Ζεστή υποδοχή επιφύλαξε το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην Αντιπροσωπεία 21 Αμερικανικών Ιδρυμάτων, με σκοπό τη σύναψη νέων συνεργασιών

Πρώτο σταθμό στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο έκανε το 2ο κλιμάκιο αντιπροσωπείας 21 Αμερικανικών Πανεπιστημίων αντιπροσώπους, παρουσία εκπροσώπων από το IIE (Institution of International Education) και του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου.
Όπως ανακοινώθηκε από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο:
- Η Πρύτανις, οι Αντιπρυτάνεις, αλλά και οι Κοσμήτορες/Πρόεδροι του Ιδρύματος, είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν ζεστή φιλοξενία στους Αμερικανούς εκπροσώπους, να συναναστραφούν μαζί τους και να εκθέσουν εύστοχα συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς τομείς ενδιαφέροντος, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για τη δημιουργία κοινών προγραμμάτων, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού διεθνοποίησης του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου".
- Ο κύριος σκοπός των επαφών αυτών πρόκειται να εκπληρωθεί με την άμεση έναρξη υλοποίησης νέων συνεργασιών, τις οποίες το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο πρόκειται να καλωσορίσει με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, προς όφελος των φοιτητών/τριών και της Ακαδημαϊκής του Κοινότητας.
- Από τη χθεσινή επίσκεψη αποκομίσαμε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, δημιουργήσαμε προσδοκίες και αναμφίβολα μοιραστήκαμε συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης για την απόλυτα θετική έκβαση των συνομιλιών που θα εγκαθιδρύσουν «γερές» συνεργασίες και θα ανοίξουν νέους ορίζοντες στον τομέα της έρευνας και της εκπαίδευσης.
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με το ανακοινωθέν, χαρακτηρίζει "σπουδαίες προοπτικές" για την έναρξη ποιοτικών συνεργασιών που δημιουργήθηκαν μεταξύ του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και των κορυφαίων Αμερικανικών Ιδρυμάτων που επισκέφτηκαν τη χώρα μας, ενώ σημειώνει πως "Συνεργασία, Διεθνοποίηση, Εξωστρέφεια ήταν οι λέξεις που κυριάρχησαν στις εποικοδομητικές συζητήσεις που διεξήχθησαν σε άκρως θετικό κλίμα την Κυριακή, 6.11.2022, στον χώρο της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου φιλοξενήθηκε το Περίπτερο του Ιδρύματος, και κυρίως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψης".
Το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο επισκέφθηκε αντιπροσωπεία των εξής Πανεπιστημίων:
Columbia University, George Mason University, Harvard University, Indiana University, Johns Hopkins University, Joliet Junior College, Lehigh University, Michigan State University, Ohio Northern University, Princeton University, Rutgers University, Stockton University, Tufts University, University of Alabama, University of California, Berkeley, University of Cincinnati, University of Illinois at Urbana-Champaign, University of South Alabama, Wayne State University, Widener University, William & Mary.
Σχολιάστε το άρθρο
Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.
Δημοφιλή Άρθρα
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΛΕΓΙΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ
- Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
- "Σέρνεται" το webmail του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου
- ΟΛΜΕ: Να μην ανοίξουν τα σχολεία της Θεσσαλίας αν δεν εξασφαλιστεί η υγειονομική ασφάλεια
- Ζ. Μακρή: Τα σχολεία θα ξεκινήσουν μόνο όταν αποκατασταθεί πλήρως η προσβασιμότητα
- Εγκύκλιος για την αποτελεσματική διαχείριση του σεισμικού κινδύνου στα σχολεία
- Σήμερα οι αποφάσεις για τους μαθητές και τα σχολικά κτήρια της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την κακοκαιρία
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Ειδική Αγωγή σε πρώτη προτεραιότητα και όχι σε εγκατάλειψη!
- ΔΠΘ: Εκπαιδευτικά/επιμορφωτικά προγράμματα
- Επιστολή 324 Χημικών στον υπ. Παιδείας για τις δηλώσεις της υφυπουργού Δ.Μιχαηλίδου ότι "Έχουμε ελλείψεις σε Χημ...
- Πρυτανικές εκλογές ΕΜΠ: 5 από τα 6 εκλεγμένα μέλη των άγονων εκλογών επανεξελέγησαν
Σχόλια (6)
Λογικό να ενωθεί το Χαροκόπειο με το Πάντειο και τα οικονομικά ΑΕΙ (ΟΠΑ, ΠΑΠΕΙ) σε ένα ενιαίο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Οικονομικών Επιστημών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, στα πρότυπα του LSE (Λονδίνο).
Θα είναι πολύ πιο εύκολο να γίνουν συνενώσεις και απορροφήσεις ομοειδών προγραμμάτων σπουδών, καθώς και να προωθηθούν συμφωνίες με ξένα πανεπιστήμια.
αυτά που λες έχουν το μεγάλο μειονέκτημα ότι ακολουθούν την κοινή λογική. Η οποία στο γαλατικό χωριό που λέγεται Ελλάδα είναι είδος προς εξαφάνιση.
To Χαροκόπειο δύναται να υιοθετήσει και την ΑΣΠΑΙΤΕ με το τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανικών πενταετούς φοίτησης στο Μαρούσι προκειμένου να καταστεί πιο ανταγωνιστικό, πιο μεγάλο και βιώσιμο Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, με ταυτόχρονη απόκτηση και των εγκαταστάσεων της ΑΣΠΑΙΤΕ στο Μαρούσι.
Δε νοείται πανεπιστήμιο με 6 τμήματα, ειδικά σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη πρέπει να γίνουν ιδρυματικές συγχωνεύσεις.
Λείπει η κρίσιμη μάζα αλλά και η διεθνής απήχηση, όπως φαίνεται και από τις διεθνείς αξιολογήσεις (ελάχιστα ελληνικά ΑΕΙ συγκαταλέγονται στα 500 πρώτα).
Το Χαροκόπειο είναι ξεχωριστό ούτως η άλλως. Χωρίς γκράφιτι χώρο βανδαλισμούς με έλεγχο στην είσοδο εδώ και Χρόνια. Μοιάζει σας ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο.
Μπράβο και εις ανώτερα. Μεγάλες δόξες! Ποιος να μας το έλεγε ότι θα το ζούσαμε κι αυτό.