Ν. Κεραμέως για αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς: Προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία

04/11/2022

Άκουσε το άρθρο

"Προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία είναι ο εξορθολογισμός των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, με έμφαση στο εκπαιδευτικό προσωπικό".

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός Παιδείας σε συνένtευξη στο newsboom και τόνισε τα εξής:

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της χώρας δόθηκε, οριζοντίως, επίδομα στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Είναι μια έμπρακτη στήριξη στο έργο του εκπαιδευτικού, ωστόσο, είναι σημαντικό να αυξηθούν οι απολαβές τους, γι’ αυτό και θα αποτελέσει προτεραιότητά μας την επόμενη τετραετία.

Τι είπε στο  esos η υπ. Παιδείας για τις αυξήσεις των εκπαιδευτικών

Ανάλογη ερώτηση έκανε το esos στην υπουργό παιδείας , στην πρόσφατη Συνέντευξη Τύπου.

esos: Καλές οι καινοτομίες, αλλά ένας μάχιμος εκπαιδευτικός ρωτάει μήπως πρέπει να δοθεί και μια αύξηση στους μισθούς;Δεν είναι θέμα της αρμοδιότητά σας , αλλά ως υπουργείο Παιδείας έχετε ζητήσει, έχετε πιέσει για να πάρουν κάτι παραπάνω στους μισθούς τους οι εκπαιδευτικοί;

Ν. Κεραμέως: Πράγματι έχουν αλλάξει πολλά στα σχολεία και δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς για ότι έχουν κάνει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια και στο πλαίσιο της πανδημίας και στο πλαίσιο στην υλοποίηση όλων αυτών των αλλαγών.Ξέρετε στα 300 σχολεία που έχω επισκεφτεί μέχρι τώρα οι εκπαιδευτικοί μου έλεγαν μα πρέπει να γίνουν όλα τώρα , πρέπει να γίνουν τόσες αλλαγές  . Ξέρετε τι τους απαντώ;

Τους απαντώ όπως ακριβώς το νοιώθω:  Κάθε χρονιά που περνάει  και δεν κάνουμε το μέγιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τα παιδιά μας αυτό σημαίνει ότι μια γενιά δεν θα μπορεί να βγει τόσο καλή όσο θα μπορούσε να βγει . Για παράδειγμα έχουμε εισάγει τα Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο. Είπε κάποιος έπρεπε αυτό να γίνει;Έπρεπε. Γιατί εάν δεν θα το είχαμε κάνει πέρσι , η γενιά των τετράχρονων και πεντάχρονων δεν θα είχε αυτές τις ευκαιρίες που τελικά τις δώσαμε όλοι μαζί. Άρα ναι έχουμε κάνει το σχολείο πιο απαιτητικό , έχουμε υψώσει τον πήχη. Από εκεί και πέρα από την πλευρά μας κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε τους εκπαιδευτικούς με πολλούς τρόπους  με πολλά μέσα.

Σας θυμίζω οι διορισμοί οι οποίοι δεν είχαν γίνει εδώ και 12 χρόνια. Έγιναν 25.000 διορισμοί σε χρόνο ρεκόρ. Σας θυμίζω το voucher που δόθηκε οριζοντίως στους εκπαιδευτικούς  . Σας θυμίζω τη βελτίωση για το σύστημα πρόσληψης των αναπληρωτών.

esos: Στο ερώτημα δεν μου απαντήσατε εάν υπάρχουν περιθώρια για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών;

Ν. Κεραμέως: Οι οικονομικές δυνατότητες είναι συγκεκριμένες. Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση κάνει μια τεράστια προσπάθεια για τη στήριξη του πληθυσμού στο πλαίσιο της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης.

Αυτή τη στιγμή όλες οι προσπάθειες είναι επικεντρωμένες εκεί και γι αυτό το δημόσιο κάνει την προσπάθεια , όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, για τη μείωση των εξωτερικών δαπανών

esos: Υπάρχει το περιθώριο να πάρουν το voucher των 200 ευρώ και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν  φέτος και δεν το έχουν πάρει;

Ν. Κεραμέως: Θα πρέπει να το δω, έχει κλείσει ο κύκλος. Θα πρέπει να το δω και να επανέλθουμε.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Σχόλια (66)

Δισκοβόλος
|

@xa
Συμφωνώ με αυτό που προσπάθησες να πεις, αλλά μάλλον το είπες ανάποδα!

xa
|

Η πιθανότητα αυξήσεων είναι αντιστρόφως ανάλογη της πιθανότητας παραμονής σας στην εξουσία.

Έλεν
|

@ Ευαγγελία
Δεν είσαι ο διευθυντής εδώ , άλλος είναι και δε νομίζω ότι τον ενοχλούν αυτά που γράφω στον Πιτσιφλή. Οπότε ο,τι και να λες εσύ......

Το δόλωμα το είδες, το αγκίστρι;
|

Αυξήσεις μετά τις εκλογές; Λες να τσιμπήσει κανένας; Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους.
Να δώσουν γενναίες αυξήσεις πριν τις εκλογές και μετά να ζητάνε την ψήφο μας.

Ευαγγελία
|

@Johnny Όχι, καλύτερα έτσι .Να βρει μια ησυχία ο πολύ καλός συνάδελφος. Όλοι αγαπάμε τον Πιτσιφλή αλλά δεν κάνουμε σαν αυτήν.! Νέα είναι αλλά και πάλι πολύ τολμηρή τη βρίσκω με τον Πιτσιφλή.

Δασκάλα
|

@ιδιωτικός εκπαιδευτικος

Δε θέλω να σας προσβάλλω, αλλά αν ακολουθήσουμε όλοι αυτή τη λογική δε θα έχουμε ποτέ κυβερνήσεις που θα σεβαστούν το έργο μας και θα το ανταμείψουν και εμπράκτως.
Η λογική του να κοιτάμε προς τα κάτω ευνοεί μόνο την Κυβέρνηση. Ούτε εσάς, ούτε τους μαθητές σας ούτε την κοινωνία ολόκληρη. Αντί λοιπόν να προτρέπετε τους άλλους να κοιτάνε προς τα κάτω, μήπως εσείς να κοιτούσατε προς τα επάνω;

Κορόιδο
|

Γιατι υποτιμά τόσο πολύ την νοημοσύνη μας; Ο πληθωρισμός 13% στο 2022, και την αύξηση θα την πάρουμε 2026 άμα είναι κυβέρνηση και άμα είναι υπουργός.

Δασκάλα
|

Μην ξεχνάμε και τα δύο μισθολογικά χρόνια που χάσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ

Ιωάννης της ... κλίμακος
|

"Θα" αυτή... "θα" κι εμείς... σε όλα...

ιδιωτικός εκπαιδευτικός
|

Το να έχεις δικαιολογημένη οικον ευρωστία δεν είναι κακό ούτε την απέκτησε όντας πολιτικός κι ας έχει συμβεί σε άλλους που το ξεχνάνε σκοπίμως κάποιοι. Δεν υπαρχει μεροκαματιάρης καθηγητάκος. Είμαστε εκπαιδευτικοί με 18 και 20 ώρες εβδομαδιαίως. Ας κάνουμε τη δουλειά μας με αξιοπρέπεια. Δε θα υπαρξει αύξηση χωρίς ατομική αξιολόγηση και καλά θα κάνει. Ρωτήστε τους μαθητές του λυκείου να σας πουν για τους εκπαιδευτικούς τους και το σχολείο. Δε μένει κανείς με το ζόρι στη δουλειά αν νομίζει οτι μπορεί να πληρωθεί καλύτερα αλλού. Ελάτε στην ιδιωτική εκπαίδευση να πληρώνεστε καλά και να κάνετε τις συγκρίσεις.

Eirmih
|

Δεν θα υπάρξει επόμενη τετραετία! (... ελπίζω...!)

Τάκης Δ
|

Πεινάμε και αυτή κόβει κορδέλες μαύρο θα πέσει σύννεφο θ θ θ θα θα θα θ θ….

@Δημ.
|

Τι να σου κάνει η καλή πρόθεση; Κι εσύ μπορείς να είσαι στο πιλοτήριο του 747 και να εχεις καλή πρόθεση να το προσγειώσεις. Ξέρεις;
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναρωτιέμαι τη γνωρίζει η Υπουργός από διαχείριση, διοίκηση εκπαιδευτικών οργανισμών, και γενικά τη λειτουργία του συστήματος εκπαίδευσης, σε οποιαδήποτε βαθμίδα. Η εκτίμησή μου - σύμφωνα με το βιογραφικό της είναι "πολύ λίγα". Από κει και πέρα, καλές προθέσεις έχουμε όλοι.

Εκπαιδευτικός
|

Ψηφίστε... για να δείτε "εξορθολογισμό".
Δεν έσφαξαν!!!!!!

ΤΕΟ
|

Γιατί διαμαρτύρεστε συνάδελφοι ??
Όταν έγραψα το σχόλιό μου στο άρθρο που αναφερόταν στο ότι 3.382 εκπαιδευτικοί δεν έκαναν χρήση των 200 ευρώ του voucher, λέγοντας ότι ήμουν ένας εξ αυτών, αιτιολογώντας την πράξη μου, (για του λόγου το αληθές όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα σχόλια που γράφτηκαν στο αντίστοιχο θέμα) πολλοί μετά με τα σχόλιά τους έπεσαν να με φάνε (λέγοντας ότι αν δεν τα ήθελα ας τα έδινα σε αυτούς). Το ΤΥΡΙ το είδαν, την ΦΑΚΑ την είδαν ?? Πήραν οι εκπαιδευτικοί επίδομα 200 ευρώ σε είδος και τολμούν να εγείρουν αξιώσεις ώστε να τους δοθεί και αύξηση στον μισθό τους ?? ΝΤΡΟΠΗ !!!

Δισκοβόλος
|

@Νίκος
Αγαπητέ, επαναλαμβάνεις συνεχώς το ίδιο ψέμα! Γιατί ξέρεις καλά κι εσύ - και η υπουργός που με κάθε ευκαιρία το επαναλαμβάνει - ότι "οι προηγούμενοι" στα χρόνια των μνημονίων δεν είχαν το δικαίωμα να κάνουν διορισμούς με ρητή απαγόρευση από τους δανειστές (αναλογίσου τώρα ποιοι έφεραν τους δανειστές στη χώρα!), ενώ η υπόσχεση για διορισμούς δόθηκε μόλις τυπικά ολοκληρώθηκαν τα μνημόνια, με τη διαφορά ότι η εξουσία εκείνη την κρίσιμη στιγμή πέρασε στην παρούσα κυβέρνηση!
Και θα 'πρεπε να ξέρεις καλά ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος πανηγυρισμού για τους πενιχρούς διορισμούς Κεραμέως, όταν τα κενά ξεπερνούν πλέον τις 40.000 και καλύπτονται αργά αργά με διορισμούς αναπληρωτών που ακόμη συνεχίζονται (κι ας καμώνεται την ανήξερη για τα κενά η υπουργός), ενώ στα μνημονιακά χρόνια παρά την αδιοριστία τα κενά ήταν κάτω από 10.000!!!
Όσο για την ευγενή προσδοκία σου ότι η υπουργός θα "κρατήσει και τώρα την υπόσχεση της", δυστυχώς να είσαι βέβαιος ότι δε θα την κρατήσει, γιατί δεν την εννοεί καν κι απλώς αποτινάσσει από πάνω της την ευθύνη παραπέμποντας στις καλένδες, όπως άλλωστε συμβαίνει συνεχώς με ό,τι άλλο υπόσχεται! Θέλεις μια πρόχειρη απόδειξη; Τι υποσχέθηκε για τη χθεσινή Παρασκευή όσον αφορά στο θέμα των διευθυντών σχολείων; Το είδες; Αμφέβαλλε κανείς εδώ μέσα ότι δεν επρόκειτο φυσικά να τηρηθεί ούτε αυτή η υπόσχεση;

Johnny
|

Κανένας δεν σε πιστεύει κυρία Νίκη. Για να ξεχαστεί λίγο η προκήρυξη για τους ΔΣΜ μας πετάς υποτιθέμενες αυξήσεις μισθών την επόμενη τετραετία. Δεν τσιμπάμε. Κι αυτοί που σε υποστηρίζουν εδώ μέσα είναι δικοί σου.....
Η Έλεν γιατί εξαφανίστηκε.?Come back please

............
|

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΝΑΞΕΙ!!!!..............ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΗΤΑΝ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 12% ??????????????????????????????????

Πιτσιφλής
|

Ξημέρωσε Σάββατο...
Βρε συ Βοριά βρε συ Νοτιά...

Πρόταση
|

Αφού δεν μπορείτε να δώσετε χρήματα μειώσετε τη φορολογία στους εκπαιδευτικούς (10% αντί 20% παρακράτηση φόρου) και αφορολόγητο για τους εκπαιδευτικούς στα 12000 ευρώ.

Μήπως
|

το φυλλάδιο με τις εξαγγελίες σας στις προηγούμενες εκλογές έλεγε πάλι αυτό;
Αυξήσεις στους μισθούς των υπαλλήλων; τώρα πα΄με για την επόμενη άμα εκλεγείτε εσείς , αν δεν εκλεγείτε οι α΄άλλοι θα μας πουν ότι βρήκανε καμμένη γη και περιμένετε άλλα 8 χρόνια (να μας βγάλετε 2 θητείες να ορθοποδήσουμε) και μετά συζητάμε για αυξήσεις,,,
και έτσι πάει η δουλειά μέχρι να πάρει σύνταξη ο κάθε εκπαιδευτικός.
Αφού δεν μπορείτε να δώσετε χρήματα μειώσετε τη φορολογία στους εκπαιδευτικούς (10% αντί 20% παρακράτηση φόρου) και αφορολόγητο για τους εκπαιδευτικούς στα 12000 ευρώ.
Και μην δώσετε αύξηση ούτε ένα ευρώ,

Κα Κεραμέως
|

έχτε κάνει πολλά, προσπαθείτε για περισσότερα αλλά οι συνεργάτες σας δεν σας ενημερώνουν σωστά..μάλλον χοντρικά μπακάλικα ή πιο καλλωπισμένα.
α) το voucher δεν δόθηκε οριζόντια σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Όσοι έχουν μονοετή απόσπαση δεν πήραν τίποτα. Αν φέτος είναι στην τάξη δεν έχουν τον εξοπλισμό.
β) αυτός που καθόρισε την τιμή του voucher δεν έκανε έρευνα αγοράς να δει ότι ο πιο φθηνός αξιοπρεπείς σε επιδόσεις υπολογιστής είναι γύρω στα 475 ευρώ;
γ) Πόσα voucher έμειναν αδιάθετα γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν να βάλουν το υπόλοιπο ποσό να πα΄ρουν ένα σύστημα Η/Υ;
δ) Πώς θα κάνετε το καλύτερο που μπορείτε όταν είμαστε σε εποπτεία καις ας είμαστε έξω από το μνημόνιο και τα πιο κερδοφόρα κομμάτια του Δημοσίου είναι στα χέρια ξένων εταιρειών για 99 χρόνια;
ε) δεν είδατε ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού καθίσταται μη αρεστό και προτιμητέο καθώς ο καθηγητής (ιδίως ο αναπληρωτής) για 800 ευρώ πρέπει να ξεσπιτωθεί, να χρεωθεί να εγκατασταθεί κάπου, του έχουν αφήσει να πάρει τα χειρότερα τμήματα του σχολείου από πλευράς συμπεριφοράς, δέχεται bullying και απειλές από τα παιδιά και φθορές στο αυτοκινητικό του και γίνεται ψυχολογικά ράκος γιατί όλοι είναι υπε΄ρ του παιδιού (καθηγητές,γονείς, νόμοι πολιτείας) και το παιδιά δια της μάζας επιβάλλουν τους κανόνες τους στα σχολεία και βλέπουν τους καθηγητές αντικείμενα διασκέδασης τους και πειραματισμού αντιδράσεων σε προκλήσεις τους.
Σε λίγο θα ψάχνει καθηγητές το ΥΠΑΙΘ και δεν θα κάνει αίτηση κανείς, Καλύτερα ντελιβεράς στ ο μαγαζί της γειτονιάς του με μεγαλύτερο μισθό με τα tips.

................
|

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ...................... ΒΑΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΙΛΟΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΟΛΕΣ ΤΙΑ ΑΔΕΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ..................................

@ Καλοπροαιρετος
|

Τι να τον κάνεις τον Σύμβουλο; υπάρχει δεν υπάρχει το ίδιο είναι

Καλοπροαιρετος
|

Πρώτη πρώταιρεοτητα και η επαναφορά των σχολικών συμβούλων...τότε. Κι ακόμα τίποτα. Ποιος πιστευει;

Δημ.
|

Πιστεύω ότι η υπουργός έχει πολύ καλή πρόθεση, αλλά πρέπει και να πείσει άμεσα όπως ο συνάδελφός της στο Υγείας.
Και πρέπει να γίνει προεκλογικά αυτό γιατί ήδη είναι στην εξουσία. Και θα ψηφιστεί και από πολύ κόσμο όταν οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι. Αργότερα, είναι μόνο υποσχέσεις..

pakis
|

Το λάθος το κάνει ο άνθρωπος μια φορά δεύτερη φορά το ίδιο λάθος το αποφεύγει ... άντε στο καλό σιγά σιγά

Διευθυντής
|

Πάει κι' αυτή η Παρασκευή και η χαρά μου πάει.

Ακάκιος (ο νεοφιλελέ)
|

Επιτέλους! Θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τα κοινόχρηστά μας και ίσως να αγοράσουμε και μακαρόνια Νο6, που τρώνε οι πλούσιοι! (Δεν)... ξέρουμε πώς να σας ευχαριστήσουμε στις εκλογές!

Εκπαιδευτικός
|

Καταρχάς δεν περιμένουμε σοβαρές αυξήσεις ούτε την επόμενη ούτε και την μεθεπόμενη τετραετία.
Κουτόχορτο δεν τρώμε.
Έπειτα οι μόνες σοβαρές αυξήσεις θα ήταν τουλάχιστον της τάξης όσων μας κόψανε με τα μνημόνια.
Αν βάλουμε και τις αυξήσεις λόγω πληθωρισμού της τελευταίας 12ετίας, θα ερχόμασταν κάπως στα ίσα μας.
Αλλά αυτό είναι ουτοπικό για την Κυβέρνηση, σωστά?
Οπότε θα μας δώσουνε κάποια στιγμή 10-20 ευρώ κι εμείς θα τους χειροκροτήσουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ