ΠΑΔΑ: Συνεργασία με τον νεοσύστατο Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Αποφοίτων του Ιδρύματος

15/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση υποδέχθηκε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, τους εκπροσώπους του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αποφοίτων Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Σταύρο Δουλκερίδη, Πρόεδρο ΔΣ και Ιωάννη Κολλιαλή, Γενικό Γραμματέα, παρουσία του Προέδρου του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος καθηγητή Σταύρου Καμινάρη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανακοίνωση της νόμιμης αναγνώρισης του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Αποφοίτων ΠΑΔΑ από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, η εξέταση της δυνατότητας φιλοξενίας γραφείων του Συλλόγου στις εγκαταστάσεις του ΠΑΔΑ, δράσεις δραστηριοποίησής του, η ανταλλαγή απόψεων, καθώς και η συνδρομή του Πανεπιστημίου στη διεκδίκηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των νέων μηχανικών 5ετούς φοίτησης,  καθώς και περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας.

Ο  Πρύτανης καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους την υποστήριξη του Ιδρύματος στις προσπάθειές τους και την συμπόρευση στο δίκαιο δικαίωμά τους για εργασία βάσει των επαγγελματικών τους προσόντων.

Ανέφερε ότι οι διπλωματούχοι μηχανικοί 5ετούς φοίτησης του ΠΑΔΑ ξεπερνούν ήδη τους 750 και ότι φαίνεται να υλοποιείται η εφαρμογή του άρθρου 66 του Ν. 4610/7.5.2019 (ΦΕΚ Α΄ 70) για την πρόταση αντιστοιχίας Τμημάτων Σχολών Μηχανικών του ΠΑΔΑ, με Τμήματα Πολυτεχνικών Σχολών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Επίσης, ανέφερε την συγκρότηση της προβλεπόμενης Επιτροπής από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, όπως και την έκδοση της απόφασης των Υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου 4124/3.8.2022 (ΦΕΚ Β΄ 4124), με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται ώστε ένα Τμήμα Σχολής Μηχανικών να θεωρηθεί αντίστοιχο με Τμήμα Πολυτεχνικής Σχολής, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο πιστοποιείται η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών.

Επιπλέον είπε ότι ήδη έχει σταλεί στην ως άνω Επιτροπή η προβλεπόμενη έγκριση από την Σύγκλητο του ΠΑΔΑ των προγραμμάτων σπουδών των  Τμημάτων Μηχανικών και η βεβαίωση για την ύπαρξη των αναγκαίων υποδομών για τη λειτουργία των εργαστηρίων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ικανοποιητική πρόοδο πιστοποίησης Τμημάτων Μηχανικών, αλλά και λοιπών του ΠΑΔΑ, από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, που συνδέεται με την προηγούμενη διαδικασία.

Οι παρόντες εξέφρασαν την αμοιβαία ικανοποίησή τους και αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν τις συναντήσεις τους και τον συντονισμό των ενεργειών τους.

Σχόλια (5)

@@@
|

Νομίζω ότι πρέπει να ρίξετε όλο το βάρος σας στα επαγγελματικά δικαίωματα των μηχανικών. Ενεργοποιήστε και τους φοιτητές στις σχολές μηχανικών. Γιατί μέχρι τώρα άνθρακας ο θησαυρός.

@αποφοιτοι παδα
|

Διπλωματούχοι αγαπητέ και όχι πτυχιούχοι.

αποφοιτοι παδα
|

ποτε αποφοιτησαν οι πρωτοι πτυχιουχοι μηχανικοι 5ετους φοιτησης απο το παδα;;;
το 2019 δεν μπηκαν οι πρωτοι φοιτητες μηχανικοι στη σχολη ως παδα,;;;
η ηταν νωριτερα..;;

Πότε όμως
|

Αυτά ακούγονται πολύ καιρό. Οι απόφοιτοι κάτοχοι integrated master's βρίσκονται σε ομηρία χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Μόνο στην Ελλάδα αυτά. Η επιλογή γιατί δεν συνεδριάζει; Γιατί;

Δημήτρης ΠΑΔΑ
|

Παντα τέτοια να βλέπουμε στη σχολή μας!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ