ΒΟΥΛΗ

Με ψήφους της ΝΔ ψηφίστηκε η πολυτροπολογία 4 άρθρων για Διευθυντές Σχολείων προσοντολόγιο,πανεπιστημιακά τμήματα

Δημοσίευση: 24/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Με τις ψήφους των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (Όχι ψήφισαν οι Βουλευτές των άλλων κομμάτων)  ψηφίστηκε  σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πολυτροπολογία τεσσάρων  άρθρων , η  οποία αφορά:

Άρθρο 1: Επικαιροποίηση του προσοντολογίου των υποψήφιων εκπαιδευτικών  του παλαιού κλάδου Π.Ε. 18 πτυχιούχων λοιπών κλάδων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Με το ο άρθρο 1 επικαιροποιείται το προσοντολόγιο των υποψήφιων εκπαιδευτικών του παλαιού κλάδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) 18.

Το συγκεκριμένο άρθρο  επιλύει το ζήτημα της συνέχισης της αυτοδίκαιης ένταξης, στον ίδιο κλάδο και τις επιμέρους ειδικότητες αυτού, όπως ορίστηκαν με την υπό στοιχεία Δ2/31928/8.121988 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Β 938) και ενοποιήθηκαν στους κλάδους/ειδικότητες της περ. Α της παρ. 2 του άρθρου 29 του ν. 4521/2018, όσων κατέχουν πτυχία Τμημάτων νέων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, που προέρχονται από προηγούμενα Ανώτατα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Τ.Ε.Ι.), εφόσον διατηρείται η αρχική
ονομασία του Τμήματος του Α.Τ.Ε.Ι. και ως Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΑΕΙ), αυτούσια ή παρεμφερής για την εκάστοτε ειδικότητα, ενόψει των μεταβολών που έχουν επέλθει στην ανώτατη εκπαίδευση με τους ν. 4521/2018, 4559/2018 (Α’ 142), 4589/2019 (Α’ 13) και 4610/2019 (Α’ 70).

Άρθρο 2: Παράταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με το συγκεκριμένο άρθρο   δίνεται η δυνατότητα παράτασης των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέχρι την ολοκλήρωση των εκκρεμών διαγωνιστικών διαδικασιών ανάθεσης και σε κάθε περίπτωση όχι μετά την 31η Μαρτίου 2023.

Άρθρο 3: Νομοθετική εξουσιοδότηση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να ορίζει στις περιπτώσεις ίδρυσης ή συγχώνευσης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων  ειδική προθεσμία για τον καθορισμό: α) του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.)  β) του συντελεστή Ε.Β.Ε. ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, γ) των συντελεστών βαρύτητας μαθημάτων, ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, δ) της  κατάταξης  της σχολής ή του τμήματος στα Επιστημονικά πεδία ή τομείς και  ε) του αριθμού  εισακτέων.

Άρθρο 4: Δυνατότητα σε δόκιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης, υπό προϋποθέσεις, ενώ ρυθμίζονται και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής.

Σχόλια (4)

 
@@111
25 Νοε 2022 13:25

απάντησες αλλού , απαντάω αλλού (δεν είμαι ο 111) : είναι διαλυμένα σε επίπεδο καλού κλίματος και διάθεσης να βάζουν συνέχεια πλάτη απαξιωμένα υποζύγια. ελπίζω ο κλάδος να δώσει ηχηρή απάντηση. και σύντομα να αλλάξει η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, δεν είμαι αισιοδοξος οτι ο επόμενος θα μπορέσει να συμμαζέψει το απέραντο χάλι , αδικία, απραξία κλπ . μπάχαλο είναι όλα και το έργο δυσχερές (άθλια βιβλία και διαρθρωμένη ΄ύλη και διευθετηση καθημερινότητας στα σχολεία με τρία χ΄ρονια αναμονής να λυθούν πολλά από την προηγούμενη ηγεσία)

 
Τσουρέκια
25 Νοε 2022 13:12

... με το όλο θέμα.
Και το αναφέρω διότι είναι προφανές ότι θα πάμε Πάσχα.

 
2021
25 Νοε 2022 11:59

Με ποιο τρόπο οι νεοδιόριστοι του 2021 θα έχουν συμπληρώσει 2 έτη δοκιμαστικής υπηρεσίας, μέχρι τη λήξη προθεσμίας των αιτήσεων (άρθρο 4.1), εφόσον έχουμε 2022; Εκτός αν η προκήρυξη βγει αργότερα ή έχει προθεσμία μέχρι το καλοκαίρι... Ή μήπως προσμετράται η τρέχουσα χρονιά ολόκληρη; Τι θέλει να πει ο ποιητής;

 
@111
25 Νοε 2022 09:47

Στο τέλος θα μας πάθεις και τίποτα...Άκου λέει τα σχολεία διαλύθηκαν...Στον ύπνο σου τα βλέπεις....Τα σχολεία λειτουργούν άψογα και η εκπαιδευτική διαδικασία προχωράει κανονικά για την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2022-2023 ! !

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ