ΟΠΑ: Αγορά ακινήτου, προϋπολογισμού 30,1 εκ. ευρώ

24/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Την Ένταξη της  αγοράς ακινήτου για την κάλυψη εκπαιδευτικών και ερευνητικών αναγκών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  στο «ΤΟΜΕΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 2021-2025», υπέγραψε σήμερα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Το έργο, προϋπολογισμού 30.100.000 ευρώ, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί  από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), αφορά:

Αγορά ενός, αυτοτελούς ή μέλλοντος να ανεγερθεί, κτιρίου που θα περιλαμβάνει τμήμα πλήρως αποπερατωμένο καθώς και τμήμα ημιτελές, με πρόβλεψη για δυνατότητα μελλοντικής αποπεράτωσης των ημιτελών τμημάτων και προσθήκης της τυχόν εναπομένουσας δόμησης.

Ως ημιτελές τμήμα νοείται η κατασκευή του φέροντα οργανισμού και των περιμετρικών όψεων και τοίχων που ορίζουν τους ημιτελείς χώρους και που αναφέρονται ως κέλυφος (cold shell).

Ενδεικτικά πρόκειται για κτίριο τουλάχιστον 10.700m2, συμπεριλαμβανομένων υπογείων χώρων από τα οποία κατ’ ελάχιστον 8.700m2 θα αφορούν σε χώρους κύριας και βοηθητικής χρήσης και τουλάχιστον 2.000m2 σε υπόγειους χώρους στάθμευσης, αποθηκών, Η/Μ χώρων, ανταποκρινόμενο στις υψηλότερες σύγχρονες απαιτήσεις και προοπτικές, με περιβάλλοντα χώρο (τουλάχιστον 30% του οικοπέδου), βιοκλιματικής – green προσέγγισης και σχεδιασμού εσωτερικών – εξωτερικών και υπαίθριων χώρων με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, προστασία περιβάλλοντος και δυνατότητα κάλυψης επιβεβλημένων αναγκών και με έμφαση στη δημιουργία Αμφιθεάτρων - Αιθουσών Διδασκαλίας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ