Εγκύκλιος με διευκρινίσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεί

15/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Εγκύκλιο  με διευκρινίσεις για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία έτους 2022-23, εξέδωσε το  υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα η εγκύκλιος ορίζει τα εξής:

Για τους εκπαιδευτικούς που διορίζονται απευθείας σε Μουσικά Σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης καθώς και για τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης που μετατάσσονται σε Μουσικά ή Καλλιτεχνικά Σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης δεν απαιτείται πενταετής διδακτική εμπειρία σε σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης για τις μεταθέσεις σε Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

Με την άποψη αυτή συνηγορούν και τα εξής:

  • Κατά πάγια διοικητική τακτική και βάσει της υπ ́αρ. 128882/Δ2/19-11-03 διευκρινιστικής οδηγίας «η διάταξη του άρθρου 8 περ. Β, παρ. 1β του ΠΔ 100/97 όπου ορίζεται ότι για τις μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία απαιτείται πενταετής διδακτική εμπειρία στα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ, αναφέρεται στη μετάθεση καθηγητών μουσικής από μη Μουσικά σε Μουσικά Σχολεία. Κατά συνέπεια πρέπει να γίνει δεκτό ότι για τη μετάθεση καθηγητών μουσικής από Μουσικά σε Μουσικά Σχολεία δεν απαιτείται πενταετής διδακτική εμπειρία σε σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης.
  • Άλλωστε, κατά το χρόνο έκδοσης του Π.Δ. 100/97 όπου ορίζεται ότι για τις μεταθέσεις στα Μουσικά Σχολεία απαιτείται πενταετής υπηρεσία σε σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης, δεν γίνονταν διορισμοί κατευθείαν στα Μουσικά Σχολεία. Αν ακολουθηθεί αυτή η ρύθμιση, δηλαδή της πενταετούς υπηρεσίας σε σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης θα έχουμε το εξής αντιφατικό: Να μπορεί ένας καθηγητής να διοριστεί σε Μουσικό Σχολείο, αλλά να μην μπορεί να μετατεθεί.»
  • Επιπλέον, επειδή η μετάταξη κατά πάγια νομολογία του ΣτΕ   αναλύεται σε ταυτόχρονη απόλυση από μια θέση και διορισμό σε μια άλλη, και κατά συνέπεια λογίζεται ως οιονεί διορισμός, η απαλλαγή της πενταετούς διδακτικής εμπειρίας σε σχολεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης εφαρμόζεται κατ ́ αναλογία και για τους σύμφωνα με το αρ. 167 του ν. 4823/21 (136 Α ́) μετατασσόμενους εκπαιδευτικούς Α/θμιας Εκπ/σης σε Μουσικά ή Καλλιτεχνικά Σχολεία της Β/θμιας Εκπ/σης.

Σχόλια (1)

αν δεν εξορθολογιστεί
|

άμεσα το πλαίσιο επί το λογικότερο και διαφανέστερο και δεν κλεισουν χαζοπαράθυρα αδικίας, δεν γίνεται δουλειά, μπάχαλο παντού η ΝΙΚΗ . τρια χρόνια τι έκανε ;;;;; ούτε κρίσεις, ούτε βιβλία, ουτε ακαδημαϊκό χάρτη, ούτε σοβαρή νομοθεσία (ό,τι ψήφισε απλώς είναι ανεφάρμοστο κατά 70-90% και ατελέσφορο 100% σε όλες τις βαθμίδες και ΓΓ)... καν τίπουτα ;;;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ