Αλλαγές στους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) και στους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών πανελλαδικών εξετάσεων 2023

Η νέα υπουργκή απόφαση

11/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Υπογράφηκε  και στάλθηκε, προς δημοσίευση, στο Εθνικό Τυπογραφείο η Φ.251/140232/A5/11-11-2022 Υπουργική Απόφαση, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και οι Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, τόσο αυτών που ορίστηκαν αρχικά όσο και αυτών που έχουν τροποποιηθεί κατόπιν πρότασης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Συναρμόδιων Υπουργείων, για την συμμετοχή των υποψηφίων  στις Πανελλαδικές εξετάσεις  έτους 2023,  για εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε.

Σχόλια (3)

@Μαίρη11 Νοε 2022 16:27
|

Έχετε καταλάβει οτι η ΕΒΕ ειναι πολλές φορές χειρότερη απο τη βάση του 10 ????
Για τα δε ειδικά μαθηματα ειναι στο επίπεδο του 15 και πάνω???

Να ξέρουμε τι ισχύει πριν γράψουμε κάτι, έστω κι ανώνυμα..

Αλλαγές στον χάρτη των ΑΕΙ
|

Ευθύνη του Υπουργείου και των ακαδημαϊκών οι αλλαγές στον χάρτη των ΑΕΙ - οι συντελεστές στα εξεταζόμενα μαθήματα και στην τελική ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία εισαγωγής δεν εξισορροπούν τις χρόνιες στρεβλώσεις.

Μαίρη
|

Υποσχεθήκατε την καθιέρωση της βάσης του 10 για όλους και θεσμοθετήσατε την ΕΒΕ. Σιγά σιγά ολισθαίνατε προς την επιστροφή του προηγούμενου συστήματος.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ