ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

«Είναι δύσκολο να είστε υπουργός Παιδείας;» ρώτησαν οι μαθητές στην Ν. Κεραμέως στο Γυμνάσιο-Λύκειο Λονδίνου-Τι απάντησε η υπουργός

Τι είπε η Ν. Κεραμέως με τη νέα υπουργό Παιδείας της Μ. Βρετανίας, Gillian Keegan
Δημοσίευση: 22/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Είναι δύσκολο να είστε υπουργός Παιδείας;», «Πώς επηρεάζει το BREXIT την παιδεία;», "Γατί αποφασίσατε να γίνεται υπουργός Παιδείας;".

Αυτές ήταν  μερικές από τις ερωτήσεις που  έθεσαν οι μαθητές του ελληνικού Γυμνασίου-Λυκείου Λονδίνου στην υπουργό Παιδείας Ν.Κεραμέως, κατά τη σημερινή επίσκεψή στο σχολείο.

Η Ν. Κεραμέως  στην πρώτη ερώτηση απάντησε στους μαθητές  ότι είναι απαιτητική  η δουλειά του υπουργού Παιδείας και σημείωσε πως "από τη στιγμή που έχω την τιμή να υπηρετώ σε αυτή τη θέση  μου δίνεται και η δυνατότητα να δουλέψω για τη μεγαλύτερη  επένδυση που πιστεύω ότι μπορεί να γίνει  σ΄ αυτή τη χώρα που είναι η Νέα Γενιά".

Στην ερώτηση "Γιατί αποφασίσατε να γίνεται υπουργός Παιδείας;"  απάντησε ότι "Δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος  θα γίνει υπουργός αλλά  το αποφασίζει ο πρωθυπουργός".

Στην ερώτηση «Πώς επηρεάζει το BREXIT την παιδεία;» η Ν. Κεραμέως   αναφέρθηκε στις επιπτώσεις  στους εκπαιδευτικούς σχετικά με τη Βίζα κλπ  

Η Ν. Κεραμέως σχετικά με την επίσκεψή της στο Γυμνάσιο -Λύκειο του Λονδίνου δήλωσε πως έγινε    "μια ιδιαίτερα ζωηρή συζήτηση με τους μαθητές" και του ευχαρίστησε  θερμά "για την ενθουσιώδη υποδοχή που μου επιφύλαξαν αλλά και για όλη την προσπάθειά τους, των εκπαιδευτικών και γονέων τους, του Πρέσβη μας, της Αν. Συντονίστριας εκπαίδευσης και της ελληνικής κοινότητας εν γένει, για τη διατήρηση και διάδοση όχι μόνο της ελληνικής γλώσσας, αλλά και του πολιτισμού και των αξιών μας".

Στηρίζουμε τα σχολεία μας στην Ομογένεια με όλες μας τις δυνάμεις,τόνισε η Ελληνίδα υπουργός Παιδείας.

Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν

Η Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε σήμερα με τη νέα υπουργό Παιδείας της Μ. Βρετανίας, Gillian Keegan, (σ.σ. η πρώτη συνάντησή της Βρετανίδας υπουργού  με  υπουργό Παιδείας άλλης χώρας).

Στη συνάντηση συζητήθηκαν δύο βασικά ζητήματα:

  • η  ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και βρετανικών πανεπιστημίων προς όφελος των ακαδημαϊκών μας κοινοτήτων,
  • η  επίλυση ζητημάτων που έχουν προκύψει μετά το Brexit για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν στα ελληνικά μας σχολεία στη Μ. Βρετανία.

"Την ευχαριστώ θερμά για τη γόνιμη συνεργασία και τη διάθεση να συσφίξουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των δύο μας χωρών μέσω της εκπαίδευσης" , δήλωσε η Ελληνίδα υπουργός Παιδείας .

Ετικέτες: 
Νίκη Κεραμέως

Σχόλια (22)

 
@Γονιος
24 Νοε 2022 19:46

Μπράβο και σε εσενα που την στηρίζεις και θα την ψηφίσεις στις εκλογές. Μην ξεχάσεις μετά να επιστρέψεις στο Η. Β.!

 
Nick. G.
24 Νοε 2022 19:37

@ ερωτευμένε ΠΕ 86 ,εύχομαι ολόψυχα να πάνε τα πράγματα όπως τα θες με την ΠΕ 70( έχω μια υποψία ότι ίσως την ξέρουμε εδώ . Ποιήματα κ.τ.λ για αυτήν μόνο έχω δει εδώ μέσα.)
Γι 'αυτό ρε esos σε αγαπώ γιατί έχεις ποικιλία σχολιαστών ,δεν είσαι καθόλου,μα καθόλου βαρετό και με κάνεις να ξεχνάω έστω και λίγο τα καθημερινά προβλήματα. Πολλές φορές στα διαλείμματα ,στο γραφείο συζητάμε τις ειδήσεις που δημοσιεύεις και τα σχόλια που γράφουν από κάτω. Παλιότερα δεν θυμάμαι να το κάναμε αυτό .Τώρα όμως, τουλάχιστον στο δικό μου το σχολείο,(γυμνάσιο) σε διαβάζουμε όλοι. Έχεις ανέβει πολύ esos .Keep up the good work.!
Υ.Γ @ Δισκοβόλος και @ Πιτσιφλής you are the best

 
ΠΕ 86
24 Νοε 2022 11:14

@Πιτσιφλής
Εκουζουλάθηκα ολότελα. Θαρρώ πως και το λίγο μυαλό που 'πόμεινε θα μου το πάρει κι αυτό.( Όχι η Κεραμέως )

 
Πιτσιφλής
24 Νοε 2022 07:25

@ ΠΕ 86
Δεν σε πιστεύω. Κι αυτή ως ΠΕ70 κινείται στα σχολεία. Ούτε ο κύριος Γιάννης...
Μα είναι δυνατόν;
Εσωκουζουλάθηκες;
Τι άλλο να πω;
Μια Κιβωτός θα μας σώσει!...

 
Παιδί
23 Νοε 2022 23:46

Στην ερώτηση "Γιατί αποφασίσατε να γίνεται υπουργός Παιδείας;" απάντησε: "Μα για να δοξαστώ, παιδί μου! ".

 
Dora προς "εσάς θέλουμε"
23 Νοε 2022 21:46

...Σε πόνεσε το σχόλιό μου, ε; Για δες το μήνυμα πίσω από αυτό, αν έχεις τη διαύγεια της ψυχής και του πνεύματος. Αυτά που εσύ νομίζεις ότι δε φτάνει η αλεπού, να ξέρεις ότι επί πολλά έτη η "αλεπού" ήταν πολύ ψηλά, που εσύ ούτε στα όνειρά σου , δε θα δεις... Το θέμα είναι ότι "βούλιαξε" την εκπαίδευση και θα φανεί στις εκλογές.... ο σοφός λαός επίσης λέει "πίσω έχει η αχλάδα την ουρά... γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος... Δεν επιθυμώ να ανοίξω διάλογο μαζί σου... ευχαριστώ esos και συγνώμη. Αν είναι να παίρνουμε την άδεια από ορισμένους για να γράφουμε σχόλια...

 
ΠΕ 86
23 Νοε 2022 20:58

"Τι όμορφη που είσαι.Με τρομάζει η ομορφιά σου. Σε πεινάω. Σε διψάω. Σου δέομαι: κρύψου, γίνε αόρατη για όλους ορατή μόνο σ' εμένα."
Γιάννης Ρίτσος

( Αφιερωμένο όχι φυσικά στην Κεραμέως , στην οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο,αλλά σε μία ΠΕ 70)

 
@ Εσάς θελουμε
23 Νοε 2022 19:42

Τι να κάνει κρεμαστάρια η αλεπού; Εβαλαν μια κυρία με σπουδές Νομικής να διευθύνει την Παιδεία στη χώρα. Χωρίς εμπειρία είτε στο χώρο της Παιδείας, είτε της Διοίκησης. Πρέπει να χειροκροτήσουμε; Ξέρετε τι συμβαίνει στις 3 βαθμίδες της εκπαίδευσης; Τα προβλήματα που χρονίζουν και δε λύνονται ή τα άλλα που δημιουργούνται από ερασιτεχνικές κινήσεις;

 
ΔΕΠ
23 Νοε 2022 19:32

Θλίψη. Αυτή η χώρα πάει μπροστά σε κάποια πράγματα, αλλά σε άλλα έχει μείνει στο 1970. Ακου απάντηση "Δεν αποφασίζουμε εμείς ποιος θα γίνει υπουργός αλλά το αποφασίζει ο πρωθυπουργός". Ναι αλλα ΕΣΕΙΣ ΔΕΧΕΣΤΕ ρε παιδιά! Δηλαδή αν ο πρωθυπουργός με βάλει πιλότο στο Airbus ενώ δεν ξέρω να πετάω θα πω ΟΚ, και μετά "αποφασίζει ο πρωθυπουργός";
Η κα. Κεραμέως μπορεί να είναι υπέροχος άνθρωπος και άξια δικηγόρος - δεν τη γνωρίζω προσωπικά. Αλλά δυστυχώς, όπως και πολλοί προκάτοχοί της, δεν έχει ουδεμία κατάρτιση στο αντικείμενο με το οποίο ασχολείται. Σπουδές και εμπειρία στη Διοίκηση; Σε οτιδήποτε έχει να κάνει με κάποια βαθμίδα της Παιδείας; Σε οτιδήποτε άλλο;
Είμαστε στο 2022, δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, υπάρχουν δεξιότητες συγκεκριμένες και χωρίς αυτές δεν ξέρεις ούτε τι κάνεις ούτε που πας και είσαι στο έλεος των γύρω σου. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, και δεν έχει να κάνει με κόμματα και αριστερα ή δεξιά.

 
Εσάς θελουμε
23 Νοε 2022 17:48

Μερικοί σχολιάζουν τα παπούτσια και κακόγουστες ειρωνίες. Ο σοφός λαός λέει «όσα δε φτάνει η αλεπού …»

 
Επιμίσθιο -Πενταετία
23 Νοε 2022 14:42

Μήπως είναι καιρός, κ. Υπουργέ, να επανεξεταστεί το πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών για την επαναφορά της πενταετίας με επιμίσθιο, με ισχύ για όλους, ώστε τα σχολεία να στελεχώνονται έγκαιρα; Ιδού η Ρόδος για να αποδειχθεί το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για τα ελληνικά σχολεία της Ομογένειας!

 
Λόλα ένα μήλο
23 Νοε 2022 13:40

@σε επίπεδο υπουργών παιδείας
Το 2010.... ήταν 28 ετών.... οπότε ναι.... "θα ξεπερνούσαμε τους πάντες" στα μηλάκια, βόλει, μπάσκετ κλπ παιχνίδια στην αυλή....

 
Πιτσιφλής
23 Νοε 2022 13:32

- Και πώς θα το ονομάσουμε το πέλαγος, παιδιά;
- Κεραμεικόν, κύριε.
- Kαι στα Αγγλικά;
- Κeramikon!
- Μπράβο, παιδιά!

 
Πιτσιφλής
23 Νοε 2022 13:27

@ σε επίπεδο υπουργών παιδείας
Ίπταται, η κόρη του Δαιδάλου!...

 
Dora
23 Νοε 2022 11:18

... ε, ναι κ. Υπουργέ, να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Τι νούμερο παπούτσι φοράτε; Μα νομίζετε κυρία μου, ότι με αυτά τα μηνύματα θα πείσετε τους ψηφοφόρους να σας ψηφίσουν; Μόνο στην πρώτη Θέση του επικρατείας, αν σας βάλει, τότε σίγουρα θα εκλεγείτε.... Καλημέρα σας!

 
σε επίπεδο υπουργών παιδείας
23 Νοε 2022 09:19

Συζητά με υπουργούς και πρυτάνεις όλου του κόσμου. Δεν ξανάγινε. Μερικοί βλέπουν και δε την προλαβαίνουν. Αν την είχαμε από το 2010 θα ξεπερνούσαμε τους πάντες.

 
Είναι δύσκολο να κάνετε shows?
23 Νοε 2022 07:48

"Καθόλου αγαπητή μου, αφού το κοινό μου είναι το πλέον κατάλληλο!"

 
Πολίτης Ν
23 Νοε 2022 07:46

Σχετικά με την "ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ ελληνικών και βρετανικών πανεπιστημίων" μάλλον θα αναλάβουμε να χρηματοδοτήσουμε ως χώρα ένα Erasmus με τη Βρετανία αφού (όπως και γράφει η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ):

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον κράτος μέλος της ΕΕ. Επέλεξε επίσης να μην λάβει μέρος ως συνδεδεμένη τρίτη χώρα στο νέο πρόγραμμα Erasmus+ 2021-2027. Ως εκ τούτου, το ΗΒ δεν θα λάβει μέρος στο νέο πρόγραμμα ως χώρα του προγράμματος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκφράζει τη λύπη της για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Άμα έχεις πολλά χρήματα δίνεις και στους Βρετανούς (όπως και στις ΗΠΑ), βεβαίως, βεβαίως

 
Χαρά
23 Νοε 2022 07:37

Το επόμενο θέμα του σοπινγκ σταρ στιλάτη σαν υπουργός παιδείας σε επίσκεψη σε αγγλικό σχολείο τρελό γέλιο

 
Αξεπέραστη
23 Νοε 2022 07:01

Δεν υπάρχει προηγούμενο. Μερικοί τα έχουν χάσει. Που να θυμηθούμε! Τι να μας πούνε άλλωστε. Μόνο κομματικές ανακοινώσεις;

 
Γονιός
23 Νοε 2022 06:33

Και στα σχολεία Λονδίνου. Και κοντά στους μαθητές. Να είναι γερή και να έχει δύναμη! Μπράβο της.

 
Aleister
23 Νοε 2022 00:46

Ορίστε! Έτσι εξηγούνται όλα...
Δεν την ρώτησαν αν ήθελε να γίνει υπουργός παιδείας!
Με το ζόρι την έκαναν.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.