ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΠΟΨΗ

Διευθυντές Σχολείων: Χωρίς χρονοδιάγραμμα η διαδικασία μπορεί να καταλήξει σε "φιάσκο"

Μετά την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να σταλούν οδηγίες στα Τοπικά Συμβούλια για τον τρόπο μοριοδότησης, που να διευκρινίζουν σημεία του νόμου
Δημοσίευση: 04/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

 Η διαδικασία ξεκινάει με  ένα βασικό μειονέκτημα. Δεν έχουν τεθεί χρονικά όρια και προθεσμίες για το έργο των Τοπικών Συμβουλίων. Έτσι καθίσταται πολύ πιθανή η μη ολοκλήρωση της διαδικασίας λόγω εθνικών εκλογών. Εκτός και αν έχει σταλεί ή πρόκειται να σταλεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και άλλο (εσωτερικό) έγγραφο που να περιέχει χρονοδιάγραμμα.

Επιπλέον, μετά την υποβολή των αιτήσεων θα πρέπει να σταλούν οδηγίες στα Τοπικά Συμβούλια για τον τρόπο μοριοδότησης, που να διευκρινίζουν σημεία του νόμου με βάση και την εμπειρία των επιλογών των Διευθυντών Εκπαίδευσης και των Συμβούλων Εκπαίδευσης.

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση ξεκινά λοιπόν μια διαδικασία που εύκολα μπορεί να καταλήξει σε "φιάσκο" ενώ αντίθετα, δύσκολα, με αυστηρό προγραμματισμό και συνεχή έλεγχο από το Τμήμα Στελεχών του ΥΠΑΙΘ, μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς και εγκαίρως.

Η ευθύνη για την έκβαση της διαδικασίας βρίσκεται στα χέρια των επιτελών του ΥΠΑΙΘ.

Σχόλια (31)

 
Οι σχολικοί σύμβουλοι πότε;
05 Δεκ 2022 15:46

Σήμερα θα έβγαιναν τα μόρια των υποψήφιων σχολικών συμβούλων μετα τις ενστάσεις. Πούντα ;

 
ΔΙΕ
05 Δεκ 2022 14:07

Αυτοί που πιέζουν για ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα ή δεν ξέρουν από διαδικασίες επιλογής ή θέλουν να οδηγηθούν μέλη των συμβουλίων επιλογής σε παραιτήσεις.
Γιατί ποιος θα δεχτεί να λειτουργήσει ως μέλος του συμβουλίου υπό πίεση , με ενδεχόμενο λαθών και παραλείψεων με τις νομικές επιπτώσεις που μπορεί αυτό να συνεπάγεται;
Ηρεμήστε εκεί στο esos και αφήστε τις διαδικασίες να τρέξουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
Διαφορετικά προσφέρετε κακές υπηρεσίες.

 
Πιτσιφλής
05 Δεκ 2022 13:05

Λοιπόν, κατά την προεκλογική περίοδο θα αφήνουν συνάδελφοι τα τμήματά τους για να στελεχώσουν τα συμβούλια. Χαμός στα σχολεία, τα παιδιά μόνα τους, θα γίνει κανένα ατύχημα και θα διαδοθεί στα ΜΜΕ και μετά θα την πληρώσει ο Πρωθυπουργός την Κυριακή των εκλογών!
Ξινός ο ενθουσιασμός!...
Εεε, μα...!

 
Πλατάρος Γιάννης
05 Δεκ 2022 11:59

***Πρέπει να καταγραφούν τα συνήθη προβλήματα στην μοριοδότηση των σταθερών.
*** Πρέπει να πρυτανεύσει η χαλαρότερη ερμηνεία των δικαιολογητικών και όχι η αυστηρότερη. (Ωστόσο με σαφή όρια)
***Να βγει η ερμηνευτική πολυσέλιδη εγκύκλιος, με τα μοριοδοτούμενα προσόντα και τα αντίστοιχα δικαιολογητικά σε αντιστοιχία 1-1
Αλλιώς:
Θα υπάρξουν ανυπέρβλητα προβλήματα με τα Συμβούλια επιλογής. Εγώ λ.χ. που με θεωρούν παντογνώστη κάποιοι φίλοι από αγάπη, δηλώνω ότι επαμφοτερίζω ερμηνευτικα΄ σε λίγα θέματα. Υπάρχουν θέματα που ΔΕΝ τα έχω υπ΄όψιν μου διότι δεν αντιστοιχούσαν στο βιογραφικό μου και δεν τα ξέρω, δνε έχω προβληματιστεί επ αυτών. Υπάρχουν άλλα που τα ξέρω μονόπλευρα από την δική μου ερμηνευτική οπτική και μία τεκμηριωμένη ένσταση θα μου υποδείξει άλλη ερμηνευτική προσέγγιση που μπορεί να είναι η τελικώς ορθή. Υπάρχουν θέματα που δεν μπορώ να φανταστώ.
Ποίοι τα ξέρουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;;;;
Μα...οι Πρόεδροι των Συμβουλίων Επιλογής!.......ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ!
Και τις αμφιλεγόμενες περιπτώσεις μόνον αυτοί τις γνωρίζουν.
Και μπορούν να συμφωνήσουν που διαφωνούν και να δεχθούν την χαλαρότερη υπέρ των υποψηφίων ερμηνεία (με σαφή όρια πάντα)
ΕΠΟΜΕΝΩΣ:
Αν δεν βγουν κάποιες σαφείς οδηγίες για ενιαία αντιμετώπιση από τα 106 Συμβούλια επιλογής, ένα Συμβούλιο να δηλώσει κώλυμα, δυστοκία, δεν θα γίνουν επιλογές και αυτό θα παρασύρει και όλα τα Συμβούλια στην Επικράτεια. Δεν ξέρω αν ακούγεται υπερβολικό ή αν υπάρχουν εναλλακτικές από την Διοίκηση
Πάντα έχοντας κατά νού τις προηγούμενες καθυστερήσεις, σε σχέση με τις προοπτικές εκλογών βγαίνει το συμπέρασμα ότι «κρίσεις δεν γίνονται» , χωρίς να υπερεκτιμήσουμε κάποιο δεδομένο.
Μπορεί όμως το υπουργείο να βάλλει χρονοδιάγραμμα ανάληψης υπηρεσίας την 1η Ιουλίου, λαμβάνοντας υπ΄όψιν και την θεσμική καθυστέρηση εκλογών και επαναληπτικών εκλογών.
Υπάρχει το σενάριο της «εκλογικής ομηρίας» το οποίο είναι μεν αντικειμενικό, έχει την διαχρονική λογική του, αλλά πιστεύω ότι το σενάριο του εκλογικού κόστους ως μεγαλύτερο.

 
ντα
05 Δεκ 2022 11:50

Η πλακα ειναι ότι το συμβουλιο που θα επιλεξει αποτελείται από ανθρωπους που θα ειναι υφισταμενοι των νεων διευθυντών. Αυτός που θα εξετάσει τη γνωση της ξενης γλώσσας επίσης. Και επειδή ως εκπαιδευτικοι εργαζονται κανονικα αυτό το διάστημα, ας μας εξηγήσει κάποιος πως θα μπορέσουν μέσα σε 3 μερες να εξετάζουν ενστασεις να κανουν συνεδρίαση και να δημοσιευουν νεους πινακες, πως θα μελετησουν τόσους φακέλους και θα κάνουν εισηγήσεις για κάθε υποψήφιο (τουλάχιστον 15 φακελους υποψηφίων ο καθένας υπολογίζουμε), θα δοθεί άδεια να μην προσέρχονται στα σχολεία τους; Και όλα αυτά αναλογιζόμενοι την ευθύνη και την πιθανότητα να τους τρέχουν στα δικαστήρια!!!

 
ΑΛΑΛΟΥΜ
05 Δεκ 2022 10:29

Τα θέματα είναι πολλά....χρειάζονται οπωσδήποτε ερμηνευτικές εγκύκλιοι γιατί διαφορετικά θα υπάρξουν πολλές μηνύσεις κατά των συμβουλίων. Έχουμε πλείστα όσα παραδείγματα εκπαιδευτικών-στελεχών εκπαίδευσης που τρέχουν ακόμη στα δικαστήρια για παλιές ιστορίες. Πρέπει οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης να αντιδράσουν σθεναρά και να θέσουν τα δικά τους "ανθρώπινα" χρονοδιαγράμματα. Δεν θα τρέχουν οι ΔΔΕ και οι ΔΠΕ πίσω από τις αστοχίες του Υπουργείου. Αφήστε που τίποτα δεν θα προλάβει να ολοκληρωθεί. 8 μήνες περιμένουμε τα μόρια των Συμβούλων Εκπαίδευσης.....

 
@ΠΕ19
05 Δεκ 2022 01:26

Αυτό με τα διαφορετικά μόρια για τα ίδια δικαιολογητικά και με τον ίδιο νόμο ήδη έχει συμβεί με τα συμβούλια δ/ντών εκπ/σης και συμβούλων!
Και είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και με τους δ/ντές σχολείων!
Συμπέρασμα;
Διοικητικά δικαστήρια;
Μηνύσεις;
Αγωγές;

 
ΑΣ
04 Δεκ 2022 22:21

@Χρονοδιάγραμμα.
Δεν υπάρχει χρονικό όριο στην ανακοίνωση των σταθερών μορίων. Άρα; Ο ΠΕ19 να ξαναδιαβάσει την Υ.Α. (Γιατί δηλαδή βάζεις 14-21 ημέρες για ανακοίνωση οριστικών μετα΄ τις συνεντεύξεις; 2 ΜΕΡΕΣ δεν φτάνουν;).

 
Στράτος
04 Δεκ 2022 22:16

Η αναφορά στο ΦΕΚ ότι η προκήρυξη των θέσεων μπορεί να γίνει εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση της ΥΑ θέτει το απώτερο χρονικό όριο αλλά προφανώς οι προκηρύξεις θα γίνουν άμεσα. Η ίδια διάταξη υπήρχε και στις Υ.Α. για τις θέσεις Συμβούλων Εκπαίδευσης αλλά η προκήρυξη έγινε άμεσα (μετά από λίγες μέρες) μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Επιπλέον, η συγκρότηση των Τοπικών Συμβουλίων Επιλογής, σαφώς μπορεί να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων και δεν είναι απαραίτητη η συγκρότησή τους πριν την έναρξη των αιτήσεων. Την προκήρυξη των θέσεων κάνει ο Διευθυντής Εκπαίδευσης και όχι το Τοπικό Συμβούλιο. Αυτό ξεκινά το έργο του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων των ενδιαφερομένων.
Τέλος, είναι λογικό να υπάρξει κεντρικά οδηγία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε οι προκηρύξεις να εκδοθούν ταυτόχρονα και με την ίδια προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όλη τη χώρα.

 
Κ.Α.
04 Δεκ 2022 22:04

@Φανή Αττική, 04 Δεκ 2022 16:44
Διάβασε τον νόμο. Ειδικά εάν ενδιαφέρεσαι να είσαι υποψήφια διευθύντρια. Γράφεις για διάταξη που δεν χρειάζεται καμία διευκρίνιση.

 
ΓΙΩΡΓΟΣ
04 Δεκ 2022 22:02

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΦΙΑΣΚΟ!
ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!

 
ΑΣ
04 Δεκ 2022 21:03

Όχι που δεν θα ξεκίναγε με ένα βασικό μειονέκτημα.

 
Κρεων
04 Δεκ 2022 20:15

Πολύ σωστά. Ελπίζω να μην καταλήξει σε φιάσκο. Στο χέρι σας είναι κ. Υπουργέ.

 
Κ.Α.
04 Δεκ 2022 20:10

Η πλατφόρμα δεν ανοίγει μόνο σε μένα; Ή ακόμη δεν ανοίγει σε κανέναν μέχρι να γίνουν οι προκηρύξεις;
Θέλω να πιστεύω ότι οι προκηρύξεις σε όλες τις Διευθύνσεις θα βγούνε μαζί και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι κοινή για όλη την Ελλάδα όπως και η έναρξη της θητείας των νέων διευθυντών-αν δηλ. γίνει ποτέ αυτή η έναρξη!!!

 
vip
04 Δεκ 2022 19:59

Το ερώτημα είναι ένα : θέλουν άμεσα νέους διευθυντές; Απάντηση : όχι. Το γιατί το ξέρει η κα Παρατασέως.
Αν ήθελαν θα τους είχαν ήδη. Αυτά περί ανικανότητας κλπ κλπ είναι παραμύθια. Σ' άλλα κι άλλα είναι ικανότατοι...

 
Στανταράκι
04 Δεκ 2022 19:48

1,05 δίνουν το “φιάσκο” οι στοιχηματικές

 
Νίκος Παπαϊωάννου
04 Δεκ 2022 19:44

Αγαπητό Esos... Θεωρώ πως κάνετε ένα μικρό λάθος. Τα 3,5 χρόνια της παρούσας ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ μας έχει αποδείξει πως οι λέξεις/φράσεις "ευθύνη" "ολοκληρωθεί επιτυχώς και εγκαίρως" και "επιτελείς του ΥΠΑΙΘ" δεν μπορούν να υπάρξουν όλες μαζί στην ίδια πρόταση.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις γενικότερες επισημάνσεις σας. Πάλι για κατενάτσιο το βλέπω το πράγμα...

 
Χρονοδιάγραμμα
04 Δεκ 2022 19:38

Στις υπουργικές αποφάσεις αναφέρεται σαφέστατα ότι το αργότερο 2 μήνες μετά την δημοσίευση σε ΦΕΚ (άρα το αργότερο έως τις 3 Φεβρουαρίου 2023) πρέπει οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν προκηρύξει τις θέσεις. Από εκεί και μετά το χρονοδιάγραμμα είναι αυστηρό με συγκεκριμένες προθεσμίες για ενστάσεις, εκδίκαση, μοριοδότηση κλπ. Που βλέπετε να μην υπάρχει χρονοδιάγραμμα; Αντίθετα κανείς δεν επισημαίνει ότι δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμη όλα τα συμβούλια επιλογής. Ακόμη και να ολοκληρωθούν μέσα στο παραπάνω δίμηνο, ναι όντως κινδυνεύει η διαδικασία να διακοπεί λόγω εκλογών. Αλλά αυτό δεν είναι ζήτημα τωρινό, είναι ζήτημα καθυστέρησης και άκαιρης ενεργοποίησης των διαδικασιών από το Υπουργείο. Έγκαιρα δεν γίνεται τίποτα πλέον. Έγκαιρα άραγε τι σημαίνει; Να αλλάξουν οι διευθυντές τον Μάρτιο; Τον Απρίλιο; Τον Ιανουάριο; Το Πάσχα; Πότε; Οι διευθυντές αλλάζουν το καλοκαίρι! Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι τεράστιο λάθος! Εν πάσει περιπτώσει επειδή προφανώς το Υπουργείο έχει καταλάβει - πολύ αργά - ότι καθυστερούν οι διαδικασίες για πολλούς λόγους (μερικοί είναι και δική του ευθύνη) εκκίνησε νωρίς τις διαδικασίες ούτως ώστε να υπάρχουν διορισμένοι διευθυντές με το νέο σχολικό έτος 2023-2024. Άντε να δούμε... Πάντως είναι αμφίβολο αν όταν αναλαμβάνουν οι νέοι διευθυντές θα είναι η ίδια ηγεσία στο Υπουργείο. Ωστόσο και η (όποια) άλλη ηγεσία θα εμφορείται από την ίδια πρεμούρα της αξιολόγησης χωρίς να προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία και υποδομές στα σχολεία και στους εκπαιδευτικούς. Γραφειοκρατία και τίποτα άλλο!

 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ
04 Δεκ 2022 19:24

ΑΓΑΠΗΤΟ ΕΣΟΣ ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΔΝΤΕΣ;.ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΓΙΝΕΙ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ.ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ.ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΝΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΗΔΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΟΣΟΙ ΓΙΝΟΥΝ ΔΝΤΕΣ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΑΡΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΘΑΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

 
άντε πάλι
04 Δεκ 2022 19:09

καλά κρασά λέμε...

 
Κάλχας
04 Δεκ 2022 18:55

Ούτως ή άλλως ο διευθυντής σχολικής μονάδας εκτελεί χρέη γραμματέα ,δηλαδή είναι τρόπον τινά , σαν υπάλληλος ενός ΚΕΠ.. Το όλο σύστημα είναι συγκεντρωτικό ,αποφασίζουν 5< σοφοί > οι οποίοι δεν ενημερώνουν ούτε τους Περιφερειακά Διευθυντές Εκπαίδευσης..Για αυτό λοιπόν μην τρελαίνεσαι...

 
Πιτσιφλής
04 Δεκ 2022 17:11

- Στο δημοτικό του Ομαλού, πήγαμε;
- Δεν έχει σχολείο εκεί.
- Σ' αυτό εδώ, Ασή Γωνιά, θα πάμε;
- Θέλετε;
- Μακριά είναι;
- Και τι να κάνουμε;
- Αφαιρέσεις, θα τους δείξω.
- Αφαιρέσεις;

 
Τασος
04 Δεκ 2022 17:11

Τι άλλο να κάνει η συγκεκριμένη Υπουργός για να δείξει ότι μισει τον κλάδο;
Προκαλεί με την ΥΑ τη νοημοσύνη μας , δεν πρόκειται να κάνει κρίσεις πριν τις εκλογές
Εκεί θα ανταμειφθεί για όλη την κοροϊδία

 
ΠΕ19
04 Δεκ 2022 17:01

Οδηγίες μπορούν να δοθούν αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να εμφανιστούν φαινόμενα όπου ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ νόμο άλλα μόρια θα έχει κάποιος σαν Υπ Δ/ντης Εκπαίδευσης άλλα σαν υπ. Σύμβουλος και άλλα σαν υπ. Δ/ντης.
Αν αρχίσει η διακασία από τη Δευτέρα 5/12 και δεδομένο ότι θέλουμε 20 μέρες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ προθεσμία (θα είναι δύσκολο να βγουν ΠΥΜ) έχουμε και λέμε :
Υποβολή αιτήσεων μέχρι 23/12 ή 30/12.
Δεκτοί - μη Δεκτοί μέχρι 13/1
Προσωρινά Μόρια μέχρι 27/1
Συνεντεύξεις μέχρι 24/2 ή 3/3
Οριστικά αποτελέσματα 17/3

Ανάληψη Υπηρεσίας ?????????????????? ή 1/4 (πρωταπριλιά !!!!!) ή 1/7
Αν οι εκλογές γίνουν πριν το Μάιο (που είναι και το πιθανότερο) το ενδεχόμενο της Πρωταπριλίας καίγεται (άσε που θα δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα) άρα το ποιο λογικό σενάριο είναι 1/7. Νέοι Δ/νες και Σύμβουλοι.

 
ERT
04 Δεκ 2022 17:00

Δεν ελπίζουμε σε τίποτα από αυτούς πλέον, μόνο εκλογές.

 
Δημήτρης
04 Δεκ 2022 16:58

Πολυ σωστές επισημάνσεις.
Αυτό θέλουν, να μην ολοκληρωθεί, γι αυτό και φτάσαμε να αρχίζει η διαδικασία Δεκέμβρη μήνα..
Θα έπρεπε να λέει, το πιο απλο, σε όλες τις Διευθύνσεις συγκεκριμένες ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, ίδιες παντου.
Αφήνω τα αλλά, τα πιο συνθετα..

 
Φανή Αττική
04 Δεκ 2022 16:44

Εκτός από αυστηρό χρονοδιάγραμμα, καλό θα ταν να διευκρινιστει από πόσα έτη προϋπηρεσίας και πάνω μπορεί κάποιος να καταθέσει τα χαρτιά του. 12;;;;

 
Κατερίνα
04 Δεκ 2022 16:43

Ευελπιστούμε σε ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
04 Δεκ 2022 16:36

Ο λόγος που δεν έχει εκκινήσει ακόμη η διαδικασία είναι ότι στο Υπουργείο δεν είναι βέβαιοι για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Ο στόχος είναι να μην έχει ολοκληρωθεί έως τότε και έτσι να πιέσουν εμμέσως τους αδημονούντες εν δυνάμει διευθυντές να τους ψηφίσουν, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η διαδικασία, με τον φόβο πως η αλλαγή κυβέρνησης θα ματαιώσει τα πάντα.

Σελίδες

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ