ΒΟΥΛΗ

Ν. Κεραμέως: Προχωράει η διαδικασία για την προκήρυξη των νέων διευθυντών σχολείων

"Δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς αυτούς οι οποίοι έχουν διοριστεί πρόσφατα να είναι υοψήφιοι για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων"
Δημοσίευση: 24/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

«Έχουμε και μια είδηση σχετικά μ’ αυτό. Προχωράει ακριβώς η διαδικασία για την προκήρυξη των νέων διευθυντών σχολείων σε όλη τη χώρα».

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια την  πολυτροπολογία, ενώ σημείωσε τα εξής:

  • Η   τροπολογία προβλέπει -ανάμεσα σε άλλα- τη δυνατότητα για εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί πρόσφατα, που είναι μέσα στους 25.000 περίπου εκπαιδευτικούς που έχουν διοριστεί, που μπορεί να έχουν πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, να μπορούν να είναι υποψήφιοι για τις επερχόμενες κρίσεις διευθυντών σχολείων.
  • Συνεπώς, δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς αυτούς οι οποίοι έχουν διοριστεί πρόσφατα να είναι υποψήφιοι για τις κρίσεις διευθυντών σχολείων.
  • Επίσης -με τηνν ίδια τροπολογία- παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επικαιροποιείται το προσοντολόγιο υποψηφίων εκπαιδευτικών παλαιού κλάδου ΠΕ, 18 πτυχιούχων κλάδων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κ.ο.κ..

Σχόλια (19)

 
Denim
27 Νοε 2022 21:34

@Ελεν -Μαγδαλένα (χρησιμοποιείς και κάποιο άλλο που δεν το έχω αντιληφθεί μήπως ;)
Let's make peace! Δε νομίζω ότι μπορεί κάποιος να "τσακωθεί" μαζί σου. Δύο -τρια γλυκά λόγια και νικάς εσύ πάντα!
Εξάλλου σίγουρα και οι δύο θέλουμε το ίδιο πράγμα: το καλύτερο για τους μαθητές μας.

 
Ελεν
27 Νοε 2022 11:12

@Denim
Το συνεχίζεις βλέπω αλλά δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με συνάδελφο για τις αηδίες ( χαχαχα) τις Κεραμεως . Γιατί να της δώσω τόση αξία ; Ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει γενικά αρνητικό κλίμα γι αυτό την έχει πιάσει πανικός προεκλογικά και αυτό βγαίνει προς τα έξω .Διαβάζοντας αυτά που έγραψες για το συνάδελφο ,μου ήρθε στο μυαλό ο φιλόλογος που μου έκανε ιστορία στη Γ Λυκείου ,ο οποιος ήταν ο λατρεμένος μου λυκειάρχης ( το πολύ μακρινό 2000 έτσι τον φωνάζαμε ,ακόμα και τώρα όταν τον βλέπω τρέχω και τον αγκαλιάζω) και μας έλεγε διάφορα σοφά λόγια . Θα σου πω κι εσένα λοιπόν για να μαθαίνεις:
«Ειναι στη φύση μας να καταστρέφουμε αυτό που δεν μπορούμε να αποκτήσουμε, να απορρίπτουμε αυτό που δεν καταλαβαίνουμε και να κακολογούμε αυτό που φθονούμε»

 
Γεώργιος
26 Νοε 2022 10:26

Προχωράει αλλά με ρυθμούς πιο αργους και απ της χελώνας.

 
Denim
26 Νοε 2022 10:05

@ Έλεν
Αγαπητή Μαγδαληνή - Ελένη (είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που αναφέρεσαι στον Αλέξη Τσίπρα όποιο όνομα και να χρησιμοποιήσεις.
Επίσης όταν αναφέρεσαι στην υπουργό Παιδείας συνήθως γράφεις τη λέξη "αηδίες" ,σήμα κατατεθέν )
Δε γνωρίζεις τα καλά που έχει κάνει η Κεραμέως για τα σχολεία μας αλλά διευθύντρια θέλεις να γίνεις, οπότε ξέρεις πολύ καλά ότι τους νόμους της θα εφαρμόζεις .
Είναι κακό που μπήκαν για πρώτη φορά μέσα από τα εργαστήρια δεξιοτήτων μαθήματα όπως η σεξουαλική αγωγή και η κυκλοφοριακή αγωγή από το νηπιαγωγείο ακόμα;
Είναι κακό που με τον περιβόητο νόμο για τις κρίσεις ΔΣΜ θα γίνουν διευθυντές άνθρωποι που πραγματικά το αξίζουν και το επιθυμούν;
Υ.Γ το συνάδελφο Πιτσιφλή πολλές φορές δεν μπορώ να τον παρακολουθήσω. Γράφει ακατανόητους στίχους και μισοτελειωμένες φράσεις . Ας κάνει τον κόπο να μας τα αναλύει κάπως γιατί δεν είμαστε όλοι δάσκαλοι και φιλόλογοι εδώ πέρα .

 
Ελεν
25 Νοε 2022 18:38

@Denim
Δεν μου λες ποια είναι τα καλά που έχει κάνει η υπουργός να τα μάθω κι εγώ που δεν τα ξέρω;
Να σε ενημερώσω ότι πάλι δεν ήρθε εκπαιδευτικός για παράλληλη στήριξη στο σχολείο μου .Τα κενά ειδικής αγωγής ΠΕ70 στο νομο Λασιθίου ήταν σε αυτή τη φάση 95. Ξέρεις πόσους πήραν; Μόνο 5 !!!Ορίστε ,άλλος ένα λόγος να θαυμάσεις απεριόριστα την Κεραμέως.
Τον Πιτσιφλή όντως τον θαυμάζω ( κι ας ειρωνεύεσαι εσύ) για όλα αυτά που είναι : υπέροχος άνθρωπος ( είμαι σίγουρη κι ας μην τον έχω γνωρίσει) , απίστευτα μορφωμένος και διαβασμένος, και συνεχίζει εδώ στο esos να είναι ένας πολυ καλός δάσκαλος. Συνέχισε αγαπημενε Πιτσιφλή να είσαι ο εαυτός σου για να έχω κάποιον να θαυμάζω ώστε να γίνομαι καλύτερη.

 
΄@Τ.Κ.
25 Νοε 2022 16:10

Τα Συμβούλια πρέπει να στελεχώνονται από άτομα ικανά, νομικά καταρτισμένα, με προσόντα ακαδημαϊκά κι εκπαιδευτικά, που θα μπορούν να κρίνουν τους υποψηφίους. Διότι αλλιώς θα διαπράξουν αδικία (και αδίκημα), το οποίο διώκεται και νομικά, οπότε θα βρεθούν υπόλογοι σε κάποιο δικαστήριο. Βλέπε δεκάδες περιπτώσεις, που εκκρεμούν ακόμα και σήμερα από το 2015-2017 και τις έχει αναρτήσει και το esos. Άρα, αγαπητέ/ή, δεν μπαίνει όποιος να' ναι μέλος σε Συμβούλιο... εκτός κι αν θέλει να διακινδυνεύσει το "κεφάλι" του. Κι αν τον έβαλε εκεί κάποιος χωρίς την αυτόβουλη θέλησή του (π.χ. με πίεση, παράκληση Δ/ντή Εκπ/σης), καλά θα κάνει να παραιτηθεί άμεσα, διότι κάποιοι συνάδερφοι του (υποψήφιοι) θα του ζητήσουν να λογοδοτήσει για την κρίση του (πιθανώς και δικαστικά). Το "δεν ήξερα, δε γνώριζα", εκ των υστέρων δεν αναγνωρίζεται δικαστικώς! Τώρα, το ποιος ποψήφιων Δ/ντών, εάν

 
Πρώην Διευθύντρια
25 Νοε 2022 15:56

Έχω παραιτηθεί από τον Ιούλιο για οικογενειακούς λόγους από τη θέση της Διευθύντριας Γυμνασίου και γιατί δεν μπορούσα να περιμένω άλλο την αντικατάστασή μου. Υποτίθεται ότι οι κρίσεις θα γινότανε εντός καλοκαιριού, μετά από 2 έτη παράτασης της θητείας των Διευθυντών. Κι η Υπουργός παραμυθιάζει τους εκπαιδευτικούς, λέγοντας ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία, που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Μέχρι να ξεκινήσει θα παραιτηθούν τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων επιλογής (όπως γίνεται και σε αυτά των ΣΕΕ), διότι οι εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν οικειοθελώς ή κατόπιν "παραινέσεων", θα συνειδητοποιήσουν πως μπορούν να βρεθούν χωρίς καν λόγο κατηγορούμενοι από υποψήφιους συναδέρφους τους, κατόπιν ενστάσεων και μηνύσεων. Και φυσικά πλησιάζουν κι οι εκλογές, που εάν προκηρυχθούν ως τον Μάρτιο, δε θα προλάβουν να κάνουν τίποτα τα Συμβούλια...

 
Κ.Α.
25 Νοε 2022 13:51

"Προχωράει η διαδικασία για την προκήρυξη..."
Η διαδικασία ξεκινάει με την προκήρυξη. Αλλά εδώ χρειάζεται ένας δρόμος μέχρι την προκήρυξη. Σκεφθείτε πόσος δρόμος χρειάζεται μέχρι την τοποθέτηση νέων διευθυντών σχολείων!!!

 
Τσουρέκια
25 Νοε 2022 13:13

Τώρα που έρχεται το Πάσχα σιγά-σιγά.

 
T.K
25 Νοε 2022 12:52

Ναι, η στελέχωση των συμβουλίων με εκπαιδευτικούς έστω και μειωμένων προσόντων πειράζει κάποιους, ενώ ταυτόχρονα η τοποθέτηση διευθυντών μειωμένων προσόντων δεν τους πειράζει!!! Οι άμεσες κρίσεις με οποιοδήποτε συμβούλια είναι προτιμότερες από τους διορισμούς διευθυντών και υποδιευθυντών. Πολύ πιο δημοκρατικές!

 
alastor
25 Νοε 2022 12:52

Η διαδικασία προχωράει... Πάμε από τη μια Παρασκευή στην άλλη, βγαίνει κι ο Νοέμβριος, αλλά προχωράει...
Τείνει ασυμπτωτικά όπως λέμε στα μαθηματικά, όλο και πλησιάζει αλλά ποτέ δεν φθάνει, παρά μετά από άπειρο χρόνο, σωστά κύριε Γιάννη;
Ξεχάστε λοιπόν για φέτος τις κρίσεις. Όποτε και να ξεκινήσει η διαδικασία, αν ξεκινήσει, δεν υπάρχει πια επαρκής χρόνος για να ολοκληρωθεί η επιλογή ΔΣΜ προ των εκλογών (που εκτός απροόπτου, θα γίνουν Μάρτη με Απρίλη).
Συμπέρασμα: Νέος νόμος και κρίσεις μετατίθενται στο επόμενο σχολικό έτος, με τη νέα κυβέρνηση. Οι νέοι διευθυντές αναλαμβάνουν την ....1η Αυγούστου 2024.... Καλή υπομονή στους ενδιαφερόμενους.

 
Μάγδα
25 Νοε 2022 12:42

Οι κρίσεις κουτσά-στραβά θα προχωρήσουν...Οι ενστάσεις που θα ακολουθήσουν για τα συμβούλια επιλογής από την στελέχωσή τους θα είναι χιλιάδες...Δεν το βλέπετε-δεν αφουγκράζεστε την εκπ/κή κοινότητα που εξοργίζεται από τους εκπ/κούς που συγκροτούνται..Ανακοινώστε τους Σ.Σ και βάλτε τους στα συμβούλια για να υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοπιστία και μην τρέχουν όλοι τους στα δικαστήρια ! !

 
Denim
25 Νοε 2022 12:31

Όπως η αγαπητή @ Έλεν είχε γράψει για τον @Πιτσιφλή , τον οποίο θαυμάζει απεριόριστα,( της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος) "Πιτσιφλής forever and ever" έτσι κι εγώ θα γράψω Κεραμέως forever and ever γιατί πραγματικά τη θαυμάζω και εύχομαι να είναι υπουργός Παιδείας και την επόμενη τετραετία. Είναι αναμφισβήτητα η πιο δραστήρια και η πιο εργασιομανής υπουργός Παιδείας. Το μόνο που κάνετε εδώ οι περισσότεροι είναι να τη "λιθοβολείτε" καθημερινά χωρίς να αναγνωρίζετε τα καλά που έχει κάνει.Βλεπετε μόνο τα λάθη .
Ο δάσκαλος και ο φιλόλογος εδώ μέσα αντί να κοροϊδεύετε τον Πλατάρο ίσως είναι καλύτερα να τον διορθώνετε αφού βλέπετε ότι έχει θέμα στη δομή των προτάσεων και την ορθογραφία .

 
Μίνα
25 Νοε 2022 12:13

Επιτέλους!!!! Ξεκινήστε. Υπάρχουν διευθυντές που έχουν τελματώσει τα σχολεία. Πρέπει να φύγουν. Όσο κάθονται κάνουν ζημιά.

 
Φτάνουμε στην Αμερική πατέρα? Κολύμπα παιδί μου...
25 Νοε 2022 11:30

Το "τρέχει", έγινε "προχωράει" αλλά πουθενά δεν χωράει....

 
Ερχονται...
25 Νοε 2022 10:02

Έρχονται οι κρίσεις ΔΣΜ με κουτσή χελώνα από την Κίνα;
Φτάσαμε Χριστούγεννα (σε ένα μήνα). Πολύ αργά για ... δάκρυα πλέον για να γίνουν οι κρίσεις εντός του 2022!
΄Κάθε "καλό" ή "κακό" κρατάει επτά χρόνια (πρβλ. τη βιβλική αφήγηση για τα 7 έτη αφθονίας και τα 7 έτη λιμού στην Αίγυπτο, την 7ετία της Χούντας, κλπ). Έτσι και οι ΔΣΜ: θα πάνε...2017-2024.

 
Νίκος
25 Νοε 2022 09:36

Ποιός σας εμποδίζει να επιλέξετε τους σχολικούς συμβούλους πρώτα, να στελεχώσετε τα συμβούλια επιλογής με εκπ/κούς και σχολικούς συμβούλους και να μην ανοίξει ρουθούνι ; ; ;Καταλαβαίνετε τι πάτε να κάνετε με τα άτομα που συγκροτείτε τα συμβούλια επιλογής ότι οι ενστάσεις θα είναι χιλιάδες ! ! !

 
Ntinos
25 Νοε 2022 09:29

Κρίσεις να γίνουν και τα συμβούλια ας στελεχωθούν με επιστάτες και φύλακες σχολείων..Τα γαλάζια παιδιά περιμένουν στην ουρά ! ! !

 
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ΣΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟ
25 Νοε 2022 09:10

όλα προχωράνε , παντού και σε όλους δυνατότητες, αξιοκρατία, ταχύτητα, εχεμύθεια, αααβαδιστααααα

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ