ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

Συνάντηση στο ΕΜΠ με τον Καθ. Χ. Ταραντίλη, βουλευτή, για την προώθηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας

Δημοσίευση: 03/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε τον Καθηγητή Χρήστο Ταραντίλη, ο οποίος επισκέφθηκε το ΕΜΠ με την ιδιότητα του Βουλευτή και του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας του Κοινοβουλίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ταραντίλης συναντήθηκε με τον Πρύτανη Ανδρέα Γ. Μπουντουβή, τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Ι. Χατζηγεωργίου, τον Διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνίας και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) Καθ. Ι. Βασιλείου και μέλη ΔΕΠ και ερευνητές του ΕΜΠ και του ΕΠΙΣΕΥ, οι οποίοι είναι συνιδρυτές εταιρειών τεχνοβλαστών (spin-off).

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τον κ. Ταραντίλη για το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΕΜΠ, τον Κόμβο Καινοτομίας «Science Agora», το Ενεργειακό Κέντρο Ικανοτήτων, την ίδρυση εταιρειών spin-off και τα σχέδια για περαιτέρω δραστηριότητες. Η συζήτηση επεκτάθηκε στα προβλήματα που σχετίζονται με την ανάληψη των σχετικών πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και άδειας χρήσης, καθώς και στην αναγκαιότητα στήριξης του κράτους σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Καθ. Ταραντίλης αναγνώρισε τις ισχυρές δυνατότητες και τον πρωτοποριακό ρόλο του ΕΜΠ και του ΕΠΙΣΕΥ για την ανάπτυξη του εγχώριου οικοσυστήματος στην έρευνα, τη μεταφορά τεχνολογίας, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα και τη συνακόλουθη τόνωση της τεχνολογικής ανάπτυξης της χώρας. Επιπλέον, μοιράστηκε με τους ανθρώπους του ΕΜΠ και του ΕΠΙΣΕΥ τις σκέψεις του για τη βελτίωση της απόδοσης του οικοσυστήματος και τον σχετικό οδικό χάρτη.

https://www.ntua.gr/el/news/announcements/item/3060-synantisi-sto-emp-me...

Ετικέτες: 
ΕΜΠ

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.