γαβρόγλου (2 στο λάδι 3 στο ξύδι βασικά), οι οποίες με κάποια τεχνικά θέματα (συμβούλια επιλογής - πλατφόρμες) θα μπορούσαν να είναι τροπολογίες σε άλλους νόμους ή νομοσχέδιο κουρελού (α ρε Μπαλτά με τα ωραία σου). Η καθυστέρηση 2 χρόνων να ψηφιστεί και 2.5 να αρχίσει να εφαρμοζεται είναι τουλάχιστον ύποπτη.
4 χρόνια, μια πλήρη θητεία και να έχουν βγει μόνο Δ/ντες εκπαίδευσης (δεν θα υπάρξουν άλλες, τοποθετήσεις τουλάχιστον, μέχρι τις εκλογές). Να τα χαιρόμαστε !!!!!

 
ΠΕ19
11 Νοε 2022 15:24

Άλλη μια Παρασκευή πάει τώρα τι φταίει ? τα συμβούλια ? ο covid του ΓΓ ? η Eva ? τα Παν/μια από Αμερική ? ο κακός μας ο καιρός ?

 
Παρασκευή
11 Νοε 2022 08:31

Παρασκευή... Παρασκευή... Από το άλλο μου τ' αυτί...!

 
Κ.Α.
08 Νοε 2022 17:09

Ξεχάστηκε πλήρως το θέμα της επιλογής διευθυντών σχολείων;
Όλοι τω΄ρα ζούνε μόνο στους ρυθμούς των αμερικανικών πανεπιστημίων;
Καμία πληροφορία από το esos υπάρχει;

 
Δευτέρα
07 Νοε 2022 15:41

Λίγη ντροπή δε βλάπτει

 
Σάββατο
05 Νοε 2022 19:57

Πέρασε η Παρασκευή και ήρθε και το Σάββατο... Μην είδατε καμιά προκήρυξη; Άντε από βδομάδα και τα λέμε... Μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευη έχουμε ακόμα!!!

 
Απλά Μαθηματικά
05 Νοε 2022 09:08

Σα να πέρασε και η Παρασκευή...

 
Ελένη
04 Νοε 2022 16:17

@ ΕΡΤ νομίζω ότι κανένας συνάδελφος δεν ασχολείται πλέον μαζί σου. Αν έχω καταλάβει σωστά είσαι ήδη διευθυντής και θες απλά να πας σε σχολείο πιο κοντά στο σπίτι σου. Οι αναπληρωτές συνάδελφοι έχουν πιο σοβαρά προβλήματα ….

 
ERT
04 Νοε 2022 13:54

Πάλι τα ίδια, ε; ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ;

 
φιλελεύθερος
04 Νοε 2022 12:02

@alastor
Ποια κυβέρνηση τοποθέτησε διευθυντές που είχαν επιλεγεί από κυβέρνηση άλλου ή άλλων κομμάτων; Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι ούτε αμοραλιστές ούτε ανόητοι.

 
Β.Κ.Δ.Κ.
03 Νοε 2022 22:39

Λίθοι, πλίνθοι, κέραμοι ατάκτως ερριμμένα.

 
george
03 Νοε 2022 19:39

Για ποιά Παρασκευή ο λόγος;
Ποιού Μήνα και ποιού Ετους;

 
Βαλερια
02 Νοε 2022 18:18

Οι εκλογές είναι κοντά.
Μην περιμένετε ψήφο από τον εκπαιδευτικό κλάδο. Γιατί ακόμη έχουμε σωας τα φρενας.

 
ERT
02 Νοε 2022 14:28

Ποιον Απρίλιο; Πάει για Χριστούγεννα απ' ότι φαίνεται (με επιφύλαξη γιατί μιλάμε για Υπουργείο με επικεφαλής την Παρατασέως). Τώρα λοιπόν που σφύριξαν στην Παρατασέως ότι δεν ξαναβγαίνει ούτε βουλευτής, θα ταξιδεύει η ίδια στα Τοπικά Συμβούλια να βγάζουν μαζί τα μόρια. Πάμε γερά όλοι στις 5-11 να κάνουμε "αυτό που πρέπει" και όλα θα γίνουν.

 
alastor
02 Νοε 2022 12:35

@Ηλίας, @φιλελεύθερος

Με την αλλαγή κυβέρνησης δεν ακυρώνεται τίποτε, η διοίκηση έχει συνέχεια. Αν όμως η νέα κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση να ακυρώσει τις κρίσεις, μπορεί να βρει τρόπο να το κάνει, δεν το αποκλείω, διακινδυνεύοντας ωστόσο προσφυγές στη δικαιοσύνη από τους ήδη εκλεγμένους κλπ.

Κατά τη γνώμη μου, το πιο πιθανό είναι αυτοί που θα επιλεγούν μέχρι τον Απρίλιο (νωρίτερα το θεωρώ απίθανο να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία), να τοποθετηθούν από τη νέα κυβέρνηση την 1η Αυγούστου. Στη συνέχεια θα νομοθετήσει την κατάργηση του υφιστἀμενου νόμου, ψηφίζοντας νέο για τις επόμενες κρίσεις. Παλιά μου τέχνη κόσκινο....

 
Πλατάρος Γιάννης
02 Νοε 2022 09:15

Τα βασικά που ισχύουν σε εκλογές :

Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών

Η απαγόρευση των διορισμών/προσλήψεων και των μεταβολών στην υπηρεσιακή κατάσταση των δημοσίων υπαλλήλων κατά την προεκλογική περίοδο ρυθμίζεται, σε πάγια βάση, με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, προκειμένου να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η νομιμότητα των ενεργειών της Δημόσιας Διοίκησης.

Ειδικότερα, οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994 ορίζουν ότι: «1. Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης…, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό ή πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση. 2. Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευόμενες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται».

Κατ’ εφαρμογή των ανωτέρω και για το χρονικό διάστημα από την προκήρυξη των εκλογών, εν προκειμένω από την 11η Ιουνίου 2019 (Π.Δ. 56/2019, Α’ 97) έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν ιδίως σε τοποθέτηση, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη, ένταξη, προαγωγή, επιλογή και/ή τοποθέτηση προϊσταμένων όπως αυτές προβλέπονται στις γενικές διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007, όπως ισχύει) ή στις διατάξεις της Κινητικότητας του ν. 4440/2016, όπως ισχύουν, καθώς επίσης απαγορεύεται και η έκδοση κάθε άλλης αντίστοιχης προς τις προαναφερόμενες πράξεις που αφορούν οποιαδήποτε μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και Ν.Π.Δ.Δ. του άρθρου 14 παρ. 1 του ν. 2190/1994, η έκδοση των οποίων προβλέπεται από άλλες αντίστοιχου περιεχομένου διατάξεις όπως π.χ. για το εκπαιδευτικό προσωπικό, το ένστολο προσωπικό, τα Μέλη ΔΕΠ, το ιατρικό προσωπικό.

Οι εν λόγω απαγορεύσεις δεν αφορούν μόνο στις τελικές πράξεις, αλλά και σε όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες (συμπεριλαμβανομένων και των εγκριτικών αποφάσεων που προβλέπονται στο άρθρο 2 παρ. 2 της ΠΥΣ 33/2006 όπως ισχύει), εφόσον αυτές είναι κατά νόμο αναγκαίες προϋποθέσεις για την έκδοση της τελικής πράξης. Συνεπώς, δεν δημοσιεύονται προκηρύξεις/ανακοινώσεις για την πλήρωση θέσεων προσωπικού, πράξεις διορισμού/πρόσληψης, ανακοινώσεις για αποσπάσεις/μετατάξεις/μεταθέσεις κάθε κατηγορίας προσωπικού, πίνακες επιλογής προσωπικού (τακτικού ή έκτακτου), δεν συνεδριάζουν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια καθώς και λοιπά συμβούλια για τα θέματα που εμπίπτουν στις ανωτέρω απαγορεύσεις, δεν υπογράφονται ούτε δημοσιεύονται πράξεις διορισμού/προσλήψεων, αποσπάσεων ή μετατάξεων/μεταθέσεων. Επιπλέον, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 2190/1994, διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει πριν από την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται, ήτοι αναστέλλονται προσωρινά και συνεχίζονται αμέσως μετά τη λήξη της αναστολής.

Εν προκειμένω διευκρινίζεται ότι για όσες διαδικασίες εμπίπτουν στην προαναφερόμενη εκ του νόμου διακοπή-αναστολή, οι οποίες έχουν εκκινήσει προ της προκήρυξης των εκλογών και για τις οποίες προβλέπεται συγκεκριμένη προθεσμία, ιδίως σε περίπτωση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή σε διαδικασίες επιλογής ή πρόσληψης, η διαδικασία αναστέλλεται από την προκήρυξη των εκλογών και συνεχίζεται αμέσως μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, για χρονικό διάστημα ίσο με αυτό της διακοπής/αναστολής (ενδεικτικά διευκρινίζεται ότι εφόσον η προθεσμία έληγε σε πέντε ημέρες μετά την ημερομηνία της προκήρυξης των εκλογών, θα δοθεί νέα πενθήμερη προθεσμία για υποβολή αιτήσεων η οποία θα ξεκινά αμέσως μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης). Βάσει των ανωτέρω και στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης αλλά και της διαφάνειας, θα πρέπει οι δημόσιες υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ., να προβούν αμελλητί σε σχετική ανακοίνωση- ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη σχετική αναστολή και για τον επαναπροσδιορισμό των προθεσμιών, εφόσον συντρέχει τέτοια περίπτωση διακοπής/αναστολής.

Όσον αφορά στις πράξεις που είχαν εκδοθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών, δηλαδή στις πράξεις που είχαν υπογραφεί από το αρμόδιο όργανο ανεξαρτήτως της ημερομηνίας πρωτοκόλλησης αυτών ή έχουν ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ όπου απαιτείται, δεν απαγορεύεται να εκτελεσθούν, ήτοι ενδεικτικά δεν απαγορεύεται η ορκωμοσία και η ανάληψη υπηρεσίας στην περίπτωση που προ της προκήρυξης των εκλογών έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η ατομική πράξη διορισμού/πρόσληψης/μετάταξης ή έχει ήδη υπογραφεί η απόφαση της απόσπασης.

Υπενθυμίζεται ότι με την αριθ. πρωτ. 24722/3-4-2019 (ΑΔΑ: 638Σ465ΧΘ7-820) πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με θέμα «Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά το χρονικό διάστημα των αυτοδιοικητικών εκλογών», η απαγόρευση διορισμών/προσλήψεων καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των φορέων της αυτοδιοίκησης ισχύει μέχρι και την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, ήτοι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Περαιτέρω, με την αριθ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.18.31/2351/14497/16-04-2019 (ΑΔΑ: ΩΧΨ4465ΧΘΨ-ΛΜΜ) εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα «Μη αναστολή υπηρεσιακών μεταβολών και χορήγησης αδειών κατά τη διάρκεια των αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών», διευκρινίσθηκε ότι μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου 2019 δεν θα προωθούνται αιτήματα αποσπάσεων/μετατάξεων του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς τους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και αντίστροφα, εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες προβλέπεται ρητή εξαίρεση.

 
ERT
02 Νοε 2022 08:36

Για να είμαστε σοβαροί, κανένας δεν πιστεύει ότι μέχρι την Παρασκευή θα βγουν. Αλλά ακόμη και να βγουν, πλέον η Παρατασέως δεν έχει καμία αξιοπιστία. Τα κατάφερε λοιπόν να φτάσει ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ και ακόμα να συζητάμε για προκήρυξη, ώστε μετά να πάμε στο επόμενο λέβελ του...δεν προκάνουμε, πσηφίστε μας να σας τοποθετήσουμε. Μην φάτε, έχει γλάρο. Στις 5/11 όλοι στο καθήκον, ξέρετε εσείς....

 
φιλελεύθερος
02 Νοε 2022 06:54

@ΗΛΙΑΣ
Συμφωνώ μαζί σου απολύτως. Οι τοποθετήσεις, αν γίνουν, θα γίνουν μετά τις εκλογές. Η νέα κυβέρνηση δεν δεσμεύεται. Ωστόσο εάν η ΝΔ συμμετέχει στην κυβέρνηση, που θα προκύψει από το εκλογικό μπαράζ, είναι λογικό να προσπαθήσει να τις επιβάλλει. Δηλαδή "Ψηφήστε μας να σας τοποθετήσουμε". Λευκό, άκυρο, αποχή ή επιλογή μικρού κόμματος.

 
PAT
02 Νοε 2022 00:30

Το πρόβλημα με τις διευκρινήσεις είναι δίκοπο μαχαίρι.
Δίνεις διευκρινήσεις και στέλνεις τους υποψήφιους για Διευθυντές Εκπαίδευσης στα δικαστήρια για λάθη στις μοριοδοτήσεις τους. Πολλοί που δεν έγιναν θα θέσουν και για ΔΣΜ.
Δεν δίνεις διευκρινήσεις περιμένουν τα συμβούλια για τους ΔΣΜ τις διευκρινήσεις μέχρι δοθούν !!! Μυαλό ξυράφι…

«..συμπεριλάβει σαφές χρονοδιάγραμμα, δεσμευτικό για όλα τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής, που θα ορίζει με ακρίβεια τις ημερομηνίες ολοκλήρωσης καθενός σταδίου της διαδικασίας επιλογής …. » Δεν μας είπες (αυτός που κάνει τις προτάσεις) αν δεν τηρήσουν τις ημερομηνίες τι θα τα γίνει ??? Θα προκηρύξει καινούργια συμβούλια??? Αν παραιτηθούν ??? Το τακτικό μέλος θα παίρνει μόρια για τη συμμετοχή !!! το αναπληρωματικό ??? και γιατί κάποιος να μείνει αναπληρωματικό αν δεν παίρνει ?? Και αν είναι μόνιμο μέλος της επιτροπής γιατί να κάνει τη δουλειά και να μοριοδοτηθεί και ο αναπληρωτής του χωρίς να κάνει τίποτα???

Ποιος είναι ο έξυπνος που τα σκέφτηκε αυτά ???

 
Απλή λογική
02 Νοε 2022 00:27

Εδώ δεν έχουν βγει ακόμη οι Σύμβουλοι, σιγά μην βγουν οι Διευθυντές. Πότε θα τρέξουν οι συνεντεύξεις τόσων υποψηφίων; Και με όσους διεκδικούν και τις δύο θέσεις; (όλοι δλδ)

 
PAT
01 Νοε 2022 23:34

Χρονοδιάγραμμα !! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε???

 
Alekos Salonikios
01 Νοε 2022 23:10

....έρχονται οι εξ αποστάσεως συνεντεύξεις για όλους (Δ.Σ.Μ. και Σ.Ε.) για να μην πάει μακριά (Πάσχα και βάλε...) η βαλίτσα (με τις δια ζώσης). Υπάρχει, όμως, νομικό πρόβλημα που επιχειρούν να το επιλύσουν...

 
Νίκος
01 Νοε 2022 21:33

Τραγική η υπουργός. Δεν πρέπει να αλλάξουν μέσα στην χρονιά οι Διευθυντές.
Θα διαλύσει τα σχολεία. Έλεος Ας σκεφτούν λογικά προς όφελος των μαθητών. Τι θα γίνει αν οι τοποθετήσεις γίνουν στα μέσα Ιουνίου μετά τις εξετάσεις;
Αλλά είπαμε δεν υπάρχει λογική.

 
Λίνα
01 Νοε 2022 21:32

@Google
Τι άλλο να θέλει .έλεος πια. Όλα τα έχει η bachelor . ΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΤΙ....

 
ΗΛΙΑΣ
01 Νοε 2022 20:02

Δεν βγαίνουν οι χρόνοι,

Οι Δ.ντές Εκπ.σης καθυστέρησαν 3-4 μήνες ,
Οι Σύμβουλοι πάνε για καθυστέρηση 5-6 μηνών

Αν οι Δ.ντες καθυστερήσουν 4 μήνες πάμε για εκλογές κ.λ.π.

Ας αναλύσει κάποιος που ξέρει το σενάριο,

βγαίνουν οι τελικοί πίνακες πριν τις εκλογές, δεν τοποθετούνται πριν τις εκλογές,
Γίνονται εκλογές έρχεται η νέα κυβέρνηση όποια είναι ....

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ η ακυρώνονται ?

Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντ΄ήσει

Ευχαριστώ

 
Αντιρρησίας συνείδησης
01 Νοε 2022 19:56

Εδώ ο κόσμος καίγεται....η Υπό το έργον Κεραμέως... χτενίζεται..
Ποιό είναι το έργο????
Το ξεχαρβάλωμα της Παιδείας????
Εντελώς ξεκάρφωτο η επιλογή ΔΣΜ τώρα...
Μάλλον κίνηση ...πανικού(τόση ..απειρία δεν δικαιολογείται..νυσάφι)

 
ΒΑΣΤΑ ΔΑΣΚΑΛΕ
01 Νοε 2022 19:55

Παρασκευές υπάρχουν πολλές!!
Προς το παρόν ας πιούμε μια ρακή για τον ωραίο λόγο του κ. Πιτσιφλή (που περιμένω να σχολιάσει ποιητικά) και για το ποίημα του Δισκοβόλου!
Σοβαρά τώρα, θα προηγηθούν οι Δντες από τους συμβούλους; Ω ποία καταστροφή!!
Ελπίζω να εξακολουθούν να "σκαλώνουν", γιατί, είπαμε, δεν είναι ανικανότητα, είναι επιλογή!!!

 
the Sting
01 Νοε 2022 19:23

Η αλήθεια είναι πάντα μία...

ΜΠΡΑΒΟ...Ίσως η πιο συνετή τοποθέτηση, απ' όσες έχω διαβάσει,και...πιστέψτε με,είναι πολλές. Όλοι μας, ενδόμυχα, συμφωνούμε απόλυτα. Κι αυτό το...παραμυθάκι "σκεφτείτε την αναστάτωση κ.λπ.",και "πρέπει να διασφαλιστεί η ομαλή ΄λειτουργία του σχολείου" και άλλα..."όμορφα", ΕΛΕΟΣ!!! Δεν διαπιστώσαμε την ίδια..."ευαισθησία" στα...όργια που γινόταν, χρόνια τώρα...Και για να μην παρεξηγηθώ, έχω συνταξιοδοτηθεί εδώ και χρόνια.

 
ΔΕΥΤΕΡΑ
01 Νοε 2022 19:15

ΚΑΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ, Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ. ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ...

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.