ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συμπληρωματική απόφαση για τις θέσεις εντεταλμένων διδασκόντων στα ΑΕΙ

Επιτρέπεται η καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου (στην απόφαση του περασμένου Σεπτέμβρη) αριθμού πρόσληψη εντεταλμένων διδασκόντων στα Πανεπιστήμια
Δημοσίευση: 30/11/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Επιτρέπεται η καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου (στην απόφαση του  περασμένου Σεπτέμβρη)  αριθμού πρόσληψη εντεταλμένων διδασκόντων στα Πανεπιστήμια με τον περιορισμό του χρόνου που αντιστοιχεί αθροιστικά σε δύο χιλιάδες οκτακόσιους είκοσι ανθρωπομήνες (282 Χ 10 μήνες=2820), εφόσον αυτοί προσλαμβάνονται με μισθολογική αντιστοιχία χαμηλότερη από τη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή ή εφόσον προσλαμβάνονται με μερική απασχόληση, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 173 του Ν.4957/2022.

Τα παραπάνω προβλέπει απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως και αποτελεί προσθήκη στην Υπουργική Απόφαση που αφορά στην κατανομή θέσεων για την πρόσληψη εντεταλμένων διδασκόντων στα Πανεπιστήμια για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 (Δείτε εδώ την κατανομή).

H παρ.5 του άρθρου 173 του Ν.4957/2022 ορίζει τα εξής:

Το ύψος των μηνιαίων αποδοχών των εντεταλμένων διδασκόντων καθορίζεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) του βασικού μισθού του Μ.Κ.1 της βαθμίδας του Επίκουρου Καθηγητή των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι., καθώς και στο ογδόντα τοις εκατό (80%) του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας της βαθμίδας του Επίκουρου Καθηγητή για πλήρη απασχόληση. Σε περίπτωση επιλογής τους με καθεστώς μερικής απασχόλησης εφαρμόζεται η παρ. 7 του άρθρου 153 του ν. 4472/2017 (Α’ 74).

Σχόλια (6)

 
Εντεταλμένος
01 Δεκ 2022 16:01

Ο νόμος προβλέπει ότι το ύψος των μηνιαίων αποδοχών των εντεταλμένων διδασκόντων καθορίζεται στο ογδόντα τοις εκατό (80%) του βασικού μισθού του Μ.Κ.1 της βαθμίδας του Επίκουρου Καθηγητή των μελών Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι., καθώς και στο ογδόντα τοις εκατό (80%) του ειδικού επιδόματος διδασκαλίας και έρευνας της βαθμίδας του Επίκουρου Καθηγητή για πλήρη απασχόληση. Απο που και ως που μπορεί να γίνει πρόσληψη με "με μισθολογική αντιστοιχία χαμηλότερη από τη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή";

 
Θύμιος
01 Δεκ 2022 08:38

Προεκλογικά ψίχουλα στους νέους επιστήμονες;

 
Απορία
01 Δεκ 2022 08:34

Στο Κολλλλλλλλλλλλάμπια και τα άλλα αγαπημένα Πανεπιστήμια της κυρίας υπουργού "επιτρέπονται οι υπερβάσεις" τέτοιου είδους; Έχουν κι εκεί διδάσκοντες μερικής απασχόλησης με τρεις κι εξήντα για να σωθεί το εξάμηνο;

 
Πολίτης Ν
30 Νοε 2022 23:21

Τι άλλο θα μηχανευτούν για να αποφύγουν την αυτονόητη υποχρέωσή τους (να προκηρύσσουν θέσεις ΔΕΠ που να καλύπτουν τουλάχιστον τις αποχωρήσεις);

 
ΔΕΠ2
30 Νοε 2022 23:01

Κατάντια όπως λεει και το άλλο ΔΕΠ. "Πάρε κόσμε" υποαπασχόληση. Α, και το ότι δεν είμαστε ακόμα κανονικό κράτος φαίνεται από τη συνεχή βροχή διατάξεων όπου η μια λεει ότι μπορείς να παραβείς κάποια προηγούμενη. Άκου λεει "επιτρέπεται η υπέρβαση"! Έλεος!

 
ΔΕΠ
30 Νοε 2022 21:14

Κατάντια. Αυτή είναι η πολιτική των αριστων για τα πανεπιστήμια. Συμβασιούχοι, υποαμειβομενοι, μερικής απασχόλησης και ο,τι άλλο έχει στο μυαλό της η θλιβερή υπουργός για να βγει όπως-όπως η χρονιά.

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.