ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Στο Πειθαρχικό Διευθυντής Σχολείου για συμμετοχή στην απεργία –αποχή για Μέντορες-Συντονιστές

Δημοσίευση: 20/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής  παραπέμφθηκε   Διευθυντής   Γυμνασίου Πειραιά και μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο λόγος;

Σύμφωνα με ανακοίνωση της  ΕΛΜΕ  Πειραιά ο  Διευθυντής  του  Γυμνασίου Πειραιά κλήθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά να δώσει “εξηγήσεις” για το γεγονός ότι  δεν όρισε Μέντορες και Συντονιστές.

Ο Διευθυντής του σχολείου, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΜΕ, απάντησε, δηλώνοντας πως συμμετέχει στην απεργία-αποχή  την οποία  κήρυξε η ΕΛΜΕ Πειραιά, από κοινού με την συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών  του σχολείου.

Ετικέτες: 
ΕΛΜΕ Πειραιά

Σχόλια (26)

 
Πλατάρος Γιάννης
23 Νοε 2022 00:06

@Προφανώς
Καταδήλως, δεν γνωρίζετε, ότι ο Διευθυντής, με ατομική του απόφαση, μπορεί να αναθέτει οποιοδήποτε καθήκον του , ακόμα και της υπογραφής εγγράφων σε οποιονδήποτε εκπαιδευτικό και να ασκεί άνωθεν υψηλή εποπτεία.
Ισχύει σε όλο το Δημόσιο, ανέκαθεν , λίγοι το γνωρίζουν. (Λίγοι Διευθυντές, δεν αναφέρομαι σε μη διευθυντές)

 
προφανώς
22 Νοε 2022 09:50

-ο άνθρωπος το ήξερε ότι πάει για παράβαση καθήκοντος
-ο νόμος απαράδεκτα - αλλά ψηφισμένα , όπως ΟΛΟΙ οι άσχετοι και μη εφαρμοσμένοι νόμοι της κεραμέως , ούτε ΕΝΑΣ πλήρως , κατάρτισης, στελεχών κλπ κλπ- σπερνει διχόνοια και παραλογισμό : δεν θες και σε κάνει με το ζόρι ο υπερδιευθυντής ! αντί πχ να λέει το αναλαμβάνει ο διευθυντής-το στέλεχος που πληρώνεται κιόλας τις υπεραρμοδιοτητες. ο αυταρχισμός σε όλα. έχει δυναμιτίσει το κλίμα σε όλα τα σχολεία που παλευουν να ισορροπήσουν (σε κάποια η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί)
-ο νόμος θα ακυρωθεί, αν και όταν άμεσα αλλάξει η κυβέρνηση. τόσο απλά.
-σε αναμονή όλος ο κλάδος μπας και σωθεί τίποτα
-τα σχόλια κομματικών κλακαδόρων απλώς φαιδρά και κενά ουσίας, την οποία πολλοί εδώ την αναφέρουν, αλλά...

 
@Πλατάρος Γιάννης
22 Νοε 2022 08:21

Οι πράξεις είναι μέρος της εργασίας μας. Γιατί το ένα το θεωρείτε εργασία και το άλλο καθήκον; Ποιό είναι το κριτήριο; Και επιτρέπεται η απεργία στην εργασία άλλα όχι στο καθήκον; Δεν ταυτίζονται;
Τέλος πάντων, η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε ούτε εγώ ούτε εσείς αρμόδιοι να κρίνουμε ποιά είναι η αλήθεια.

 
ERT
21 Νοε 2022 23:56

Η παράβαση καθήκοντος είναι ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα. Άρα, αναμένουμε και απόλυση των εν λόγω "επαναστατών"΄΄; Σε κάθε περίπτωση, ΜΠΡΑΒΟ στον ΔΔΕ Πειραιά.

 
Πλατάρος Γιάννης
21 Νοε 2022 20:17

@διευκρινησεις για την απεργία.
1. Εχουμε συνταγματικό δικαιωμα να μην πηγαίνουμε στην εργασία χάνοντας το μεροκαματο(1/25 επί του καθαρου+φόρου, που πάρα κρατείται από το καθαρό. Ίσως έχει γίνει χειρωτερη η εξίσωση τα τελευταία χρόνια.)
2. Έχουμε δικαίωμα να πηγαίνουμε στην δουλειά αλλά λ. Χ. να μην βαθμολογούμε γραπτά. Τότε αυτό είναι τμήμα της εργασίας και περικοπτεται τμήμα του μεροκάματου. Έχει γίνει παλιά.
Το να πηγαίνεις στην δουλειά σου και να μην εκτελείς καθήκον σου (εδώ να ορίσεις με προσωπική σου πράξη Μέντορα είτε συντονιστή ενδοσχολικο,, αυτό λέγεται "παράβαση καθήκοντος" και διώκεσαι πειθαρχικα.
Αυτή είναι η αλήθεια....

 
Τάξις και ηθική βεβαίως βεβαίως
21 Νοε 2022 16:36

Μεγάλο "καημό" βλέπω ότι έχουν κάποιοι, με το νόμο για τους μέντορες. Οι υπόλοιποι 999 νόμοι που ΔΕΝ εφαρμόζονται στη χώρα μας, δεν τους απασχολούν καθόλου?

 
ΜΠΑΤΣ. Σ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
21 Νοε 2022 15:58

Ο συνάδελφος έπρεπε να παραιτηθεί.Δε νοείται να κατέχει θέση ευθύνης αλλά να αρνείται να εφαρμόσει τη νομοθεσία .

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
21 Νοε 2022 15:51

Κάτι που δεν είδα να γράφουν οι άλλοι σχολιαστές είναι ότι οι ΕΛΜΕ και τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να προκηρύσσουν απεργίες , αλλά μόνο στάσεις εργασίας !

 
Δισκοβόλος
21 Νοε 2022 15:40

@ @ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ 21 Νοε 2022 10:50
Απάντησα κυριολεκτικά επί της ουσίας επισημαίνοντας προς όλους τους "νομιμόφρονες" ότι οι κραυγές τους αφορούν το δευτερεύον και όχι το ουσιώδες! Και το ουσιώδες είναι οι προκλητικές κυβερνητικές παρανομίες επί νόμων και συνταγματικών διατάξεων! Κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι βοά το σύμπαν εδώ και καιρό με τις μεθοδεύσεις Κεραμέως που μας έφερε ένα νόμο με πανηγυρικούς τόνους - κάποιοι ενθουσιώδεις δεξιοί τον χαρακτηρίζουν ως τον "καλυτερότερο" ever!!!! - τον οποίο η ίδια αρνείται να εφαρμόσει εδώ και 2,5 χρόνια προκειμένου να εκλεγούν κανονικοί διευθυντές στα σχολεία και ήδη τον ακυρώνει με αδιανόητες τροπολογίες που θα επιτρέπουν να γίνουν διευθυντές ακόμη και νεοδιόριστοι πριν καν μονιμοποιηθούν! Ο απόλυτος δηλαδή διασυρμός θεσμών και νόμων!
Βεβαίως όποιος παραβιάζει τον ισχύοντα κάθε φορά νόμο (καλό ή κακό, δεν έχει σημασία) υφίσταται τις συνέπειες κι αυτό ισχύει απολύτως και για τους συνδικαλιστές. Φαντάστηκες ότι θα έλεγα κάτι διαφορετικό; Αλλά αυτό που εσύ γράφεις εν πλήρη αγνοία κι εν πλήρη δεξιώ παροξυσμώ, ότι δηλαδή ο εκπαιδευτικός έχει ορκιστεί πως δε θα κάνει απεργία κατά της εφαρμογής νόμου αποτελεί χονδροειδέστατη παραποίηση της αλήθειας και βεβαίως δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια! Δυστυχώς για κάποιους υπερβολικά δεξιούς σ' αυτό τον τόπο έχουμε κουτσά στραβά δημοκρατικό πολίτευμα, το οποίο κατοχυρώνει ως νόμιμο το δικαίωμα κάθε πολίτη να απεργεί! Φοβούμαι πως δεν το έχεις καταλάβει αυτό και συγχέεις τα πράγματα, όπως συχνά το κάνει και η υπουργός που διαλαλεί ότι δεν επιτρέπεται η απεργία κατά ψηφισμένου νόμου μπερδεύοντας σκόπιμα βέβαια το νόμιμο δικαίωμα της απεργίας με τη υποχρεωτική εφαρμογή του νόμου, δυο εντελώς διαφορετικά πράγματα!
Όσο λοιπόν κι αν πέφτεις από τα σύννεφα, η αλήθεια που δεν καταλαβαίνεις είναι πολύ απλή: Ναι, εφαρμόζω τον νόμο ακόμη κι αν διαφωνώ μαζί του, ενώ παράλληλα αγωνίζομαι με όλα τα διαθέσιμα νόμιμα μέσα (π.χ. απεργία), για να τον ανατρέψω! Κατανοητό;

 
@Πλατάρος Γιάννης
21 Νοε 2022 14:40

Επιτρέψτε μου, άλλα δεν είμαι σίγουρος ότι είναι έτσι. Όταν απεργείς δεν παρέχεις εργασία που σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να παρέχεις. Είσαι παράνομος; Όχι, γιατί υπάρχει προκηρυγμένη αντίστοιχη συνδικαλιστική ενέργεια από το σωματείο. Φυσικά πρέπει να υπάρχει και η αντίστοιχη περικοπή μισθού, άλλα αυτό αφορά την εργοδοσία. Δεν βλέπω κάποια διαφορά από την παρούσα κατάσταση, ούτε ευθύνη στον εργαζόμενο. Υπάρχει προκηρυγμένη ενέργεια που αν δεν κριθεί παράνομη θεωρείται νόμιμη. Το πώς την προκήρυξαν, βασιζόμενοι σε ποιά νομικά τερτίπια και αν είναι νόμιμο το σωματείο και η ενέργεια, δεν θα το κρίνουμε εμείς.

 
ΠΟΛΙΤΗΣ
21 Νοε 2022 14:17

Παραπομπή στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής σημαίνει ότι η υπόθεση ενδέχεται να εξεταστεί σε μια πενταετία το νωρίτερο. Αν προλάβει τελικά να εξεταστεί και δεν παραγραφεί, ο συνάδελφος, είμαι βέβαιος ότι θα αθωωθεί.

 
μια απάντηση από άσχετο του χώρου
21 Νοε 2022 14:04

νεοδιόριστος διευθυντής (λιγότερα απο 5 χρόνια ΜΟΝΙΜΟΣ με ΦΕΚ αλλά με 15ετή προϋπηρεσία) 1. μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για ΔΣΜ ; και μετά την τροπολογία 2. είναι υποχρεωμένος να έχει μέντορα ορισμένο από τον υπερδιευθυντή ; ευχαριστώ

 
ΓΙΑΝΝΗΣ
21 Νοε 2022 13:23

ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ... Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ, ΔΗΛΩΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ/ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΕΥΘΥΝΗ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ...

 
Πείτε μας τι έχουμε κερδίσει....
21 Νοε 2022 12:58

Να μας πουν οι έχοντες και κατέχοντες θέσεις στα όργανά μας (εννοώ τα συνδικαλιστικά) τι έχουμε κερδίσει από το 1983 που διδάσκω μέχρι σήμερα, με τους αγώνες που έχουμε κάνει και τα χρήματα που έχουμε χάσει από τις απεργίες... . ΤΙΠΟΤΑ.... ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ... είναι η ντροπή της εκπαίδευσης αυτό...

 
Πλατάρος Γιάννης
21 Νοε 2022 11:59

@ Για την απεργία χωρίς περικοπή μισθού.
Η περικοπή μισθού εφαρμόζεται σε νόμιμη απεργία. Εδώ δεν έχουμε νόμιμη απεργία, διότι αν καλώς θυμάμαι, η απόφαση του Εφετείου επεξετείνετο και σε οτιδήποτε απαιτούσε μη συμμόρφωση με τον νόμο της αξιολόγησης (αν κάνω λάθος να με διορθώσετε)
Ένας άλλος συμπληρωματικός λόγος είναι ότι η όποια απόφαση της ΕΛΜΕ είναι εκτός νομίμου πλαισίου. (Θέλει συνελεύσεις με απαρτία κτλ που δεν υφίστανται)

 
Πλατάρος Γιάννης
21 Νοε 2022 11:51

@Απορία
Απεργίες γίνονται κυρίως ενάντια σε νόμους που απαιτείται η αλλαγή τους!
ΣΩΣΤΑ!
Μέχρι να αλλάξουν όμως , εφαρμόζονται οι παλιοί νόμοι.
Για παράδειγμα, μέχρι να αλλάξει το μισθολόγιο, εφαρμόζεται το παλιό.
Μέχρι να αλλάξει ο νόμος για τους μέντορες, εφαρμόζεται.
Είναι ΦΟΒΕΡΟ να εξηγώ -τα αυτονόητα για εμένα- σε εκπαιδευτικούς Λειτουργούς.
Εξαιρουμένης της τρολιάς -που εδώ δεν το πιστεύω, διότι υπάρχουν πολλοί με αυτή την αιτίαση- ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΦΟΒΕΡΟ !....

 
ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ
21 Νοε 2022 11:28

Απεργία χωρίς περικοπή μισθού θέλουν μόνο οι Έλληνες στην Ελλάδα...

 
Απορία
21 Νοε 2022 11:15

Δηλαδή όλοι/όλες εσείς που λέτε πως είναι νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί και πως δεν γίνεται να απεργείς ενάντια σε κάποιο νόμο, μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε σε ποια περίπτωση μπορείς να απεργήσεις;

Ρωτάω, γιατί από όσο γνωρίζω, όλες οι απεργίες γίνονται για να αλλάξουν κάποιοι νόμοι (είτε ψηφισμένοι, είτε προς ψήφιση) για τα εργασιακά κάποιου κλάδου, ή για τα οικονομικά και ούτε καθεξής.

 
@ ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ
21 Νοε 2022 10:50

Επί της ουσίας δεν απαντάς... Υπάρχει νόμος ?? Πρέπει να εφαρμοστεί?? Η απεργία κατά της εφαρμογής του νόμου προβλέπεται από την σύμβαση που έκανες με το δημόσιο?? προβλέπεται από το καθηκοντολόγιο?? αν ΝΑΙ πες μας να μάθουμε που αναφερεται... είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τη νομοθεσία ή τις βουλε΄ς των συνδικαλιστών που δεν εκπροσωπούν πλέον τους εκπαιδευτικούς??

 
Δισκοβόλος
21 Νοε 2022 09:51

@Δώσε πόνο...
Όλα αυτά τα στομφώδη περί παράβασης καθήκοντος και λοιπά αναρωτήθηκες ποτέ ότι πρώτα απ' όλους θα 'πρεπε να τα απευθύνεις στην ίδια την υπουργό που έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην παράβαση και παραβίαση ακόμη και της δικής της νομοθεσίας; Και μη μου πεις ότι δεν καταλαβαίνεις σε τι αναφέρομαι!
Αφήστε λοιπόν κάποιοι τις κομματικές παρωπίδες και στρέψτε το ενδιαφέρον σας εκει που πρέπει, εκεί που είναι η πηγή κάθε παθογένειας, και μην προσπαθείτε να μεγαλοποιείτε τα δευτερεύοντα, όταν οι κορυφαίοι θεσμικοί παράγοντες αποτελούν το χειρότερο παράδειγμα και οι πράξεις τους βλάπτουν το σύνολο.

 
Σημαία της επανάστασης από ΕΛΜΕ
21 Νοε 2022 09:16

Δηλαδή όποιος δεν θέλει να ακολουθήσει τη νομοθεσία και είναι μέλος κάποιας ΕΛΜΕ ξεκινάει ο αγώνας και ο πόλεμος ? προϋπόθεση όμως είναι να έχει κηρύξει απεργία για το θέμα ο συνδικαλισμός. Δεν έχετε καταλάβει μέλη των ΔΣ των ΕΛΜΕ ότι σας έχουν έχουν γυρίσει την πλα΄τη όλοι... δείτε στις συνελεύσεις πόσοι έρχονται ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ?
ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ...

 
Πλατάρος Γιάννης
21 Νοε 2022 09:10

Ο Διευθυντής ξέρει ότι είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τον νόμο.
Ο Διευθυντής ξέρει ότι δεν μπορεί να ακούει οποιονδήποτε τρίτο που του λέει να μην εφαρμόσει τον νόμο.
Ο Διευθυντής, εφ όσον έχει αντίρρηση να εφαρμόσει τον νόμο, οφείλει να δεχθεί την οποία ποινή του επιβληθεί.
Η απαίτηση μη εφαρμογής του νόμου, ισοδυναμεί απαίτηση κατάλυσης του Πολιτεύματος της Δημοκρατίας.
Η καταγγελουσα ελμε, δεν έχει επίγνωση του καθηκοντολογίου των Δ. Υ. ;

 
κάπως έτσι
21 Νοε 2022 09:08

Σκεφτείτε διαφορετικά. Ένας διευθυντής να προσπαθει να πείσει εκπαιδευτικό να κάνει εφημερία και να δηλώνει αποχή . Κάπως έτσι.

 
Δώσε πόνο...
21 Νοε 2022 08:23

Η νομοθεσία είναι νομοθεσία για να εφαρμόζεται από οποιονδήποτε την καθιερώνει. Πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι και μάλιστα λειτουργοί, είναι υποχρέωση μας και καθήκον μας να τηρούμε τους νόμους, μη ξεχνάτε ότι έχουμε δώσει όρκο. Όποιος διαφωνεί τώρα θα έπρεπε να είχε διαφωνήσει με το διορισμό του και να μην επέλεγε να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Αυτό ήταν εις γνώση μας... όποιος δεν θέλει να υπακούει να κάνει άλλη δουλειά στο χέρι του είναι... δεν κατάλαβα τι πάει να πει είναι μέλος της ΕΛΜΕ και περνάει πειθαρχικό.. δηλαδή οι συνδικαλιστές έχουν ασυλία ... είναι παράβαση καθήκοντος και επιφέρει απόλυση αν λειτουργήσει σωστά το συμβούλιο ....

 
Χαρά
21 Νοε 2022 06:03

Θα πρότεινα μόνιμα απεργία αποχή και από τα μαθήματα . Εννοείται ότι καλείσαι και αναπτύσσεις το σκεπτικό σου περί αποχής.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.