ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ

ΠΑΔΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας

Δημοσίευση: 04/12/2022
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ESOS

Μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής  και ο Πρόεδρος  της ΕΔΥΤΕ  Α.Ε. και Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Στέφανος Κόλλιας.

Το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι ένας από τους μεγαλύτερους δημόσιους τεχνολογικούς φορείς της χώρας και λειτουργεί περίπου 25 έτη.

Παρέχει προηγμένες υποδομές και υπηρεσίες δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε φορείς της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες στους στρατηγικούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Έρευνας, της Υγείας και του Πολιτισμού.

Το ΠΑΔΑ, σε συνεργασία με την ΕΔΥΤΕ Α.Ε., σκοπεύουν μέσα από την συγκεκριμένη συνεργασία τους να συντελέσουν σε έναν ολιστικό εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη εξειδικευμένων νέων υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, συμφώνησαν να αναπτύξουν ψηφιακές συνέργειες προαγωγής της γνώσης, όπως και του παραγόμενου ερευνητικού και κοινωνικού έργου, με έμφαση στην ανάπτυξη ευρύτερων συμπράξεων και διεπιστημονικών προσεγγίσεων για την ενίσχυση της υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακής διδασκαλίας και μαθησιακών αποτελεσμάτων βασισμένων σε ερευνητικά αποτελέσματα.

Ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ και ο Πρόεδρος της ΕΔΥΤΕ Α.Ε.  συμφωνήσαν, μεταξύ άλλων, να οργανώνουν από κοινού σε τακτική βάση, κατάλληλες δράσεις (ημερίδες, συνέδρια, εκδηλώσεις κλπ.) και παρεμβάσεις στις οποίες να προβάλλονται οι στόχοι και οι επιδιώξεις των δύο φορέων.

Εκ μέρους της ΕΔΥΤΕ., ο κ. Κόλλιας ανέφερε: «Είναι στρατηγικής σημασίας, για τον οργανισμό μας, η σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για την προώθηση και διάδοση των εφαρμογών των δικτυακών και υπολογιστικών τεχνολογιών, καθώς και την προώθηση και υλοποίηση των στόχων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού».

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΠΑΔΑ, καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής εξήρε την προσφορά της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη μετάβαση στο ψηφιακό περιβάλλον και ανέφερε ότι η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας αναγνωρίζει την ταχεία σταθερότητα και ανάπτυξη του Ιδρύματος και τοποθετεί σε μία πιο στέρεα βάση την αλληλεπίδραση των δύο φορέων.

Κατά τη διαδικασία της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρίσκοντο η Αντιπρύτανις  Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΠΑΔΑ και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΥΤΕ Α.Ε. Καθηγήτρια Κλειώ Σγουροπούλου καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιάννης Βογιατζής.

Σχόλια (3)

 
Μην περιμένετε άδικα...
06 Δεκ 2022 08:43

Τα επιμελητήρια ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ, δεν συμφωνούν στην ένταξη των νέων αποφοίτων τμημάτων Μηχανικών και Γεωπονίας στα επιμελητήρια τους.
Ο λόγος είναι ότι προήλθαν από τις συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ .......οπότε μην περιμένετε επαγγελματικά δικαιώματα ......
Γεωπόνος ΤΕ MSc

 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΔΑ
05 Δεκ 2022 21:23

Αναμένουμε... συνέχεια αναμένουμε φίλε Στέφανε.

 
ΣΤΈΦΑΝΟΣ
05 Δεκ 2022 16:49

Με τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Μηχανικών ΠΑΔΑ θα γίνει κάτι;

Σχολιάστε το άρθρο

Συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται και διαγράφονται. Επίσης δεν επιτρέπεται στα σχόλια να αναγράφονται links τα οποία διαγράφονται. Το esos δεν φέρει ευθύνη για τα επώνυμα ή ανώνυμα σχόλια που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.