Οι διορθώσεις στα διδακτικά βιβλία των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ) του σχολικού έτους 2022-2023

Η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

30/11/2022

Άκουσε το άρθρο

Ενημερωτική εγκύκλιο με τις τροποποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί   σε πέντε (5) συνολικά τίτλους διδακτικών βιβλίων εκδόσεως του Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» που διανέμονται στους μαθητές των ΕΠΑ.Λ. κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πατήστε εδώ για να ανοίξετε την εγκύκλιο

Ειδικότερα, πρόκειται για τους ακόλουθους τίτλους διδακτικών βιβλίων:

Α) Διδακτικό βιβλίο με τίτλο Υγιεινή-Μικροβιολογία» (ISBN: 978-960-06-5137-9), των συγγραφέων Θάνου Ν., Νικολοπούλου-Ντέρου Ε. και Τσιγάρα Ε., με το οποίο καλύπτονται οι διδακτικές ανάγκες του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος ειδικότητας «Υγιεινή» όλων των Ειδικοτήτων της Γ ́ Τάξης του Τομέα Υγείας- Πρόνοιας-Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ.

Αναλυτικότερα:

1) Βάσει της εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), όπως αυτή διατυπώθηκε με την υπ’ αριθ. 03/20-01-2022 Πράξη του Διοικητικού του Συμβουλίου, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (Ι.Τ.Υ.Ε.) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» προέβη σε επανέκδοση του ανωτέρω διδακτικού βιβλίου με ταυτόχρονη απόσυρση του αποθέματος αντιτύπων της προηγούμενης έκδοσης.

2) Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η υπηρεσία μας από το Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ στις σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. στις οποίες λειτουργούν οι Ειδικότητες του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ. παραδόθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 αποκλειστικά αντίτυπα της νέας (αναθεωρημένης) έκδοσης του διδακτικού βιβλίου με νέο κωδικό βιβλίου 24-0636. Το ISBN της αναθεωρημένης έκδοσης παραμένει ίδιο με αυτό με αυτό της προηγούμενης έκδοσης.

Β) Διδακτικό βιβλίο με τίτλο «Συνταγολόγια-Νομοθεσία – Βιβλία Φαρμακείου» (ISBN:978-960-06- 5153-9), της συγγραφέως Μπελτέ Ο.-Α., με το οποίο καλύπτονται οι διδακτικές ανάγκες του εξεταζόμενου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) μαθήματος ειδικότητας «Συνταγολόγια-Νομοθεσία – Βιβλία Φαρμακείου» της Ειδικότητας «Βοηθός Φαρμακείου» της Γ ́ Τάξης του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας- Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ. Αναλυτικότερα:

1) Βάσει της εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.), όπως αυτή διατυπώθηκε με την υπ’ αριθ. 12/03-03-2022 Πράξη του Διοικητικού του Συμβουλίου, το Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» προέβη σε επανέκδοση του ανωτέρω διδακτικού βιβλίου με ταυτόχρονη απόσυρση του αποθέματος αντιτύπων της προηγούμενης έκδοσης λόγω των εκτεταμένων διορθώσεων που πραγματοποιήθηκαν στη νέα έκδοση του βιβλίου.

2) Το Ι.Τ.Υ.Ε. «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ παρέδωσε στις σχολικές μονάδες ΕΠΑ.Λ. στις οποίες λειτουργεί η Ειδικότητα «Βοηθός Φαρμακείου» της Γ ́ Τάξης του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ. κατά το τρέχον σχολικό έτος 2022-2023 αποκλειστικά αντίτυπα της νέας (αναθεωρημένης) έκδοσης του διδακτικού βιβλίου με νέο κωδικό βιβλίου 0-24-0637. Το ISBN της αναθεωρημένης έκδοσης παραμένει ίδιο με αυτό με αυτό της προηγούμενης έκδοσης.

Γ) Διδακτικό βιβλίο με τίτλο «Χημεία και Ζωντανοί Οργανισμοί» (ISBN 978-960-06-5206-2), των συγγραφέων Γράψα Ι. και Πάγκαλου Σ., με το οποίο καλύπτονται οι διδακτικές ανάγκες του μη-εξεταζόμενου μαθήματος Γενικής Παιδείας «Χημεία» της Γ’ Τάξης των Ημερησίων ΕΠΑ.Λ.

Δ) Διδακτικό βιβλίο με τίτλο «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» (ISBN 978-960-06- 2983-5), των συγγραφέων Βαξεβανίδου Μ. & Ρεκλείτη Π., με το οποίο καλύπτονται οι διδακτικές ανάγκες του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος ειδικότητας «Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης» όλων των Ειδικοτήτων της Γ ́ Τάξης του Τομέα «Διοίκησης και Οικονομίας» των ΕΠΑ.Λ.

Ε) Διδακτικό βιβλίο με τίτλο «Τουριστική Γεωγραφία» (ISBN: 978-960-06- 5121-8), των συγγραφέων Τερκενλή Θ., Μεταξίδη Ν. και Ραφτοπούλου Π., με το οποίο καλύπτονται οι διδακτικές ανάγκες του μη-εξεταζόμενου μαθήματος ειδικότητας «Γεωγραφία Τουρισμού» της Ειδικότητας «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων» της Γ ́ Τάξης του Τομέα Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας των ΕΠΑ.Λ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ