Διευθυντές Σχολείων: Ο ΠΔΕ Πελοποννήσου συγκρότησε τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής

10/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Ο Περιφερειακός  Διευθυντής Πελοποννήσου Δ. Οικονομόπουλος  συγκρότησε τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολείων.

Σχόλια (22)

Denim
|

@Rec
Σε παραπέμπω στο σχόλιο συναδέλφου Elva 29 Οκτωβρίου 12:17. Λέει αλήθειες....

@Rec
|

Για την συνέντευξη θα ανοίξουν φροντιστήρια είτε αν αποστάσεως,είτε δια ζώσης.Μην ανησυχείς λοιπόν,ρωτώντας από το φιλόξενο εσος,αν ξέρει κάποιος άλλος υποψήφιος το τι θα ρωτήσουν.Πληρωνεις και μαθαίνεις.Για SOS δεν ξέρω.

Εκπαιδευτικός
|

@Πλατάρος
Να βγει ερμηνευτική εγκύκλιος και να ερμηνεύει τι ? Αν θυμάστε αγαπητέ κ. Δ/ντα το 2011 που έβγαινα σωρηδόν οι ερμηνευτικές έμπαιναν κα έβγαιναν μόρια κατά το δοκούν π.χ. έχω κολλητό στο υπουργείο και είμαι Πληροφορικός να σου και μετράει η επιμόρφωση για Α επίπεδο αλλά δε μετράει το πτυχίο των Αγγλικών για τους ΠΕ06, έλα σου που μετά οι Αγγλίδες πήραν το αίμα τους πίσω το 15 και μετρούσαν τα πτυχία αγγλικών και όχι της πληροφορικής !!
Τέτοιες ερμηνευτικές θέλουμε ?
Τώρα να δεις, ποια βιβλία, ποια άρθρα, ποια πτυχία, ποια ακαδημαϊκή διδασκαλία, ποια επιμόρφωση κλπ αν αρχίσει να βγάζει εγκυκλίους δεν θα σταματάει και όλο και θα υπάρχουν ασάφειες ειδικά σε ένα νόμο που μετράνε σχεδόν τα πάντα.
Υπήρχαν ασάφειες στο νόμο? ΠΟΛΛΕΣ υπήρχε τρόπος να κλείσουν ΝΑΙ πχ
Ακαδημαϊκή διδασκαλία απάντηση αυτή που μετράει για επιλογή ΔΕΠ
Συγγραφικό έργο ότι υπάρχει σε Scholar ή Scopus ή Web of Science με 2 τουλάχιστον αναφορές + 0,25 για κάθε 100 αναφορές συνολικά 100 % ελέγξιμο.
2 παραδείγματα που είναι 100% οριοθετημένα ούτε έκανα δουλειά ΕΕΠ (αγγλικά) ούτε έκανα στη ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ ούτε τίποτα.
Τώρα δεν θα φτάνουν αν αρχίσουν τις εγκυκλίους.

Θα έχετε άπλετο (ίσως και άπειρο) χρόνο
|

@Rec 12 Νοε 2022 09:41
Μου κάνει εντύπωση η επιμέλειά σας. Πιστεύετε ότι ΔΕΝ θα έχετε αρκετό χρόνο για να προετοιμαστείτε? Εδώ οι 2.300 υποψήφιοι Σ.Ε. και είναι στον 7ο μήνα της "κύησης".... ενώ δεν εξετάστηκαν ακόμα, ούτε καν οι ενστάσεις τους για τα αντικειμενικά μόρια....

Πλατάρος Γιάννης
|

Το ξανάγραψα και το ξαναγράφω:
Η παντελής έλλειψη αναφοράς μιας λέξης για επίσπευση της διαδικασίας των κρίσεων εκ μέρους του λεγόμενου «συνδικαλισμού», πρέπει να εκπέμπει μια αλήθεια που ούτε εγώ θέλω να παραδεχθώ:
«ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ»
(Ενώ μας ενδιαφέρουν σφόδρα, τα ελάσσονα , τα μη έχοντα σχέση με την εκπαίδευση, τα άσχετα και τα ευτελή)
Αυτό εν τω μεταξύ, δεν γίνεται τώρα, αλλά ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ....
Δίκιο θα έχουν, ΔΕΝ γίνεται να μην έχουν δίκιο....Ας μην μπορώ να το εξηγήσω πλήρως. Κάποια νομοτέλεια που αγνοώ ισχύει...
Εν τω μεταξύ ΦΑΙΝΕΤΑΙ προδήλως, να αγνοεί ο Συνδικαλισμός το πολιτικό κόστος των μελών του, υποψηφίων στελεχών.
Εν τω μεταξύ, αν το αγνοεί το κόστος ο Συνδικαλισμός, (δηλ. η οικογένειά μας) τότε η εξουσία (η πιο μακριά) κατά μείζονα λόγο θα το αγνοεί προκλητικά ...
Ωστόσο δεν έχω ικανοποιητική εξήγηση και ας μου το εξηγήσει κάποιος άλλος παρακαλώ...

ERT
|

Το ερώτημα κ. Πλατάρε είναι ΓΙΑΤΙ ένα τέτοιο άχρηστο επιτελείο παραμένει στο τιμόνι του Υπουργείου; Δηλαδή πρέπει να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κρίσεις; Ή θα ανεχθούμε να μας εκβιάζει προεκλογικά η κάθε Κεραμέως για τοποθέτηση μετά τις εκλογές; Εδώ δεν ζητάμε κάποιο ρουσφέτι, ζητάμε την αποκατάσταση της νομιμότητας.

@Πλατάρος
|

Υπάρχουν πλέον φήμες ματαίωσης της διαδικασίας κρίσεων ΔΣΜ;

Rec
|

Υπάρχει κάποιος/ κάποια συνάδελφος που να έχει προετοιμαστεί για τη συνέντευξη,να βοηθήσει και άλλους?

Πλατάρος Γιάννης
|

Δυστυχώς δεν έχω κάποια αξιόπιστη πληροφορία, μόνο φήμες ματαίωσης...
Όταν δηλώνουν αδυναμία ασφαλούς ερμηνείας για μονοσήμαντη μοριοδοτηση οι Πανεπιστημιακοι των μεγάλων Συμβουλίων, τι να πουν τα πιο μικρά;
Η μοριοδοτηση και η ερμηνεία των νόμων, δεν είναι θέμα κοινής λογικής και κοινής αίσθησης περί δικαίου. Άλλως θα είμαστε όλοι δικηγόροι...
Η έναρξη του φύλου κύκλου ήταν η μη έκδοση εφαρμοστικων εγκυκλιων. Είχαμε πολλαπλές ερμηνείες για το ίδιο προσόν στου Δ. Ε. Μετά το ίδιο συνέβη με τους συμβούλους εκπαίδευσης. Έτσι είχαμε κοινές υποψηφιότητες. Η οποία εφαρμοστικη εγκύκλιος θα περιέπλεκε δικαστικά τα πράγματα. Αν βγει τώρα για τους ΔΣΜ, θα έχουμε περαιτέρω εμπλοκη δικαστική με τις δύο πρώτες υποψηφιότητες, δεδομένου, ότι αρκετοί θα είναι υποψήφιοι έως και σε 3 θέσεις. (ΔΕ, ΣΕ, ΔΣΜ) Έτσι, πολιτικά ερμηνεύοντας η πρώτη παράληψη οδηγησε σε δεύτερη και αναμένεται τρίτη παράληψη.
Για μένα, παντι κόστος, πρέπει να βγει μια ωραία λεπτομερής εφαρμοστικη εγκύκλιος - ευαγγέλιο και όποια παρενέργεια με δικαστήρια, προκύψει, ας προκύψει. Άλλως η ύστερη πλάνη θα είναι χειρω της πρώτης...
Να αναλάβουν και μια ευθύνη όσοι δεν έβγαλαν εγκύκλιο. Να βγάλουν τώρα.
Τα ερωτήματα που έχουν ήδη θέσει τα συμβούλια επιλογής Σ. Ε., να απαντηθούν μέσω εγκυκλίου γενικής εφαρμογής, από τους νομικούς του υπουργείου ή μισθωμένους του διοικητικού δίκαιο ΤΏΡΑ. (δηλ. Χτες)
Νομίζω ότι πρέπει να γίνει αυτό για να προλάβουμε κρίσεις ΔΣΜ οριακά, μέχρι τον Απρίλιο.
Νομίζω, ότι αν πάμε έτσι προλαβαίνουμε αν η προκήρυξη βγει το προσεχές δεκαήμερο το πολύ. Μετά δεν υπάρχει θετική πρόγνωση...
Μετά θα έχουμε απόδοση πολιτικών και άλλων ευθυνών. Ποιος το παίρνει πάνω του αυτό; Θα πάμε σε γνωστής ημερομηνίας εκλογές με ημιτελεις κρίσεις; (Θα εξαντληθεί ο Συνταγματικός χρόνος, θεωρουμε ως δεδομένο, άλλως δεν έχει κανένα νόημα να συζητούμε)
Παρ ότι ακούω φήμες ματαίωσης, ευελπιστώ για πραγματοποίηση, διότι το πολιτικό κόστος - εικάζω-θα είναι πολλαπλάσιο από το οποίο άλλο κόστος.
Για την συνέντευξη διαβάστε όποιον νόμο αναφέρεται στην αξιολόγηση. Τίποτε άλλο (Τα έχουμε πει)

Στελέχη στην εκπαίδευση
|

Τουλάχιστον ο κυριος Πλατάρος και κάποιοι άλλοι γράφουν εδώ και χρόνια, άρα όλοι λίγο-πολυ γνωρίζουν τις θέσεις και τις απόψεις τους.

Οι υπόλοιποι που τώρα διεκδικούν θέσεις ευθύνης στην Εκπαίδευση πού είναι;

Και πάλι επανέρχεται το αίτημα της ανανέωσης του προσωπικού, κάτι εξαιρετικά δύσκολο αν δε γίνουν μαζικοί διορισμοί νέων εκπαιδευτικών αυτή τη δεκαετία που θα αυξηθούν οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης.

Lucifer
|

40 μέρες σχεδόν από την αρχική προκήρυξη και ακόμη να συγκροτηθούν τα συμβούλια!

Γιάννης Ν
|

Τόσοι ΣΕΕ στην Περιφέρεια αλλά στις ΔΔΕ Αρκαδίας και Λακωνίας όπως στη ΔΠΕ Κορινθίας δε βρέθηκε . Γιατί άραγε;

ΤΕΟ
|

Ερώτημα. Για να ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής ΔΣΜ πρέπει να στελεχωθούν τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής όλης της Επικράτειας ??
Και αν ναι, πόσα είναι όλα τα ΤΣΕ και πόσα από αυτά έχουν ήδη στελεχωθεί ??

ΦΑΝΗΣ ΚΡΗΤΗ
|

Πες αλεύρι !!!!!Ο ΣΥΡΙΖΑ σε γυρεύει!!!! Συνεχίστε έτσι να μας κοροιδεύετε τον εκπαιδευτικό κλάδο. ..

ΛΕΩΝ ΑΘΗΝΑ
|

Κ. Πλάταρε,
Γιατί αργεί τόσο πολύ η προκήρυξη;;; Έχετε απάντηση;;;;;;

Φ.Φ.Φ.
|

Γιαννη Πλάταρε,
Θα γίνουν ποτέ οι κρίσεις;;;
Τι να διαβάσουμε;;;
Θα αφήσουμε τα κόκαλά μας στην τάξη χωρίς να έχουμε γίνει διευθυντές...καλά λένε κάποιοι ότι πρώτα θα εγκαινιαστεί το μετρό Θεσ/νίκης ...

Μαρίνα
|

Χωρίς αίτησή τους ; ; ; Νηπιαγωγοί για να αξιολογήσουν ΔΣΜ ; ; ; Τι να πει κάποιος ;;;Όλα αυτά με ξεπερνάνε ως άνθρωπο και ως εκπ/κό..! ! !

Nικόλας
|

Πολλά μέλη γράφει η ανακοίνωση ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ χωρίς να υποβάλλουν αίτηση, δηλαδή με το ζόρι ..Υπάρχουν και νηπιαγωγοί ΠΕ60 για να αξιολογήσουν ΔΣΜ ! ! ! ΚΑΤΆΝΤΙΑ ! ! !

Πιτσιφλής
|

Αν πάει πάντως κατηγορούμενος ο κύριος Γιάννης, εγώ θα ταξιδέψω στην Καλαμάτα να παρακολουθήσω τη δίκη και να παρέμβω, αν χρειαστεί.

Alexandros
|

Εξαιρετικά αφιερωμένο στα τοπικά συμβούλια....
Έχετε γεια βρυσούλες / λόγγοι, βουνά, ραχούλες....

Που σημαίνει
|

Ερχεται η προκηρυξη λοιπόν .

Στράτος
|

Ο συνάδελφος και σχολιαστής του esos Γιάννης Πλατάρος είναι μέλος ενός από αυτά τα Συμβούλια. Ελπίζουμε συνάδελφε να μας μεταφέρεις εδώ κάποια στοιχεία από την εξέλιξη της διαδικασίας.
Καλή δύναμη στο έργο σου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ