ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Μήνυμα Πρύτανη ΕΛΜΕΠΑ για την 17η Νοεμβρίου 2022

Δημοσίευση: 17/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Η εξέγερση των φοιτητών κατά της χούντας των συνταγματαρχών στις 17 Νοέμβρη του 1973 για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» αποτελεί, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, πηγή έμπνευσης της νεολαίας και ολόκληρου του λαού μας. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία και η υπερίσχυση σε πολλές χώρες εθνικιστικών, απολυταρχικών καθεστώτων απειλούν ευθέως την ειρήνη, την ελευθερία και τη δημοκρατία.

Η πρωτόγνωρη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη οδηγεί μεγάλα στρώματα της κοινωνίας στη φτωχοποίηση και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Συνεπώς, οι αγώνες για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνική αλληλεγγύη και δικαιοσύνη είναι σήμερα εξαιρετικά επίκαιροι.

Για τις νέες και τους νέους, η ενίσχυση του δημόσιου, δημοκρατικού, ανοιχτού Πανεπιστημίου, η αύξηση της κρατικής επιχορήγησης για τα ΑΕΙ στα επίπεδα του ευρωπαϊκού μέσου όρου, η παροχή ποιοτικής, σύγχρονης μόρφωσης, αλλά και το δικαίωμα για σταθερή, αξιοπρεπή εργασία, αποτελούν πρωταρχικές ανάγκες και αντικείμενα συλλογικών διεκδικήσεων.

Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καλούμε τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να συνεχίσουν να ονειρεύονται, να διεκδικούν ουσιαστική, πολύπλευρη μόρφωση και να αγωνίζονται για μια δικαιότερη κοινωνία κι ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Καθ. Νίκος Κατσαράκης

Σχόλια (2)

 
Ενιαίο Πανεπιστήμιο Κρήτης
18 Νοε 2022 00:54

Ένα πανεπιστήμιο χρειάζεται η Κρήτη, ήταν μεγάλο λάθος σχεδιασμού η διάσπαση των σχολών του Πανεπιστημίου (έτος ίδρυσης το 1974) και του Πολυτεχνείου (έτος ίδρυσης το 1978) και του ΤΕΙ μετέπειτα.

Οι φοιτητές θα επωφεληθούν τα μέγιστα από ένα ενιαίο ΑΕΙ με 18-20 Τμήματα, ώστε να καλύπτονται όλα τα γνωστικά αντικείμενα και να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα των προγραμμάτων σπουδών παράλληλα με το υψηλό επίπεδο ποιότητας.

 
Πολλά μπράβο στο ΕΛΜΕΠΑ!!!
17 Νοε 2022 20:52

Αναδύθηκε μέσα από τις στάχτες του πρώην ΤΕΙ Κρήτης, μετά από μεγάλο αγώνα του κυρίου Κατσαρακη Πρύτανη.
Ο ίδιος υποστήριξε από πολύ νωρίς την μετεξέλιξη του Ιδρύματος σε Πανεπιστήμιο και η φοιτητική και Ακαδημαϊκή κοινότητα του το χρωστά.
Ένα όνειρο πήρε σάρκα και οστά, μένει να δούμε στο άμεσο μέλλον τα επαγγελματικά δικαιώματα που θα προκύψουν από τα νέα τμήματα ιδίως των Μηχανικών και Γεωπονίας που είναι πενταετή.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.