ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Εξ Αποστάσεως Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Χοροθεραπεία: Θεωρία και Πράξη» από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, χορευτές, ηθοποιούς, αποφοίτους Σχολών Ανθρωπιστικών, Ιατρικών Επιστημών και Καλλιτεχνικών Σχολών - ΑΕΙ / ΤΕΙ, καθώς και σε κάθε επαγγελματία ή ενδιαφερόμενο
Δημοσίευση: 29/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Το E-Learning του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) προσφέρει αυτό το διάστημα τη δυνατότητα αίτησης στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης «Χοροθεραπεία: Θεωρία και Πράξη».

Η θεραπεία μέσω του χορού – ως μιας μορφής πρωταρχικά σωματικής έκφρασης του ανθρώπου – αποτελεί μια πανάρχαια πρακτική σε διαφορετικούς πολιτισμούς και αρχέγονες κοινωνίες. Ο θεραπευτικός χαρακτήρας του χορού επιβεβαιώνεται μέσα από τα κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων αλλά και με ανθρωπολογικά, εθνολογικά και κοινωνιολογικά δεδομένα των αρχαίων κοινωνιών.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο ενδιαφερόμενος θα έχει την ευκαιρία αρχικά να εισαχθεί στις έννοιες και στα ιστορικά δεδομένα της χοροθεραπείας στην πορεία του ανθρώπινου πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, να ενημερωθεί για τις μεθόδους των δύο αντιπροσωπευτικών σχολών χοροθεραπείας που ισχύουν σήμερα, τις αρχές και τις διαφορές τους και, τέλος, να αποκτήσει μια πρωτότυπη και σημαντική εφαρμοσμένη γνώση των θεραπευτικών στοιχείων διαφόρων σχολών χορού:

1) αρχαίας Ελλάδας και Μεγάλης Ελλάδας (Magna Graecia),

2) Αιγύπτου και ανατολίτικου χορού,

3) πρωτόγονης έκφρασης,

4) ελληνικών παραδοσιακών χορών,

5) flamengo, tango, σε βιντεοσκοπημένα δείγματα, με τη συνεργασία χορευτών και δασκάλων του είδους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, χορευτές, ηθοποιούς, αποφοίτους Σχολών Ανθρωπιστικών, Ιατρικών Επιστημών και Καλλιτεχνικών Σχολών - ΑΕΙ / ΤΕΙ, καθώς και σε κάθε επαγγελματία ή ενδιαφερόμενο που επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά με τις εφαρμογές της εναλλακτικής αυτής μορφής θεραπείας και τη σημασία της για τον άνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια του 3μηνου Προγράμματος παρέχεται συνεχής εκπαιδευτική υποστήριξη, βασιζόμενη στις Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Λάζου Άννα, Eπίκουρη Kαθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία έχει την ευθύνη για τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση της ακαδημαϊκής διαδικασίας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Απονέμεται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από το E-Learning του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, επισκεφθείτε τη σελίδα: https://elearningekpa.gr/courses/xorotherapeia-theoria-kai-praksi  

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.