ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Διευθυντές Σχολείων: Αναμένεται η υπογραφή της απόφασης για την έναρξη των διαδικασιών επιλογής των νέων Διευθυντών Σχολείων

Οι 6 από τις 13 ΠΔΕ δεν έχουν συγκροτήσει ακόμη τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής των Διευθυντών Σχολείων
Δημοσίευση: 28/11/2022
Υπουργείο παιδείας
Alt Text: 
Υπουργείο παιδείας
Title Text: 
Υπουργείο παιδείας
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως να υπογράψει την απόφαση για την διαδικασία, και τις ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων, καθώς το Σάββατο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα και στους νεοδιόριστους  εκπαιδευτικούς  , που εν έχουν μονιμοποιηθεί, να βάλουν υποψηφιότητα .

Η απόφαση θα σταλεί στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι  Προκηρύξεις Επιλογής Διευθυντών Σχολείων ανά Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα , η κατασκευή της οποία κόστισε 72.000 ευρώ, είναι έτοιμη να δεχθεί αιτήσεις από τους υποψηφίους Διευθυντές.

Δυσκολία εύρεσης εκπαιδευτικών για τα Τοπικά Συμβούλια Επιλογής

Μέχρι σήμερα από τις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Τοπικά Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Σχολείων συγκρότησαν μόνο οι εξής επτά :

  1.     Η ΠΔΕ Ηπείρου (σ.σ. συγκρότησε 7 από τα 8 Συμβούλια, παρά τις τρεις επαναλαμβανόμενες προσκλήσεις)
  2.     Η ΠΔΕ Αν. Μακεδονίας - Θράκης
  3.     Η ΠΔΕ Πελοποννήσου
  4.      Η ΠΔΕ Στ. Ελλάδας
  5.     Η ΠΔΕ Θεσσαλίας
  6.     Η ΠΔΕ Ιονίων Νήσων
  7.     Η ΠΔΕ Β. Αιγαίου

 

Σχόλια (71)

 
@βιαστικουλια μου
02 Δεκ 2022 17:51

Σας τα έλεγα!!!! Δε με ακούγατε... και,κοροϊδεύατε κάποιοι εδω...περί προκήρυξης!!¡!

 
@Πλατάρος Γιάννης
02 Δεκ 2022 05:56

Ο καλυτερότερος νόμος της μεταπολίτευσης είναι δεδομένο ότι θα επιλέξει τους καλυτερότερους διευθυντές... οπότε όλα καλά

 
@Dim
01 Δεκ 2022 23:55

Ότι να ναι..
Και ύστερα σε πειράζει που λέμε με το ζόρι συγκρότηση συμβουλίων...
Ενώ αυτά που λες εσύ είναι καλύτερα και πιο λογικά. . .

 
Κλειω Αττική
01 Δεκ 2022 23:53

Συμφωνώ με όσους λένε πως πρέπει να συγκροτήσουν με το ζόρι τα συμβούλια. Δε γίνεται όλη η Ελλάδα να περιμένει 3 διευθύνσεις και εξαιτίας τους να τραβάει πίσω η όλη διαδικασία. Και άλλες διευθύνσεις δυσκολεύτηκαν να βρουν...αλλά βρήκαν. Τι να κάνουμε .????

 
Θήτας
01 Δεκ 2022 23:19

Ούτε θέλουν....
Ούτε ξέρουν....
Ούτε μπορούν...

 
Μασστα μασστα.....
30 Νοε 2022 08:34

"εχω αναλαβει"
"θα συνταξω"
"εχω γραψει"
"θα επανελθουμε"
"διαβαστε, αρχιστε, φανταστειτε"

Να τον ακουτε τον παλιό παλιοπαιδα, γιατι κατι φτιαχνει και κατι ξερει.....ειναι κι αυτος ο Μπλουμ στη μεση (ψαρωσατε, ε?)!!!!

 
Πλατάρος Γιάννης
29 Νοε 2022 23:03

Απαντήσεις σε σχολιαστές:
1. Έχω αναλάβει να συντάξω επικουρικά ερωτήσεις για το Συμβούλιο που θα μετέχω αν πάνε όλα καλά. Δεοντολογικά δεν επιτρέπεται να μοιράζω ερωτήσεις, έστω δημόσια στο Πανελλήνιο.
2. τις ερωτήσεις θα τις συντάξω από τον υπάρχοντα νόμο που αναφέρεται στην αξιολόγηση συν όποια άλλη βιβλιογραφική έρευνα κάνω, γενικά για την αξιολόγηση μονάδων και εκπαιδευτικών. Το θέμα είναι γνωστό, η «αξιολόγηση». Απαγορεύονται από τον νόμο οι μελέτες περίπτωσης. Ίσως επιτρέπεται οιονεί μελέτη περίπτωσης αναφερόμενη μόνον σε αξιολόγηση.
3. Έχω γράψει σημείωμα στο esos.gr
https://www.esos.gr/comment/296497#comment-296497
4. Να διαβάσετε τα σημεία του νόμου επιλογής που αναφέρονται στην αξιολόγηση , να τα ξεχωρίσετε και να τα εκτυπώσετε. Συν λίγα για τον σκοπό και τον στόχο της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και Σχολικών μονάδων. Εξωτερική εσωτερική.
5. Όλο το φρενάρισμα του νόμου ήταν στην αποτίμηση των στεθερών και καθόλου στην συνέντευξη.
6. Αρχίστε να εκτυπώνετε από τώρα και να υπογραμμίζετε με καταδεικτικούς μαρκαδόρους.
7. Τα κείμενα του ΙΕΠ, είναι ό,τι πιο έγκυρο έγκριτο και σοβαρό έχουμε στα χέρια μας.
8. Θα επανέλθουμε για ίσως για γενικές κατευθύνσεις εν καιρώ. .....Τα Χριστούγεννα διαβάστε λίγο....Γίνουν δεν γίνουν τελικά ή αργήσουν ή διακοπούν ή μεταφερθούν για μετά τις εκλογές , έχω την υποψία ότι θα γίνουν και ας έχουμε άλλη κυβέρνηση την ίδια ή υβριδική κυβέρνηση....Επί όλων των δυνητικών καταστάσεων, θα γίνουν. Αρκεί να υποβληθούν τα δικαιολογητικά .
9. Η ύλη είναι περιορισμένη και όταν η ύλη είναι περιορισμένη πέφτουν δύσκολα θέματα. Έτσι συμβαίνει στις Πανελλήνιες . Οι ερωτήσεις «κρίσης» είναι στο ανώτερο στάδιο της ιεράρχισης Μπλούμ και παραπέμπουν σε μελέτη περίπτωσης που απαγορεύει ο ίδιος ο νόμος. Διαβάστε ερωτήσεις «απόδοσης» και φανταστείτε λίγο και κάποια ανώτερη «ανάλυσης -σύνθεσης»

 
Κόλλησε η βελόνα πάλι
29 Νοε 2022 21:33

@Πλατάρος Γιάννης 28 Νοε 2022 22:29
Πότε ξαναείδατε ερμηνευτική εγκύκλιο..... 16 μήνες ΜΕΤΑ την ψήφιση ενός νόμου..... και με 600 υποψήφιους ΔΔΕ-ΔΠΕ + 2400 υποψήφιους Σ.Ε. να έχουν ΗΔΗ υποβάλει αιτήσεις και δικαιολογητικά ΧΩΡΙΣ ερμηνευτική εγκύκλιο?.....

 
Έκκληση στον κ.Πλαταρο
29 Νοε 2022 21:15

Κ.Πλαταρε,
Απ όσο γνωρίζω από διευθυντές είχαν κυκλοφορήσει κάποιες πολυ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις/ μελέτες περιπτώσεων τις προηγούμενες φορές, διάβασαν όλοι αυτές και μια χαρά! Τώρα ετσι στα τυφλα θα πάμε???Δε γίνεται να κάνετε κάτι ανάλογο??? Είμαι για 1η φορά υποψήφια και αγωνιώ τρομερά....
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Χριστίνα, ΑΤΤΙΚΗ

 
@Πλαταρος Γιάννης
29 Νοε 2022 21:13

Μπορείτε να γίνετε πιο συγκεκριμένος ως προς το θέμα στη συνέντευξη??? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΒΓΆΛΕΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ???Έτσι στα τυφλα θα πάμε???

 
alastor
29 Νοε 2022 20:57

Μερικοί ακόμη να ...ξυπνήσουν από το ωραίο όνειρο που βλέπουν, ότι εντός της χρονιά αναλαμβάνουν(!!) ΔΣΜ... Ξυπνάτε ρεεεεε, το είπε ο ίδιος ο ΠΘ, έρχονται εκλογές, τι άλλο περιμένετε να ακούσετε, για να καταλάβετε ότι φέτος δεν έχει κρίσεις;;;;;;

 
@Αγανακτισμένος
29 Νοε 2022 20:06

Μας κούρασες με τις απόψεις σου...Επειδή έχεις πρεμούρα εσύ δεν θα καταστρατηγηθούν τα πάντα για να ικανοποιήσεις το εγώ σου...Φτάσανε Χριστούγεννα, τελειώνει το εξάμηνο και εσύ ασχολείσαι με τις επιλογές ακόμη..Τα σχολεία και η πλειονότητα των εκπ/κών γελάνε με τους βιαστικούς ανυπόμονους ! !

 
ελευθέρας βοσκής @ Πλατάρος
29 Νοε 2022 19:06

Αυτό κι αν ήταν αποκάλυψη: ο κ. Πλατάρος πίσω από τη φράση "ας ορίσουν με το ζόρι", που "κέρδισε" τις αποδοκιμασίες πολλών σχολιαστών. Κάνετε μεγάλα λάθη κ. Πλατάρο και γίνομαι συγκεκριμένος:
1. Καταρχή, έτσι που ισοπεδώνετε τη συνέντευξη μιλώντας για τυφλοσούρτη, την υποβιβάζετε και τη διαλύετε. Αν είναι έτσι, να προτείνετε την κατάργησή της. Ταυτόχρονα μιλάτε και για πιο δύσκολες ερωτήσεις. Δε μπορεί άραγε ένα μέλος της επιτροπής, μέσα στο πνεύμα του τυφλοσούρτη, να κάνει μια πιο δύσκολη και απαιτητική ερώτηση;
2. Έστω με τυφλοσούρτη. Θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι υπάρχουν υποψήφιοι δ/ντές που δε μπορούν να μιλήσουν σωστά Ελληνικά. Που φαίνεται η επικοινωνιακή τους μετριότητα. Αυτό ποιος θα το κρίνει; ο ανεπαρκέστερος;
3. Κρινόμενος υποψήφιος με διδακτορικό και 35 έτη κάθεται απέναντι σε εκπαιδευτικό μειράκιο δεκαπενταετούς προϋπηρεσίας. Αν δεν αισθάνεται ντροπή ο δεύτερος, δε θα αισθάνεται, δε θα πρέπει να αισθάνεται ο πρώτος που για μια θέση ΔΣΜ - σιγά τα ωά - υποβιβάζεται έτσι;
4. Στοιχειώδης λογική και σοβαρότητα επιβάλλει οι κριτές να είναι - να φαίνονται ότι είναι - αρτιότεροι των κρινομένων. Δε χρειάζονται επιχειρήματα επ' αυτού. Γιατί στο τέλος θα επιχειρηματολογούμε εδώ μέσα και γιατί 2+2=4.

 
Αγανακτισμένος
29 Νοε 2022 15:46

Έχουμε βαρεθεί μ αυτές τις παρατάσεις των διευθυντών ! Έλεος πια ! Να προκηρυχθούν επιτέλους οι θέσεις . Φτάνει ! Είχαν τοποθετηθεί για τρία χρόνια και τα χρόνια έγιναν έξι . Τι κάνουν στο υπουργείο ; Δεν μπορούν να βγάλουν μια απόφαση; Και τώρα στα τοπικά συμβούλια μπαίνουν άτομα με ελάχιστα μόρια , γιατί δεν υπάρχει ενδιαφέρον . Τι θα δούμε ακόμη ……..

 
Διευθυντής
29 Νοε 2022 13:23

@προβληματισμένος και @Βιαστικούλια μου
Εσύ πότε θα ξαναγένεις διφθιντείς;

 
@ΚΑ
29 Νοε 2022 12:19

Τι εκπ/κός είσαι εσύ που θα πας να σε αξιολογήσουν μέλη συμβουλίου με ΜΗΔΕΝ προσόντα και Μουσικοί-πληροφορικάριοι-Γυμναστές και Εικαστικών ;;;; Τόση πρεμούρα έχεις πια με την καρέκλα και θυσιάζεις και την αξιοπρέπεια συ και των συνάδελφών σου ! ψ! ! !

 
@ΚΑ
29 Νοε 2022 12:18

Τι εκπ/κός είσαι εσύ που θα πας να σε αξιολογήσουν μέλη συμβουλίου με ΜΗΔΕΝ προσόντα ;;;; Τόση πρεμούρα έχεις πια με την καρέκλα και θυσιάζεις και την αξιοπρέπεια συ και των συνάδελφών σου ! ψ! ! !

 
Παρα-φιλολογίες
29 Νοε 2022 11:02

@ΝΟ 28 Νοε 2022 15:05
Στο "παραβιάστηκε", νομίζω πως το συνθετικό "παρά", είναι πλεονασμός....

 
Υποψήφιος
29 Νοε 2022 07:34

Ας βγει επιτέλους η προκήρυξη. Έτσι κι αλλιώς θα δυσκολευτούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι το καλοκαίρι. Σωστό και θεμιτό να τοποθετηθούν μετά οι διευθυντές τέλη Ιουνίου. Για να συμβεί ωστόσο αυτό πρέπει η προκήρυξη να βγει τώρα.
Από την άλλη βλέπουμε μία απίστευτη κωλυσιεργία η οποία πιθανόν θα έχει ως συνέπεια να συνεχίσουμε και το σχολικό έτος 2023-24 με παρατάσεις.
Η Δευτέρα που ανακοινώθηκε αρχικά πέρασε και θα περάσει και αυτή η εβδομάδα όπως πέρασαν και τόσες άλλες.

 
Άκης
29 Νοε 2022 00:19

@Πιτσιφλής28 Νοε 2022 18:44
Όχι, αγαπητε Πιτσιφλή, δε φιλάω σταυρό...., γιατί με αυτά που συμβαίνουν καθημερινά, δεν είμαι σίγουρος ούτε για τον εαυτό μου! Άρα, μπορεί τελικά και η Νίκη να μου πήρε τον νου...

 
Πλατάρος Γιάννης
28 Νοε 2022 22:29

@ Ελευθέρας βοσκής:
1. Εγώ προσωπικά αξιολογώ ιδιοφυΐες στα μαθηματικά σαφώς καλύτερους εμού , ασυγκρίτως, αλλά ΔΕΝ ντρέπομαι, διότι το κάνω με ΔΙΑΥΓΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ , σαφέστατους , μονοσήμαντους, μη αμφιλεγόμενους.
2. Το «με το ζόρι » το έβαλα με την προϋπόθεση ότι θα βγει ο 30-ΣΕΛΙΔΟΣ ΤΥΦΛΟΣΟΥΡΤΗΣ , ο μονοσήμαντος, ο μη αμφιλεγόμενος , ο διαυγής , ο κρυστάλλινος που θα ακολουθήσουν όλα τα Συμβούλια Επιλογής και θα είμαστε ΟΛΟΙ απολύτως δίκαιοι στα ΣΤΑΘΕΡΑ
Η Συνέντευξη θα είναι σε γνωστά θέματα ( πιο σωστά ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα) όπου θα ερωτηθούν οι υποψήφιοι.
Πρέπει να αριστεύσουν ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ, ας φτιαχθούν και δύσκολες ερωτήσεις. (Πόσο δύσκολες πια!)
Ελπίζω να σας τα εξήγησα επαρκέστατα. (Τα έχω εξηγήσει ήδη, δεν έτυχε να τα διαβάσετε)

 
Ο τζάμπας ΔΕΝ πέθανε
28 Νοε 2022 20:53

Προς @Βιαστικουλια μου 28 Νοε 2022 07:06
Εμένα πάντως κάτι μου λέει, ότι τζάμπα θα πάνε τα 72 χιλιάρικα για την πλατφόρμα....

 
Βιαστικός
28 Νοε 2022 19:34

Αναμένεται η υπογραφή της απόφασης για την έναρξη των διαδικασιών επιλογής των νέων Διευθυντών Σχολείων: Αναμείνατε στο ακουστικό σας... Αναμείνατε στο ακουστικό σας... Αναμείνατε στο ακουστικό σας... Στον επόμενο τόνο... θα ανακοινωθεί η υπογραφή! Στον επόμενο τόνο... θα ανακοινωθεί η υπογραφή! Στον επόμενο τόνο... θα ανακοινωθεί η υπογραφή!

 
Πιτσιφλής
28 Νοε 2022 18:44

@ Άκης
Φιλάς σταυρό, ότι έχεις στον νου τη νίκη και όχι τη Νίκη;

 
Σωκράτης 1980
28 Νοε 2022 17:09

Αντε να δούμε...
Έχει,δοκιμαστεί πολύ η υπομονή μας..."μερες, μηνες,νύχτες, χρόνια" που λέει και ο Ρουβας.

 
Παύλος
28 Νοε 2022 17:08

Πιο πιθανή θεωρείται η Δευτέρα Παρουσία...

 
Άκης
28 Νοε 2022 16:19

Τι να σχολιάσω...; Έχω βαρεθεί να σχολιάζω! Τα σχολιανά της ακούει κάθε φορά..., αλλά τώρα το αφήνω ασχολίαστο. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ να έχουμε! Καλό βόλι και με τη νίκη! ΄΄Οχι αυτή με το μεγάλο (Ν), αλλά με το μικρό (ν), μην παρεξηγηθούμε κιόλας...

 
Μια Διευθύντρια γλυκιά μου.....
28 Νοε 2022 16:15

@esos & @Βιαστικουλια μου
Η Υπουργάρα σήμερα 28/11/2022 βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών....και θα κάτσει καμμιά εβομαδούλα για διακοπούλες...άρα σήμερα όχι υπογραφούλες........άστα κοπελιά....εσύ δεν τα ξέρεις καλά και μάθε να βάζεις το μυαλό σου να δουλεύει....

 
ελευθέρας βοσκής
28 Νοε 2022 15:42

Γράφει κάποιος σχολιαστής για τις Δ/νσεις εκπαίδευσης "ας ορίσουν με το ζόρι" (εννοεί μέλη επιτροπών). Αγαπητέ δε γίνεσαι γαμπρός με το ζόρι. Χίλια ζόρια να βάλουνε, αν θες πας, τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Σε ό,τι με αφορά π.χ. δε θα πήγαινα ποτέ σε τέτοια επιτροπή να αξιολογήσω ανθρώπους με περισσότερα προσόντα από μένα, θα ντρεπόμουν να το κάνω. Θα είχα άδικο;

 
Να το πετιέται...
28 Νοε 2022 15:41

Ε ε ε ε έρχεται!

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.